A7x Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 Witam, niedawno kupiłem pompkę rowerową, dokładnie taką: Pompka Futura Individual Top Bar (2104215523) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Samą pomką nie jestem zachwycony, a uchwyt mnie strasznie irytuje. Nie jest zbyt udany- wydaje niepotrzebne dźwięki, a na dodatek jest montowany pod koszyk bidonu, co również tak średnio mi odpowiada, bo zjamuje niepotrzebne miejsce. Taki trend panuje pewnie dlatego, ze w MTB motujecie koszyki na podsiodłową, natomiast ja nie planuję czegoś takiego. Szukam jakiegoś uchwytu na rurkę podsiodłową. Jakimś wyjściem jest zastosowanie rzepów (najłatwiejsze, najtańsze, najprostsze), ale nie wiem na ile te będą trzymały pompkę, by ta się nie przesuwała i nie rysowała ramy podczas jazdy po dziurach. Najlepszym rozwiązaniem byłby uchwyt- coś na kształt tego, który trzyma sztycę, z tym, że obustrony (jeden uchwyt na zamocowanie do ramy, 2 na zamocowanie pompki). W zasadzie jest prosty sposób- kupić 2 kawałki rurki aluminiowej, przeciąć, pospawać 2 części i uchwyt gotowy Ma ktoś jakieś pomysły, bądź linki do gotowych rozwiązań ?
Krasiak96 Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 · Ukryte przez safian, 22 Lutego 2012 - Brak powodu Ukryte przez safian, 22 Lutego 2012 - Brak powodu 70zł za takie g**no
A7x Napisano 22 Lutego 2012 Autor Napisano 22 Lutego 2012 · Ukryte przez safian, 22 Lutego 2012 - Brak powodu Ukryte przez safian, 22 Lutego 2012 - Brak powodu 70zł za takie g**no Zawsze piszesz takie konkretne i pomocne posty :] ?
Krasiak96 Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 · Ukryte przez safian, 22 Lutego 2012 - Brak powodu Ukryte przez safian, 22 Lutego 2012 - Brak powodu Ta już była by lepsza http://allegro.pl/pompka-rowerowa-merida-air-max-comp-g-z-manometrem-i2106405422.html
Mod Team Franio Napisano 22 Lutego 2012 Mod Team Napisano 22 Lutego 2012 Taki trend panuje pewnie dlatego, ze w MTB motujecie koszyki na podsiodłową, natomiast ja nie planuję czegoś takiego. Jeśli nie chcesz koszyka na rurze podsiodłowej, to zamontuj sobie tam pompkę. Uchwyt faktycznie masz beznadziejny. Za pompkę też przepłaciłeś. Pompki Beto mają całkiem fajne uchwyty: UCHWYT/MOCOWANIE DO POMPKI/POMPEK BETO POD KOSZYK (2116289003) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Dodatkowo można owinąć pompkę rzepem dla większego bezpieczeństwa. Jednak wątpię, by ten uchwyt pasował do twojej pompki. Za grosze możesz mieć aluminiową pompkę Beto z tym uchwytem: Pompka BETO mini CMP-003 z ruchomą głowicą (2089855333) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Myślę, że warto rozważyć jej zakup. PS. Pompkę zawsze możesz wozić w plecaku.. A, i manometr w takich małych pompkach to ściema.
A7x Napisano 22 Lutego 2012 Autor Napisano 22 Lutego 2012 Tak się kończą zakupy "na szybko" W każdym razie mój rower, to Unibike Zethos i na rurce podsiodłowej nie ma dodatkowych uchwytów na koszyk, a wiercenie w ramie, gwintowanie, a na koniec utrata gwarancji (rower nówka), średnio mi się widzi- dlatego jest to pewien problem dla mnie. Pisząc o trendach miałem ogólną myśl- ciężko znaleźć pompkę bez tego "bocznego" uchwytu pod koszyk. Zastanawiam się nad jakimś patentem z kontownikiem aluminiowym, ale póki co nie wpadłem jeszcze na nic przełomowego, dlatego Was pytam, może ktoś miał podobne problemy.
sosna119 Napisano 23 Lutego 2012 Napisano 23 Lutego 2012 Ale dzięki temu uchwytowi na jednych otworach możesz zamontować i koszyk, i pompkę. Mam identyczną pompkę jak polecana wyżej BETO, tylko że z napisem Author. Nawet działa, ale nie mam nigdy tyle cierpliwości żeby nabić nią sensowne ciśnienie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.