Skocz do zawartości

[rower] Kross Hexagon V6

Rekomendowane odpowiedzi

[...]

mądra Maja po szkodzie :D

A rower zostawiłaś w miejscu względnie widocznym przez ochronę? Ta Arkadia, to taki duży kompleks sklepów?

Szanse na odnalezienie są znikome, nawet jeśli oznakujesz rower na policji (ale zawsze to parę procent więcej). Więc może TERAZ warto?

Wiadomo - najlepszym zabezpieczeniem jest druga, zaufania osoba.. Widziałem też gdzieś takie zabezpieczenia w postaci długich kłódek, ale to coś ważyło z 2 kilogramy i kosztowało coś 150 zł.. ukhm :|

Po prostu nie zostawiaj roweru samego. Chyba nie ma lepszej rady. Na zakupy zawsze można jeździć starym składakiem..

Widzialem tez gdzies takie zabezpieczenia w postaci dlugich klodek, ale to cos wazylo z 2 kg i kosztowalo cos 150 zl

to cos nazywa sie u-lock (pret w ksztalcie litery "U" zamykany poprzeczka z zamkiem). niestety, pomimo ze jest to harowany metal, dosc latwo mozna go zdjac, np. przepalic cieklym azotem, o mozliwych manipulacjach przy zamku nawet nie wspominajac. rzeczywiscie najlepiej nie zostawiac roweru bez opieki, a jesli juz to na jak najkrocej. a sama ochrona (chociaz pachnie to troche teoria spiskowa) moze miec jakis uklad ze zlodziejami, jesli rzeczywiscie w tamtym rejonie stale dzialaja.

Mirages,duze sieci handlowe maja monitoring i zwykle przez czas jakis przechowuja tasmy. moze sprobuj sprawdzic, czy tego nie nakrecili przypadkiem?

od razu byłam w punkcie ochrony, kamery nic nie zarejstrowały. Zresztą juz prawie pogodziłAm się ze stratą i nigdy juz nie zaryzykuję zostawiając gdziekolwiek rower, jeśli nie mam pewności, że jest bezpieczny..

A odnośnie zabezpieczeń, co powiecie ciekawego na temat alarmów rowerowych?

od razu byłam w punkcie ochrony, kamery nic nie zarejstrowały. Zresztą juz prawie pogodziłAm się ze stratą i nigdy juz nie zaryzykuję zostawiając gdziekolwiek rower, jeśli nie mam pewności, że jest bezpieczny..

A odnośnie zabezpieczeń, co powiecie ciekawego na temat alarmów rowerowych?

Nie sadze, aby to na zlodzieju zrobilo wrazenie. Obecnie wyjacy alarm samochodowy to typowy obraz duzych miast i juz nikt na to nie zwraca uwagi. A co dopiero przy rowerze. Ja mam dosc solidnego U-locka, ale i tak staram sie nie zostawiac rowerku na dluzszy czas bez opieki. Kiedys (nie pamietam w jakim dziale) podalem linka do pewnego testu zapiecia rowerowego w przyzwoitej cenie. Zapiecie poddalo sie pod dzialaniem szlifierki, natomiast ani duze nozyce, ani rozbijanie zamka duzym mlotem nie dalo jemu rady.

Witam!

Jestem nowy na forum, które obserwuje juz dłuższy czas, dlatego serdecznie i ciepło wszystkich witam.

Jestem posiadaczem hex v6 od około miesiąca, po ok 100 km zaczęło coś stukać metalicznie w okolicy suportu, tym mocniejm, im większy moment był przyłożnony na korbę. Stukanianie nie występowało na trzecim trybie (największym). Okazuje się, że dwa mniejsze tryby były niedbale przykrecone do trzeciego największego, stąd to stukanie. Po przykręceniu, dokuczliwy problem ustąpił. To zaskoczyło mnie in minus.

Ogólnie rower spisuje się na 4 z plusem.

Mam do Was pytanie, dotyczące przedniej przerzutki, a konkretnie faktu, że momentami linka omija zabezpieczenie na półkolistym prowadniku i wpada pomiędzy prowadnik a przerzutkę, co uniemożliwia jej zmianę. Macie jakiś patent na to?

Mam zamiar kupić hexagona w Feni ale nie wiem jak przyjedzie złorzony czy tylko będzie trzeba przykręcić kilka śrubek i wyrególować czy składać rower od podstaw i co z ewetualnym serwisem naprawami gwarancyjnymi itd. <_< Jednak kupując rower przez neta można zaoszczędzić 180 zł :D

Polecam zakup w sklepie feni. Rower doszedł można powiedzieć że całkowicie złożony, oprócz dokręcenia kierownicy i przykręcenia pedałów. Faktem jest że w trakcie transkportu trochę zgią się hak od przerzutek i same przerzutki nie były przynajmniej u mnie wyregulowane tak jak trzeba. Ale przy zakupie w sklepie też nie wiadomo czy przerzutki będą chodzić idealnie... W serwisie wszystko ustawili mi od ręki... także ok. 150 zł zostało w kieszeni.. Pozdrawiam.

No niestety przepadło i Level'a A4 z 2005 r. za 1000zł nie będę miał :025:

Więc kolejne pytanie...kupić Hexagona V6 z 2006r. za tak około 1000zł i coś powymieniać w nim odrazu, czy zamiast Hexa i dopłat do sprzętu, wziąć Level'a A2 z 2006 r. za ok. 1300zł?

A może inne propozycje? Zależy mi by jak najlepiej wyjść ze sprzętem ;)

Wiem też, że takie pytania na pewno były już na forach, no ale cały czas coś się zmienia...więc może ktoś coś więcej wie o ofertach innych producentów :)

Dzięki z góry :)

Witajcie.

Wczoraj kupiłem Krossa HEXAGON V6 w kolorze burgunt (czerwony). Jak na razie wrażenia są I klasa. Przemknąłem się nim dzisiaj jakies 45 km. Generalnie wszystko bez zarzutów, jednak pod koniec mojej wycieczki na 7 biegu zaczął mi "omykać" co jakiś czas łańcuch z tylnej zębatki. Co to może być? Może jest za długi? Tak jak czytałem wcześniejsze posty to niektórzy skracają łańcuch o kilka ogniw. Po za tą jedną rzeczą wszystkie pozostałe przełożenia pracują miodzio.

Aha i jeszcze jedno... Mam 179 wzrostu, doradzono mi ramę 21", ale teraz jakoś wydaję mi się ona jakaś wielka. Przyzwyczajony jestem do pozycji bardziej pochylonej z wysoko wysuniętą sztycą. Nie za duża to rama dla mnie?

u mnie również jak z przodu jest 2 z tyłu 7 to coś przeskakuje na kasecie, problemu jeszcze nie rozwiązałem ale pracuje nad tym, a co do ramy to chyba trochę za duża, ja mam 190 cm i rame 21 i jak dla mnie jest ok, wcześniej miałem 22 cale

Edytowane przez drynda

Mam zamiar kupić hexagona w Feni ale nie wiem jak przyjedzie złorzony czy tylko będzie trzeba przykręcić kilka śrubek i wyrególować czy składać rower od podstaw i co z ewetualnym serwisem naprawami gwarancyjnymi itd. ;) Jednak kupując rower przez neta można zaoszczędzić 180 zł :)

Radze uważać na spedytora w Feni...gdyż ja zakupiłem, płatnosc miała być przy odbiorze - wiec odebrałem i zapłaciłem a raczej moja mama z sasiadem...a teraz( tj po ok. 3 tygodniach) dzwonią goscie do mnie z ups - spedytor i mówią ze rzekomo nie wpłaciłem kasy....tak sie w... nakrzyczałem na nich no i chyba jednak znaleźli winnego u siebie...ale PRZESTRZEGAM!!! bądźcie uwazni przy odbiorze...!!!!!!! pozdrawiam

Jakoz..sadze ze ta rama jest stanowczo za duża! ja mam 173cm i myslałem nad zakupem 17' ale koles w sklepie mi doradził zakup 19' ze wzgledu n a moją wage(chodziło o przeciązenia i wyginanie sztycy itp) ale nie narzekam...ale sadze ze 21' to juz dla stanowczo duużych chłopców:) i dziewczynek oczywiscie:) :):D

Witam wszystkich !

Dzięki wam już miałem mieć w swych rękach hexagona v6, ale...

no właśnie ale...

w sklepie jest starszy (chyba z pop. roku, ale pewien nie jestem) kross level a2 za 999zł

brać go czy hexagona v6 z tego roku ?

co byście polecali ?

sory, bo chyba nie w tym temacie to powinno być (a może w tym?) no ale cóz...

prosiłbym o szybką odp. który rower lepiej zniesie przejażdżki po lesie, itp.

nie będzie to jakaś extremalna jazda, ale czasem jakiś amły skok lub coś takiego :)

pzdr.

Edytowane przez Oski

Witam,

Doradźcie proszę nt. korby Truvativ X-Flow. Jakieś 200 km temu zaczeło coś metalicznie stukać w okolicy supporu. Ustaliłem, że stukanie dochodzi z tarcz korby podczas mocniejszego pedałowania. Dokręciłem ampulem tarcze i na 150 km problem zniknął. Problem znowu się powtarza, ale teraz dokręcić nie mogę, bo wraz z wkrętem kreci się całość mocowania i to aż na trzech z czterech śrub z czterech. Co moim zdaniem powoduje w czasie jazdy nieprzyjemne metaliczne stukanie, zupełnie jak w makrokaszu, od którego zaczynałem. Mam drugiego hex V6, w którym śruby sa na skręcone na amen. Z tego, co udało mi się tu wyczytać x-flow jest nierozbieralne. I teraz nie wiem, czy mam tak dalej jeździć, czy oddać rowersona do punktu zakupu reklamując wadliwą korbę?

Liczę na Wasze opinie!

Tylko serwis. Moze sie okaze, ze ten problem to jakas blahostka i w kilka minut zrobia z tym porzadek.

PS. Teraz ujezdzam sante, ale za to z amorem suntoura (od Krossa)z tarcza. Musze powiedziec, ze sie swietnie spisuje. Raz tylko zabraklo mi w nim kilku centymetrow na dosc szybkim i wyboistym zjezdzie, ale na szczescie obylo sie bez wypadku :( .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...