lucek Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 mój już nie jest taki piękny, bo cały pocharatany. chyba w końcu zmienie tylną przerzutke, bo znowu, pomimo regulacji, lipnie chodzi.
Radeck Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 Minął rok od zakupu mojego Hexagona. Podobnie do Kathar zmodyfikowałem swojego Krossa. Przerzutka tył i przód na LX Korba Deore miało być LX niestety nie starczyło funduszy Kaseta LX Łańcuch XT Piasty LX Manetki LX rapid fire ja wolę RF od DC Hamulce Avid SD7 Klamki Avid FR5 Siodełko San Marco SKN Rogi Accent Airplane Pedały SPD 520 Teraz na wymiane szykuje sie kierownica i mostek Maszyna chodzi jak marzenie, kosztowało fortunę nie doliczam się dokładnie żeby się nie załamać, ale od początku były takie plany, może mniej ambitne, ale były.
Viviusek Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 Gratulacje Radeck jak możesz to pochwal sie fotkami swojej machiny. Ciekawe o ile waga roweru spadła po tych zmianach hehe
Kathar Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 Pytanie nie do mnie, ale nie wydaje mi się, żeby waga jakoś specjalnie spadła. Radeck wymieniał praktycznie to samo co ja, a u mnie waga spadła do ok 13,5 kg. Jak nie będzie padać, to w poniedziałek podjadę do pracy rowerem i go zważę.
Radeck Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Niestety nie mam aparatu cyfrowego :/ a waga spadła (według mojej wagi łazienkowej) do 13kg. Zapomniałem jeszcze napisać o oponach zmieniłem je na Author Rolling Stone 2.0 polecam, tylko troszkę ciężkie są :/
Kathar Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 Waga mojego Hexagona (rama 21) to teraz dokładnie 13,49 kg. Ważyłem w pracy na wadze pocztowej . Wg tej specyfikacji http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=210419930 rower z takim osprzętem jak miałem dotychczas waży 14,00 kg. Waga może być oczywiście nieco wyższa, bo jak wiadomo producent lubi coś niecoś opuścić, żeby to ładnie wyglądało.
Radeck Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 Wczoraj ważyłem na dokładniejszej wadze u kumpla, pokazało 13,4, ja mam ramę 19".
Purkinson Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 witam, mam pytanie. Moze głupie, ale warto zapytac. Zrobiłem na hexagonie 4k km i zaczyna mi sie łancuch slizgac. Z czym moze byc to zwiazane? konserwacja była chyba dobra (wd i teflon). Pomoze wymiana kasety i łancucha?
Kathar Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 Oj... na jednym łańcuchu zrobiłeś 4k? Pewnie się rozciągnął. Przy wymianie łańcucha dobrze było by wymienić kasetę i (chyba) korbę.
Viviusek Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 Jeżeli nie wymieniałeś łańcucha ani razu podczas eksploatowania roweru przy takim przebiegu to powinieneś kupić nowy łańcuch, ale pewnie nie będzie dobrze chodził z dotartą kasetą i korbą. Możliwe, że musisz wymienić cały napęd...
Radeck Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 Ja zrobiłem gdzieś 3kkm na jednym łańcuchu i korba już się nie spasowała :/ Przez to szybki zakup i zamiast LX to Deore :/
Kathar Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 Aby rozwiać wszystkie wątpliwości co do łańcucha, Skrzynia wrzucił link do takiego kompendium. Polecam. http://www.cyf-kr.edu.pl/rowery/lanc.html Wyskoczyłem dzisiaj na 15 km. Żółwie tempo, bo popranie się w kałużach bez błotników to raczej nie dla mnie. Rower po zmianie napędu całkowicie bezgłośny. Cały czas wyczuwam zmianę długości ramienia korby. To nie przeszkadza, ale przy pierwszych kilometrach nie daje zapomnieć o sobie. Nie będę się rozpisywał co do nowych elementów, bo wszystko działa świetnie, ale mam jednak kilka uwag do amortyzatora. W ostatnim czasie dużo stracił ze swojej początkowej jakości. Jest bardziej twardy, zakres amortyzacji chyba sie pomniejszył. Wrażenie potęgują również nowe opony napompowane do 4 barów. Gdzie bym nie wjechał (oprócz równego w miarę asfaltu) to wszystkie nierówności przechodzą bezpośrednio na mnie. Dla mnie to chyba dobrze, bo jeżdżę praktycznie tylko po asfalcie, ale zobaczymy co będzie jak wyskocze sobie na jakiś dłuższy odcinek. Mam nadzieję, że za bardzo mnie nie wytrzęsie . Rama i koła - mimo, że starałem się jechać w miarę wolno - i tak są całe w błocie. Na szczęście jakość po ponad roku użytkowania i jednym centrowanie się nie zmieniała . Ogólnie całościowo jestem bardzo zadowolony. Mały OT na koniec. Dzisiaj koleżanka koleżanki zapierała się, że jej kolega kupił z drugiej ręki rower o wadze 3 kg! za ok 7k zł. Ludzie to mają naprawdę wyobraźnię
Purkinson Napisano 12 Lipca 2007 Napisano 12 Lipca 2007 dziekuje za odpowiedz, zrobiełm na nim 4k km:D nawet nizle mi sie jezdziło, dziekuje serdecznie za odpowiedz. mozecie zaproponowac jakies zgrane skladniki ( łancuch, korba i kaseta), tak zeby nie było za drogo:)
Kathar Napisano 12 Lipca 2007 Napisano 12 Lipca 2007 Polecam Alivio. Niedrogo i kompatybilnie z Hexagonem, bo 8-rz.
kusak Napisano 12 Lipca 2007 Napisano 12 Lipca 2007 jednak co do korby proponowałbym deore, jest bardziej wytrzymała i lżejsza. http://allegro.pl/item213518858_korba_deor...umrowerowe.html http://allegro.pl/item211873457_kaseta_8_s...tis_klucz_.html (według mnie okazja)
pikok Napisano 12 Lipca 2007 Napisano 12 Lipca 2007 Witam,ja mam przyjemnosc jeździc na hexagonie v6. kupiłem go w piątek 13 ale mimo wszystko działa bez zarzutu jak na razie. Kosztował mnie 1200 zł lecz jest to wersja tzw. eksportowa i ma lepsze komponenty jak np: Specyfikacja: Rama: aluminiowa 6061 21" 17" Widelec: Sontour XCR Hamulec przedni: V-Brake Alhonga HJ-806AD Hamulec tylny: V-Brake Alhonga HJ-806AD Wolnobieg: kaseta Sontour 8-rzędowa Przerzutka tylnia: Shimano DEORE Przerzutka przednia: Sontour XCC 322 Manetki: Shimano ST-EF 35 Obręcze: AlexRims X-2100 Siodło: Selle Royal Opony: Kenda 26 x 1.95 Mostek: Zoom aluminiowy Korba: Truvativ X-Flow aluminiowa Liczba biegów: 24 Waga: 14 kg pozdrawiam
Kathar Napisano 12 Lipca 2007 Napisano 12 Lipca 2007 Kusak nie jestem pewny, ale czy przerzutka która obsługiwała do tej pory blat 42T (maksymalnie ) obsłuży 44T? (To takie pytanie do mądrych osób . Wiem, że Deore jes lepsze, ale korbę Alivio masz ok 100,00 zł taniej ). Z resztą zapraszam tutaj: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=28264 Pikok masz 2 wielkości ramy w 1 rowerze ? W V6 jest montowana kaseta, a nie wolnobieg.
Radeck Napisano 12 Lipca 2007 Napisano 12 Lipca 2007 Właśnie u mnie przerzutka Suntour'a coś średnio wrzucała na blat, a ja mam właśnie deore. A z tego co wiem Alivio całkiem nieźle sobie radzi i chyba lepiej od tego Truvativa. PS taki troche OT, ale mam pytanie jak będę wymieniał mostek to zastanawiam się na jaką długość. Mam 164 cm wzrostu i ramę 19" (trochę na wyrost)
Kathar Napisano 13 Lipca 2007 Napisano 13 Lipca 2007 (To takie pytanie do mądrych osób ). Tak słyszałem, ale nie jestem pewny na 100%
Lordpablo Napisano 17 Lipca 2007 Napisano 17 Lipca 2007 Da się w nim troszeczkę podnieść kierownice ?
saarsolot Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 Witam,ja mam przyjemnosc jeździc na hexagonie v6. kupiłem go w piątek 13 ale mimo wszystko działa bez zarzutu jak na razie. Kosztował mnie 1200 zł lecz jest to wersja tzw. eksportowa no to kolejny taki sam rowerek w DG. Trzeba sie razem przejechac pozdrawiam ja rowniez
Kathar Napisano 26 Lipca 2007 Napisano 26 Lipca 2007 Ehhh... czy wy ludzie naprawdę nie potraficie normalnie/konkretnie/sensownie skonstruować pytania ? Nikt nie będzie zgadywał, czy chodzi Ci o sklep, producenta, allegro, czy jakieś inne źródło. Nie wiemy czy pytasz o rower nowy, czy używany (chociaż wydaje mi się że raczej nowy). Nie wiemy też czy interesuje Cie rocznik 2006 czy 2007 . Nic nie wiemy...
Rekomendowane odpowiedzi