Skocz do zawartości

[Wrocław] gdzie na szoszę

buchar69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

po przeprowadzce do Wrocławia na studia, szukam jakiś tras tutaj an szosę, na 2 - 3 godzinki jazdy może jakieś dłuższe na weekendy i środy.

Szukam także towarzystwa.

Pozdrawiam

Napisano

Na pewno musisz zaliczyć 14% podjazd, na Wzgórzach Trzebnickich. Konkretnie znajduje się on tutaj mapka. Ja zwykle wyjeżdżam z Wrocławia ul. Kamieńskiego, przez Krzyżanowice, Cienin i Siedlec. W Skarszynie możesz pojechać "w prawo i zaraz w lewo" - krótszą drogą na ten podjazd, albo na pierwszej krzyżówce skręcić w lewo i zrobić pętelkę przez Głuchów, Trzebnicę, Cerekwicę, Sędzice i ten podjazd. Mi wyszło 73 km, a odliczając dojazd do granicy miasta 50 km. Cycling Workout | Endomondo

Asfalt w większości jest dobry, w dużej części świeżo po remoncie, rozjechane kocie łby są tylko na wylocie z Wrocławia i koło tego podjazdu.

pb060083.jpg

pb060092a.jpg

Droga między Obornikami, a Trzebnicą też jest całkiem fajna, zwłaszcza wiosną, gdy kwitną sady. Jeżdżę tam tylko w weekendy, więc o natężeniu ruchu się nie wypowiem.

Napisano

można jeszcze atakować w kierunku zawoni - czerwony szlak rowerowy, śmiga tam dużo 'szoszowców' ja czasem też a jak trasa Jogurta jest daleko dla Ciebie to hmm może do Długołęki - masz szeroko tyle że natężenie ruchu dosyć spore...

Napisano

a macie jakieś trasy we wro? bym np w przerwie miedzy wykładami mógł skoczyć na rundkę? gdzieś koło 30 km? gdzie ruch byłby mały i czasu koło godziny dwóch? Trasa Jogurta jest blisko i ekstra sprawa! już się nie mogę doczekać kiedy się wybiorę! a na górala latacie też do trzebnicy? Zawonia to też pewnie dobra sprawa, w ogóle ten wał trzebnicki to całkiem dobra opcja, na "przejażdżki" a w góry z wro też na szczęście daleko nie ma.

Napisano

W samym Wrocławiu, na szosę, to chyba nie bardzo.

a na górala latacie też do trzebnicy?

Czasem bywam, jest sporo fajnych ścieżek i lasów. Jednak bliżej mam do lasów na zachodzie Wrocławia. Na sam początek proponuję zaopatrzenie się w mapy :Dhttp://galileos.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=15_25&products_id=556 i http://galileos.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=15_25&products_id=429, do nabycia w empiku :D.

Napisano

ok, czyli mapy i można śmigać, myślę ze będzie co robić ^^ dzisiaj idę na pierwszą tego sezonową próbę w nowej okolicy, ciekawe co z tego wyjdzie

Gość Marcin
Napisano

ok, czyli mapy i można śmigać, myślę ze będzie co robić ^^ dzisiaj idę na pierwszą tego sezonową próbę w nowej okolicy, ciekawe co z tego wyjdzie

Na szosowe ustawki zapraszam tutaj : http://www.forumszosowe.org/viewtopic.php?t=4124, temat powinien ożyć całkiem niedługo.

Gość karolina
Napisano

Witam,

Sezon czas zacząc,spokojnie można się przesiasc na szosowke :))))

Tak się składa,że również szukam propozycji fajnych tras i współtowarzyszy wypraw rowerowych.

Jeśli macie jakieś ciekawe propozycje(szosa,albo mtb)dajcie znać proszę...

Mój tel.605031580.

Pozdrawiam

Karolina.

Gość karolina
Napisano

Z tym,ze we Wrocławiu,to chyba nie;raczej się nie zgodze...

Świetna trasa -obwodnica Wrocławia-asfalt pierwsza klasa na szosowke idealnie,jeśli ktoś zechce jednak oddalić się od Wro-polecam przedłużyć sobie trasę do Sulistrowiczek+ Sobotka -powrót Ruszymy-Ddz-Lagiewniki-Jordanow-Wrocław-świetna trasa!!!Zajmuje ok.7godzin. Polecam!!!Jeśli jezdzicie preferujecie mtb -idealna -Przełęcz jugowska-45 min. Od Wro, downhill zdecydowanie Sobotka i hit- Jedlina (poza trasami). Szerokiej drogi:)))

Napisano

Ja tam cisne całą zimę do pracy przez Grabiszyńską napieprzam, czy to na nocke czy inną zmianę, nawet jak ostro padało i śnieg wszędzie, i to rowerem z cienkimi oponami 28 ". Także dla mnie sezon jest cały czas:D Można się gdzieś wybrać tylko nie wiem jak z czasem. Ja tam lubię pocisnąć przez niskie łąki i gdzieś wałami do Siechnic albo dalej po dziurach przez Kotowice i do Oławy, niezła trasa jest. Do sobótki można napierdzielać tylko, że dojazd chyba kijowy z centrum bo jazda po ulicy do bezpiecznych nie należy, a mnie rajcują bardziej trasy gdzie jest mniejszy ruch samochodowy.

Karolina można by się wybrać gdzieś, masz jakieś ciekawe trasy ?

Gość Marcin
Napisano

Na sobotę planowana jest trasa na Przełęcz Tąpadła. Info na forum szosowym. Start ok 10 ze skrzyżowania Hallera z Grabiszyńską.

Napisano

Na sobotę planowana jest trasa na Przełęcz Tąpadła. Info na forum szosowym. Start ok 10 ze skrzyżowania Hallera z Grabiszyńską.

Akurat dzisiaj na rowerku zrobiłem 38 km, szkoda, że nie zajrzałem tu wcześniej to może bym się z wami wybrał. Tylko ja nie mam jakiegoś pro roweru jak wy hehe, ale mogę cisnąć 25 / 30 na godzinę :D z dobrym wiatrem i dobrą drogą to więcej nawet :D

• 2 tygodnie później...
Gość Marcin
Napisano

Akurat dzisiaj na rowerku zrobiłem 38 km, szkoda, że nie zajrzałem tu wcześniej to może bym się z wami wybrał. Tylko ja nie mam jakiegoś pro roweru jak wy hehe, ale mogę cisnąć 25 / 30 na godzinę :D z dobrym wiatrem i dobrą drogą to więcej nawet :D

GMPRaven - W najbliższą niedzielę inauguracja na szosie - zapowiada się spory peleton, spotkanie o 10:00 na skrzyżowaniu Hallera i Grabiszyńskiej. Zapraszamy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

A ja polecam trasę na Jelcz-Laskowice. Tylko oczywiście nie w godzinach szczytu :sick:

Sam asfalt jest b.dobrej jakości ( większość po remoncie ), później się zaczyna trochę gorszej jakości, ale spokojnie można jechać środkiem ze względu na małą ilość aut. Kwestia dojechania - można od Grunwaldu jechac przy Odrze, ale jeżeli ktoś jeździ na szosie to proponuję się przebić miastem do mostu Swojczyckiego i tamtędy już prosto.

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...