Skocz do zawartości

[Spodenki] szorty muddyfox z wkładką - pomóżcie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od jakiegoś czasu szukam sobie szortów 3/4 na rower, śmigam nim do pracy głównie. Pomyślałem że warto by dołożyći kupić te z wkładką. Znalazłem dizś w sklepie coś takiego

http://www.sportsdir...e-shorts-636065

tyle że w czarnym kolorze.

Materiał wygląda ok, długość do przyjęcia - wstępnie chciałem by zakrywały kolana, i w ogóle leżą fajnie

Moje uwagi:

1. Żeby wkładka leżaął tam gdzie powinna, musiałem podcągnąć szorty prawie pod pępek..

2. Wkładka jest jakby naklejana, a brebi po prostu drapią po pachwinach - mimo dłuższych gaci, nie zwykłych slipek. Zapodaje foto wkładki

DSC00096.jpg | pablito1983 | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

Strzałką zaznaczyłem brzeg, gdzie "drapie"

Nazwa tutaj DSC00097.jpg | pablito1983 | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl . Cena jest teraz inna niż na metce, 15Ł, więc cąłkiem nieźle.

Na razie śmigam w "rajstopach" biegowych - czyli cieńszych, a na dupe nakładam dodatkowo wysłużone stare szorty, i jest ok, tak do -3stC

Czy taki rodzaj wkładki jest normą? Widziałęm wkłądki w lycrach - tam wygląda to zupełnie inaczej, nic nie odstaje, nie drapie.

Jeśli nie te to znalazłem coś takiego

http://www.ebay.co.uk/itm/MTB-OFF-ROAD-CYCLE-CYCLING-SHORTS-PADDED-LINER-SHORTS-/170650591749?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D4%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D6443775733476702660

Wyglądają ok, do tego odpinana wkładka - czyli nadają się do łażenia po mieście, tylko cena x 2, taki no-name (mam od tego gościa rękawiczki, i są ok). Czy to się w ogóle sprawdzi? Takie odpinanie wkładki i wpinanie?

Dzięki za wszelkie opinie, szorty muszę kupić szybko , bo stare już w kolanach podarte..

• Mod Team

Nie mieszkam w PL, ceny endury są minimum x2 do tego co znalazłem. Z tego co znalazłem, firma muddyfox jest całkiem dobra. Problem dotyczy moich wątpliwości dotyczących tych konkretnie szortów - czy to normalne że wkładka tak jest zrobiona, i drapie ?że stan jest tak wysoki?

Na plus tych dodam, że ma sporo kieszeni, materiał wygląda ok, cena przystępna, i mam od ręki w sklepie blisko domu.

Za grosze mógłbym kupić "lycre" z wkłądką - karimora czy muddyfoxa, tylko że one nie mają kieszeni :) i nie założe na długie spodnie jakie już mam, tam wkładka jest "niedrapiąca".

W ostateczności kupie zwykłe szorty bez żadnych wkładek, puki co tak jezdze i tragedii nie ma, tylko znow znależć coś rozsądnego jest ciężko..

Znalazłem coś nnego, czy możecie m doradzć któe wybrać?

endura zyme

Endura Zyme 3/4 Baggy Shorts 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

lub

polars transition

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=51301

Podobne ceny, wygląd. Endura znana, a polaris jakoś nie bardzo mogę znaleźć. w wersj krótszej dość chwalone..

Co byście polecili?

Te Zyme to poprzedni model fajnych, cywilnych gaci - teraz są nowe - lepsze, ale i droższe.

Materiał nie jest delikatny, przypomina bawełnę i ogólnie całe gacie są mocno cywilne, choć mają zachowane wszelkie rowerowe cechy.

Trwałość na wysokim poziomie.

• 2 tygodnie później...

Dzięki za opis Endury, mój wybór jednak padł na Polarisa. W zestawie gacie z wkładką - takie prawie do kolan, wygląda fajnie i na tyłku się trzyma. Zobaczymy jak będzie po pierwszej jeździe. Spodenki normalnie mam L, ale z opinii wynikało iż te są zaniżone - rozmiar XL w pasie jest ok, ale ogólnie wyglądają na ogromne.. Zobaczymy jak wyjdzie test na drodze. Jak by ktoś być ciekaw mogę podrzucić więcej fotek i jakiś opis.

Pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...