Skocz do zawartości

[przyczepka dla dziecka 3w1] porównanie croozer a chariot

stratos

Rekomendowane odpowiedzi

Przejrzałem forum, w temacie przyczepek dla dzieci niewiele tu pisano. Interesuje mnie zakup przyczepki tzw 3w1. Chcę kupić coś co będzie mi służyło na co dzień jako wózek, transport etc. Zależy mi na opiniach osób, które takich przyczepek używają i ich doświadczeniu. Jak wspomniałem przyczepka ma mi zastępować wózek i służyć codziennie a nie tylko na jakieś wycieczki za miasto od czasu do czasu.

Analizując rynek wybrałem dwa model i głownie opinie na ich temat mnie interesują. Chyba, że ktoś zaproponuje mi coś podobnego (tanie szity z allegro mnie nie interesuja).

Dwa modele które wybrałem to Chariot Coguar 1 oraz Croozer Kid 1.

http://www.szumgum.c...ub-zielony.html

http://www.szumgum.c...-kid-for-1.html

Z tego co widzę, Chariot wymaga dokupienia kilku dodatkowych akcesoriów: kółka, dyszel etc, co zwiększa koszty. Croozer z kolei ma to już chyba w zestawie, Poza tym duża różnica cenowa, czy przekłada się na jakość i funkcjonalność?

Zależy mi na opiniach osób, które tego sprzętu używają. Jak sprawdza się w praktyce: składanie, zmiana z wózka na przyczepkę, bezpieczeństwo etc.

Pozdrawiam,

Po co wydawać tyle pieniędzy na ten wózeczek na 2-5 lat.

No właśnie ja się pytam czy warto i czym te modele w praktyce się różnią? "Według siebie" to ja też mam wiele poglądów, ale nie popartych empirią. Używasz jakiejś przyczepki? Jakiej? Chciałem się dowiedzieć czy takie cudo techniki wystarczy mi w zupełności do pełnej "obsługi" czy konieczny też będzie jakiś tzw. tradycyjny wózek?

Jakosciowo pomedzy chariotem I croozerem sa przyczepki burley

http://www.burley.pl/przyczepki-rowerowe.html

Ja tez sie dlugo zastanawialem nad przyczepka I w koncu wybralem burley d'lite (2 dzieci).

Zaleta burleya w porownaniu do chariota jest ogromna przestrzen z tylu na bagaze lub zakupy jak bedziesz uzywac jako wozka.

Chariot ma znowoz rewelacyjne zawieszenie, z plynna regulacja w zaleznosci od wagi.

Pomysl tez czy nie lepiej kupic (nawet majac 1 pasazera) przyczepki 2 osobowej. W burleyu nawet w 2ce jedno dziecko moze siedziec na srodku, majac duzo miejsca na jakies zabawki/pluszaki.

Przyczepka 2 osobowa nie jest 2 razy szersza wiec warto rozwazyc.

Najlepiej byloby zobaczyc na zywo, przymierzyc I zobaczyc jak sie sklada, montuje zestaw wozkowy itp.

A podsumowujac, jazda z przyczepka jest bardzo przyjemna, dzieci zadowolone I czesto spia ;)

A jako wozek prowadzi sie lepiej niz standardowy wozek.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk

Ja tez sie dlugo zastanawialem nad przyczepka I w koncu wybralem burley d'lite (2 dzieci).

Witam!

Dziękuję za odpowiedź. Fajnie, że trafił mi się ktoś doświadczony, korzystając zatem z okazji przepytam Cię jeszcze,jeśli pozwolisz :)

Tego Burleya nie znałem i nie brałem pod uwagę, a wygląda ciekawie. Muszę znaleźć jakiś sklep, który miałby to na miejscu w KRakowie, na razie namierzyłem tylko Chariota. Ciągle nie są to popularne rzeczy w Polsce i nie można sobie wejść do byle sklepu rowerowego i ocenić, przetestować.

Zaleta burleya w porownaniu do chariota jest ogromna przestrzen z tylu na bagaze lub zakupy jak bedziesz uzywac jako wozka.

Chariot ma znowoz rewelacyjne zawieszenie, z plynna regulacja w zaleznosci od wagi.

W Ty w jaki sposób używasz tej przyczepki? Masz też dodatkowy tzw normalny wózek czy przyczepka w zupełności wystarcza? Piszesz, że Charioty mają lepsze zawieszenie, tzn że nie jesteś zadowolony z zawieszenie burleya czy jednak Ci wystarcza? Jeździsz też na jakieś dłuższe wyprawy z przyczepką? Ja planuje korzytać z niej mocna turystycznie, oprócz transportu codziennego, więc zależy mi na wytrzymałości i dobrym zawieszeniu.

Pomysl tez czy nie lepiej kupic (nawet majac 1 pasazera) przyczepki 2 osobowej. W burleyu nawet w 2ce jedno dziecko moze siedziec na srodku, majac duzo miejsca na jakies zabawki/pluszaki.

Przyczepka 2 osobowa nie jest 2 razy szersza wiec warto rozwazyc.

To samo dyskutowałem już z żoną, ze względu na planowane dalsze podróże z dzieckiem skłaniam się ku wersji dwuosobowej.

Jeszcze raz dziękuję za cenne uwagi i pomoc.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...