giant78 Napisano 20 Lutego 2012 Napisano 20 Lutego 2012 Ktos,kto mial do czynienia z tymi piastami,prosze o pomoc Gdzie i za jaka cene mozna je kupic, czy sa naprawde tak dobre? Pozdrawiam
dawid Napisano 20 Lutego 2012 Napisano 20 Lutego 2012 Osobiście nie użytkowałem, ale zamówiłem 4 komplety piast i będę testował Termin ralizacji dość długi, zamówiłem kilka tygodni temu, a powinny być w kwietniu Można zamówić bezpośrednio u Mack'a, choć u mnie też można W Polsce za dużo opinii nie ma na ich temat, głównie sprzedają się na zachód i słyszałem że niezłe przebiegi robią bez problemu
Tomash Napisano 21 Lutego 2012 Napisano 21 Lutego 2012 Niedawno też informacji o tych piastach szukałem. Mack - superlight hand made hubs - tu kupisz i znajdziesz informacje o cenie Bębenki pochodzą od Novateca, nieco odchudzone. Korpus jest robiony przez producenta. Używa standardowych łożysk (6902RS), które wymienia się bez problemu, bez użycia żadnych narzędzi (rzekomo łatwiej niż DT - są instrukcje na stronie). Nieco inne łożyska (hybrydowe, 6802RS) stosowane są w piastach Superlight, mają też trochę odchudzony korpus. Czas oczekiwania to ok. 2 miesiące. Gwarancja 2 lata. Polecam Ci zarejestrować się na forum light bike, gdzie piasty te stanowią chleb powszedni i jest na ich temat wiele dyskusji - udziela się też bezpośrednio ich wytwórca. Nigdzie nie znalazłem o nich żadnych negatywnych opinii, ale dotyczy to zwykłej wersji - o SL po prostu ich nie ma, a nie pisałem "na priva" do użytkowników. Producent twierdzi, że nawet do mocniejszego katowania będą ok. W momencie zamówienia przelewasz 20% wartości i czekasz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.