Piksel Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Orientujesz się ile ten tylny xt-k ma przejechane, jeśli więcej niż 5tys. to obawiam się, że możesz się słono rozczarować pracą. Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez Piksel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 ponoc 4500 km, ale no jak okukalem go to luzów żadnych nie ma, wrecz zadziwia mnie plynnosc z jaka pracuje pantograf i kółeczka.. moje alivio ma wieksze luzy ale w tej chwili wrzuca biegi bez zastanowienia... ta tez powinna dac rade, opisze gdy zaloze i posmigam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Bar Ends: (Rogi) Merida - 132g Bar Plugs: (Korki do kierownicy) 5g Bottle Cage: (Koszyk na bidon) Romet - 99g Bolts: (Śrubki) - 70g Bottom Bracket: (Wkład suportu) Shimano SH-BB51 - 97g Brake (Front): (Hamulec przedni) ShimanoBL/ BR-445 – 279g Brake (Rear): (Hamulec tylny) Shimano BL/BR-445 – 292g Brake Adapter: (Adaptery) (F – 15g, R – 26g) – 39g Brake Rotor (Tarcze hamulcowe) Ashima Airotor 2x160mm (F - 85g, R - 84g) – 169g Cables: (Pancerze i linki) Jagwire ~ 140g Cassette: (Kaseta) Shimano SLX CS-HG80-9 11-32T - 281g Chain: (Łanńuch) Shimano CN-HG73 106ogniw - 266g Crankset: (Korby) Shimano Deore FC-M590 - 884g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XT FD-M771 - 160g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano XT RD-M772 SGS - 229g Fork: (Widelec) SR Suntour XC-60 - 2450g Frame: (Rama) Merida Matts Sport 300 18" + hak - 2120g Grips: (Gripy) Merida - 30g Handlebar: (Kierownica) Ritchey Pro 25,4/560 – 148g Headset: (Stery) Cane Creek - 50g Pedals: (Pedały) MTB - 350g Seat: (Siodło) IKE - 333g Seatpost: (Sztyca) IKE 27,2/350 - 319g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Merida - 45g Shifters: (Manetki) Shimano Alivio SL-M430 3x9 - 279g Skewers: (Zaciski koł) Mavic + Shimano - 122g Spacers: (Podkładki pod mostek) Cane Creek - 37g Starnut: (Gwiazdka) wliczona w amortyzator Stem: (Mostek) IKE - 163g Tire (Front): (Opona przednia) MAXXIS IGNITOR 26"x2.10 - 633g Tire (Rear): (Opona tylna) MAXXIS DY-NO-MITE 26"x2.10 - 690g Top Cap: (Top cap) Merida (korek 9g sruba 7g) - 16g Tubes: (Dętki) HENG SHIN - 370g Wheel Front: (Koło przednie) Mavic CrossRide ’09 - 912g -Hub: (Piasta) - -Rim: (Obręcz) - -Spokes: (Szprychy) - -Nipples: (Nyple) - -Rim tape: (Opaska) – 29g Wheel Rear: (Koło tylne) Mavic CrossRide ‘09 - 1044g -Hub: (Piasta) - -Rim: (Obręcz) - -Spokes: (Szprychy) - -Nipples: (Nyple) - -Rim tape: (Opaska) - 29g Inne: Licznik: Crivit – 40g Razem: 13 293g W końcu rowerek zaczyna kreować się tak jak go sobie zaplanowałem, doszły koła i przerzutki, przyjąłem wagę linek i pancerzy 140 gram, resztę osobiście ważyłem, na fotach mostek zooma, ponad 240 gram, ale oczywiście wrócę do mojego Ike - 163 gramy, dlatego on jest wliczony do wagi roweru, zoom słuzy jako mostek przejściowy na dojazdy do pracy Dzisiaj to złożyłem i zaraz idę się przejechać, krótka przejażdżka już była i wszystko było w jak najlepszym porządeczku... jeszcze leci do mnie siodełko, które udało mi się dorwać za koszt przesyłki, moje się rozpada i jest o ponad 100 gram cięższe od tego co będzie więc, zaś ubędzie parę gram. FOTO: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 no i już jest cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezio Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 No, no. Nieźle to już wygląda. Ja bym tu widział jeszcze SPD i nowy amortyzator, wtedy by już było wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 na spd na razie sie nie zanosi, ale amor oczywiście jest pierwszy, w kolejce do wymiany, lecz chyba poczekam i jak uzbieram trochę kasy to kupie coś lepszego, moze uda sie trafic jakas okazje poluje na cos w wagowej okolicy ok 1700 gram ale to juz $$$ są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 wczoraj przyszła do mnie sztyca, zakupiona tu na forum, jak większość mojego osprzętu. Była: IKE 27,2/350 - 319g Jest: Smica Pro Post 27,2/350 - 218g Zysk 101g koszt 64,50 (cena z wysyłka) Sztyca mam nadzieje wytrzymała, bo jak zobaczyłem te cieniutkie ścianki to nic nie wyszło mi zaczęła drżeć A wiec masa rowerku spada do: 13 192g cichaczem poluje na lżejsze opony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid95 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) Przydałaby się zmiana