Skocz do zawartości

[transport] Podrózował ktoś aeroflotem z rowerem?

islandczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Planuje wyprawę rowerową dookoła Wietnamu w wakacje, kupić chcemy bilety na ruskiego Aeroflota. Na stronie jest napisane że rower jest za friko jednak znając ruski b****l (byłem już tam i niestety wiem jak to wygląda) próbuję znaleźć kogoś kompetentnego kto potwierdzi "darmowość" roweru. Nie chcę jakiś niespodzianek na lotnisku,. Polski przedstawiciel za bardzo nie zna odpowiedzi, ruski nie odpowiada na maile.... Może ktoś z was miał już z nimi styczność?

Witaj

Też planuję podobną wyprawę w wrześniu, mam już kupiony bilet w Aeroflocie.

Z tego co pisze na stronie aeroflotu wynika że rower można mieć jako normalny bagaż rejestrowalny ale suma 3 wymiarów bagażu nie może przekraczać 158cm czyli praktycznie rower sie nie zmieści. Ale mimo to będę próbował przemycić rower w normalnym bagażu.

A kiedy planujesz tam lecieć?

Edit:

Dzwoniliśmy własnie na inflolinie Aeroflotu i powiedzieli nam że rower jest za darmo, tyle że nie może przekraczać tych 23kg i wtedy nie można już mieć normalnego bagażu. Czyli do kartonu z rowerem wkładasz resztę bagażu tak żeby nie przekroczyła razem z rowerem 23kg.

Nie zapomnijcie o jakiejs ochronie bagazu, w koncu bedzie lecial z calym inwentarzem, kury itd :D

A tak powaznie, to wydaje sie to byc normalna linia lotnicza, gdzie nadwymiarowy bagaz jest za free, z limitem tych 23kg.

PS

Rozumiem, ze spadochrony zabieracie do bagazu podrecznego.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...