saarsolot Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Witam. Poczytalem troche to forum i zmienilem moja decyzje odnosnie zakupu roweru z V3/V4 na V6 wlasnie. I mam 2 pytania. Czy kupowal ktos moze rower w tym sklepie ? http://www.rowery.impuls.webd.pl/?p=produc...Name=Hexagon-V6 Cena jest co najmniej dobra oraz przy zaplaceniu z gory przesylka wynosi 0 zlotych. Wiec w zasadzie kierowałbym sie ku zamowieniu mojego nowego nabytku własnie tutaj. Pytanie 2. W jedym ze sklepow widzialem dziwna wersje V6. Sprzedawca powiedzial mi ze jest to wersja eksportowa, jednak na stronkach nie znalazlem takiej w zadnym z jezykow. Rower roznil sie od ogolnie dotepnego 2 rzeczami - z tylu mial przerzutki Deore, natomiast widelec byl z blokadą, natomiast trudno mi powiedziec jakiej firmy (dopiero zaczynam sie interesowac na powazniej tym sprzetem wiec nie zwrocilem uwagi). Czy spotkal sie ktos z takim rowerkiem i czy jest on wart ceny 1199 zlotych (jakby nie patrzec to juz dosc duzo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeyg Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 czesc nie spotkałem sie z taką wersją w naszych rodzimych sklepach a nie powiem dość dużo sklepów odwiedziłem. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie zapytać się w samym Krossie. Napisz maila z zapytaniem na adres export@kross.pl myślę, że dadzą Ci satysfakcjonującą odpowiedź. Możesz przy okazji podzielić sie z nami swoją wiedzą POzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel_P Napisano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Dzisiaj stalo sie cos dziwnego. Od dluzszego czasu jezdzilem na przelozeniu 3x7 gdyz na innych strasznie przeskakiwal lancuch, ale dzisiaj jak ze znajomymi pojechalem do Lasku Wolskiego bylem zmuszony korzystac z innych przelozen i bylo ok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeyg Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Witam, wcześniej pisałem o prawdopodobnych luzach w kasecie. Otórz wybrałem sie do serwisu z zamiarem dokręcenia kasety. Pan w serwisie postanowił zdemontować kasetę. Okazało się, że była ona tak dokręcona, że przy sciąganiu bacik powyginał zęby w kole zębatym (nawiasem mówiąc koła zębate w kasecie V6 nie są za mocne/twadre). Kaseta byłą tak dokręcona, że bacik się wyginał jakby był z plasteliny. Po całej walce z kasetą okazało się, że luz jest na częsci na której kaseta jes mocowana. Facet w serwisie powiedział że on sie nie podejmie naprawy tego i że mam reklamować tą część, bo po 3 tygodniach nie może powstać taki luz. Czy ktoś z Was reklamował coś w Krosie ? W serewisie powiedziano mi że czas takiej reklamacji to w porywach do miesiąca wiec jak mam czekać miesiąc na rower to ja nie wiem :/ Pytanie mam jeszcze o Acere z V6. Do czego służy śruba, która znajduje się w górnej części przezutki i nie jest to ani pokrętło które reguluje naciąg linki ani śrubki z oznaczenem L i H. Jak ktoś wie niech powie. Można do amorka prysnąć WD40 ? czy tam raczej należy używać jakiś specjalnych smarów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel_P Napisano 20 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Czy ten serwis to nie przypadkiem tez sklep w ktorym kupowales rower? Jesli tak to oni w Twoim imieniu powinni uznac reklamacje i wyslac czesc do Krossa. Jesli jednak ten serwis jest niezalezny, to proponuje podjechac do sklepu i przedstawic im problem. W najgorszym wypadku na ramie jest nr. telefonu i ostatecznie tam zadzwon. Ta srubka sluzy do naprezania ramienia przerzutki. Raczej zastosowalbym smar do lancucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeyg Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Serwis rzeczywiście mieści się w sklepie, w którym nabyłem rower. Przedstawie im jeszcze raz problem jak udam się na pierwszy przegląd. Mam do niego jeszcze tydzien więc pomęcze jeszcze troszke rower może wyjdą jeszcze jakieś buble. Teraz zauważyłem ze mechanizm troszkę głośno chodzi ale nie wiem czy to nie jest wina piasku który osiadł na łańcuchu, może to on tak skrzypi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeyg Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Lancuch sie czysci... (i nawet smaruje). Poważnie ?! Tak nawiasem mówiąc łańcuch jest świeżo nasmarowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon26 Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witam. Ja znowu w sprawie rady... Mam V6,hamulce jakie są tam montowane(Alhonga...) są mizernej jakości...