mostka, kierownicy, korby oraz amorka , ale nie polecam Ci zakupu nic z sr suntour, pomyśl o jakiejś używanej rebie, a nawet możesz czasem dorwać sida w dobrym stanie za niewielkie pieniądze A rower z postu na post coraz to piękniejszy Pozdrawiam. Edytowane 16 Lipca 2012 przez dawid95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 a skąd to odrzucanie suntour'ów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid95 Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Z własnych doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 z którym modelem i czy właściwie był użytkowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 20 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 jeździł na xcmie i xcrze i teraz wielki znawca suntoura <3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 20 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 nie chce zaśmiecać tematu , ale ... ja ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid95 Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Raidon i epicon moi drodzy, zebrali się fani suntourów to mnie krytykujecie już? Użytkowane na maratonach. Nie znoszę suntourów bo łapią cholerne luzy i przy niższej temperaturze zaczynają sztywnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 z tym że sztywnieją i to cholernie to święta racja :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 11 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 (edytowane) temat wymiany amorka nadal otwarty, zastanawiam się nad dwoma - rebą a reconem, czy myślicie ze to dobry wybór ? chciałbym coś poniżej 2kg przy około 500 zl (używane oczywiście), ale z tym ciężko. wspomniane amorki właśnie są chyba najtańszymi z dość ciekawą wagą... Edytowane 11 Listopada 2012 przez javman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Sam szukam amorka i raczej decydowałbym się na rebe. Ta jest intrygująca. Za używkami nie latam, ale wydaje się być całkiem, całkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 11 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 kolega podrzucił ciekawy link, znajomy ostatnio kupił recona race z motion controlem za 400zł w bdb stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Tylko jest biała, a do Twojego to w ogóle biały amorek nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 to fakt biala nie zbyt pasuje, do tego ta z linka ma sterówkę 17,5 cm a ja z tego co pamiętam muszę mieć co najmniej 19 cm.. nie chce zmieniać sterów na jakieś super wąskie... kurde gdyby mi ktos dawal recona to bym chyba bral od kopa za 400 zl. heh na forum widzialem fajną torę za 450 zł. ale to chyba za duzo jak na 2 kilogramowy amor... a czy reba to jest wyzszy model niz recon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Epicon odpada? Nowy, w twojej cenie i lekki ok 1,7 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 (edytowane) Ja w wakacje zakupiłem epicona 2011 lod i jestem super zadowolony. Uszczelki o wiele lepsze niż te w xcr/xcm oraz raidonie, którego miałem przed epiconem. Podczas ulewy widać że całkiem dobrze zbierają wodę, poza tym rozbierałem go z ciekawości i do środka nic nie napłynęło. Pracuje płynnie, jest całkiem czuły. Na pewno lepszy od raidona, jest to bardzo odczuwalne. Luzów jak na razie nie złapał. Regulacja tłumienia powrotu działa fajnie, ma bardzo duży zakres. Waży niecałe 1,7 kg (mój dokładnie 1678g). I nie ma co się zniechęcać do suntourów, bo złą opinię tworzą przede wszystkim xcm'y i xcr'y. Epicon to naprawdę fajny, lekki i czuły amorek za całkiem małą kasę. Jak dla mnie warto. No chyba, że znajdziesz jakąś rebe w min dobrym stanie w cenie nowego epicona. Edytowane 12 Listopada 2012 przez kubzys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 nie no epicon mysle ze tez jest calkiem ok, a mozesz cos wiecej na temat tego amorka powiedziec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Epicon to naprawdę fajny, lekki i czuły amorek Epicon czuły?Bez żartów, na pewno nie można powiedzieć, że epicon jest czuły i płynny, bo nie jest, ale nie zmienia to faktu, że to jednen z najlepszych widelców w kategorii cena/jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 czy reby za 600 zl moga być dobre ? bez luzów i uszkodzeń mechanicznych? wizualnie moze byc lekko porysowany - to normalne jak sie jezdzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi