Skocz do zawartości

[Przerzutka] Deore XT m 780

rokiZG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Otoóż mam problem z tą przerzutka, tzn. ten nowy xt na 10 biegów nie jest kompatybilny z 9ecio rzędowym napędem ? Przecież powinien być ?

Przerzutka nie chce mi działać na 9tce... co jestem w szoku :D

• Mod Team
Napisano

To sie obudź bo przespałeś informacje ze dyna sys jest nie kompatybilna ze wszystki co shimano stworzyło do tej pory.

Napisano

To teraz moje pytanie następne czemu nie działa przy najnowszych klamkomanetkach 105 na 10 biegówkach ?

aż takie gówno zrobili

Napisano

eee, poprawcie mnie jeśli się mylę, ale z tego co kojarzę, to indeksacja na górskim 10sp od Shimano nie jest z niczym po za nim kompatybilna? Także to kwestia indeksacji powinna być.

• Mod Team
Napisano

Szosowa grupa nie wiem jak najnowsze podzespoły ale reszta 10sp jest kompatybilna ze starszymi rozwiązaniami z czego mozna wnioskować ze pracuje w systemie 2:1

Napisano

Jednym słowem shimano zrobiło klape dla mnie... chcąc kupić nową przerzutke z 2012 dynusia ... muszę jeszcze swoje manetki slx wymienić , które są w idealnym stanie ... szok....

jaja zrobili se

Napisano

Szoku doznasz jak będziesz jeszcze musiał (chcąc mieć przerzutkę dynasys z tyłu) kupić kasetę i łańcuch - sama manetka i przerzutka nie wystarczy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...