-chyba już ktoś o tym pisał;)Chciałbym je wymienić,na coś co będzie spełniało swoją rolę. -główne pytanie: Jakie wybrać? (Shimano XT,Avidy...?) -kupić komplet(przód/tył),czy może na jedno koło(na tyle mi najbardziej zależy-przód jest jeszcze znośny) -w V6 są klamko/manetki (Acera chyba),więc czy po wymianie hamulców,zmieni się siła z jaką będę musiał naciskać na klamki(teraz muszę naciskać dość mocno,żebym zwolnił)?? -linki oczywiście,też muszę zmienić? (rower przejechał ok 800km) Reszta działa całkiem ok. Serdecznie dziękuje za wskazówki! Pozdrawiam.Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon26 Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Poczytałem i pewnie się zdecyduję...tylko jeszcze poradź czy wymieniać linkę-sądzę,że chyba tak...ale,dajcie potwierdzenie;) ...a jeśli wymienić,to czy trzeba ją jakoś nasmarować delikatnie? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon26 Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Dzięki za poradę. Pewnie jednak wezmę od razu komplet na dwa koła. Cena ok 110zł więc juz poświęcę ...mam nadzieję,że kozła nie zaliczę Pozdrawiam! i miłego weekendu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komarak Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Hi sorki że nie przesłałem fotek ale zrobie je jutro po prostu musiałem wyjechać prześle na maila Pozdrawiam komarak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Napisano 23 Września 2006 Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Wrzucaj tutaj Proponuje pojedynczo na www.imageshack.us lub całą paczke spakowana np. RARem na www.sendspace.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek1 Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Witam! Jako, że powrócił znów temat hamulów nie uważacie, że wystarczyłaby wymiana samych klocków. Bo czy te ramiona do których są przykręcone klocki są aż tak inaczej wyprofilowane, że powoduje to taką różnicę w skuteczności hamowania. Czy może ktoś zakładał klocki z Avid-ów do oryginalnych hamulców i jakie uzyskał wyniki. Jeśli prowadzę niepotrzebne rozmyślania to bardzo proszę na mnie nie krzyczeć ale tak mnie naszło z rana w poniedziałek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 ramiona w lepszych hamulchach sa sztywniejsze, w efekcie caly nacisk jest przenoszony z klamki na szczeke. w tanszych hamulcach czesc nacisku wygina ramie zamiast isc na okladzine. zreszta hamulce to nie tylko ramiona. sa tez sprezyny, ktore w hamplach tej klasy co w v6 pozostawiaja wiele do zyczenia (na poczatku jeszcze daja rade, ale z czasem znacznie slabna). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 2) kilka dni z jedynie tylnym hamulcem, jakis najtansze badziewie pozyczone od kolegi - hamowania praktycznie zero, klamka miekka jak maslo, ramiona wyginaja sie strasznie. Spada przez to predkosc jazdy, bo trzeba bardzo uwazac i zostawic pol kilometra na hamowanie. Efekt - raz wjechalem w kolege, bo mocniej przyhamowal. I niestety - ja mam takie hamulce u siebie - i to dwa. Ale nie taki diabeł straszny jak go malują - jak ja mam je wyczute to idzie flaki ciągnie do przodu jak nimi hamuję ..... Ale szczerze - nie polecam. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel_P Napisano 7 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Dzisiaj z nudow przeczyscilem naped. Lancuch w porownaniu z DuraAce jest o okolo 8mm dluzszy :034: , zebatki kasety maja straszne "zadziory" (przeczyscilem kazda zebatke z osobna bo kaseta po odkreceniu sie cala rozsypala ). Niestety nie chcialo mi sie robic fotek. Ale na szczescie naped jeszcze dziala. Licze, ze te zime wytrzyma. A planuje wjechac na Turbacz lub Mogielice. Wlasnie na ten temat rozmawiam z kumplem na gg . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Purkinson Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 moj naped tez szfankuje, przy mocniejszym nacisnieciu przeskakuje łancuch, chyba tez bede musiał go rozebrac i przeczyscic. Przejechałem dopiero 1.4k km, myslałem, ze bedzie troche lepiej:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PcHELLek Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Ja chcę sobie kupic hexa v6 ale dziwne jest to ze wy mówicie o cenie 999 na oficjalu a on kosztuje 1099,to nie jest dużo wiecej ale to dziwne żeby rower pózniej kosztował drożej. :034: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matti448 Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Na oficjalnej stronie Krossa podane ceny są cenami w jakich rower sprzedawany był na samym początku sprzedaży. Idziesz do sklepu i rower kosztuje 999PLN, ale zawsze możesz utargować te 50zł, chyba, że chcesz poprosić o cenę 1099zł to nie ma sprawy (cena zależy od sklepu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komarak Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Wrzucaj tutaj Proponuje pojedynczo na www.imageshack.us lub całą paczke spakowana np. RARem na www.sendspace.com Witam W końcu znalazłem trochę czasu i zrobiłem te fotki podam linki jeśli jest potrzeba na więcej to nie ma sprawy Pozdrawiam komarak HEX v6 RZĄDZI!!! PS sorki za rozwalenie strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radeck Napisano 10 Października 2006 Udostępnij Napisano 10 Października 2006 (edytowane) Mam Hexagona V6 na którym na razie zrobiłem jakieś 3 000 km, zaczynam narzekać na przeskakiwanie łańcucha, np. na podjazdach. Startuje w zawodach więc często mnie to denerwuje, w serwisie powiedzieli mi, że to wina napędu i ze względu na finanse, stac mnie na napęd alvio lub, coś takiego: -Korba Alivio -Przerzutka przód Alivio -Przerzutka tyl Deore -Piasty Deore -Kaseta Deore (9 zębatek) Zastanawiam się, czy to będzie współpracowało ze sobą i czy jest sens montować coś takiego, albo może jakieś inne kombinacje proponujecie. Z góry dzięki! aha ostatnio linijką zmierzylem skok amortyzatora(tam do kąd amorek jest czysty) i wyszło 83mm czy to źle czy może tak jak ja licze jest nie dokładnie. Edytowane 10 Października 2006 przez Radeck Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel_P Napisano 10 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Moim zdaniem nie ma sensu wymieniac korb. Patrzac na moje (mysle, ze Twoje sa w podobnej kondycji) wytrzymaja jeszcze sporo. Przerzutki to kwestia gustu- moje pracuja na 4-, ale mi to w zupelnosci wystarcza. I nie oczekuje od nich niczego wiecej. Za taka kase (katalogowa) to naprawde super osprzet. Czy po zmianie odczujesz roznice? Mysle, ze raczej nieznaczna. Piasty Deore: ostatnio nie lubie piast shimano. Po tym jak zajechalem na drugim etapie TC piaste LX ( a miala dopiero 1 sezon). Na Twoim miejscu wymienilbym jak zaczna padac. Kaseta Deore to 9 biegow. Pamietaj, ze musisz kupic odpowiedni lancuch i manetki (a to juz pociaga za soba dodatkowe koszta). Ja planuje nie powiekszac zakresu przelozen i zostaje przy 8 biegach. Po zimie kupie tylko kasete Alivio (lancuch juz mam- przypadkowo znalazlem w garazu jakis IG na 8 biegow). Ale jesli chcesz cos lepszego niz IG to polecam lancuchy srama. Kiedys byly modele PC 48 i 58. Bardzo dobre lancuchy. 83 mm z amora to wspanialy wynik. Moj chyba nigdy nie zblizyl sie do 70mm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel_P Napisano 13 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Kilka dni temu zaliczylem glebe. Z relacji znajomych wygladalo to malo ciekawie (moze nie jest to wazne he he). Ale rower wyszedl z calego zdarzenia bez wiekszych uszkodzen. Troche ucierpiala manetka, kiera i hak, ktory bez problemu naprostowalem i dalej moglem cieszyc sie jazda. Obecnie nadal smigam rowerkiem codziennie do roboty i jak na razie wszystko jest ok. Czasami tylko lancuch przeskakuje, ale juz zdazylem sie do tego przyzwyczaic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Ja również w dalszym ciągu nie mam zastrzeżeń do tego rowerku. Spisuje się znakomicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radeck Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Dziś po wyścigu (Wągrowiec) zauważyłem duże zużycie sterów (luzy i trzszczenie, żadne dokręcanie nie pomogło) i w poniedziałek planuję je wymienić. Na sprzęcie specjalnie się nie znam, jakie proponujecie kupić ?? ( chodzi mi o to żeby były mocne ) Co do napędu to tym razem mam taką koncepcję, przerzutka Deore LX, kaseta CS-HG70, łańcuch HG-70. A zostawiam sobie kase na pedały PDM 520 albo 540. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi