buchar69 Napisano 19 Lutego 2012 Napisano 19 Lutego 2012 Witam, po przeprowadzce do Wrocławia na studia, szukam jakiś tras tutaj an szosę, na 2 - 3 godzinki jazdy może jakieś dłuższe na weekendy i środy. Szukam także towarzystwa. Pozdrawiam
tajemniczyjogurt Napisano 19 Lutego 2012 Napisano 19 Lutego 2012 Na pewno musisz zaliczyć 14% podjazd, na Wzgórzach Trzebnickich. Konkretnie znajduje się on tutaj mapka. Ja zwykle wyjeżdżam z Wrocławia ul. Kamieńskiego, przez Krzyżanowice, Cienin i Siedlec. W Skarszynie możesz pojechać "w prawo i zaraz w lewo" - krótszą drogą na ten podjazd, albo na pierwszej krzyżówce skręcić w lewo i zrobić pętelkę przez Głuchów, Trzebnicę, Cerekwicę, Sędzice i ten podjazd. Mi wyszło 73 km, a odliczając dojazd do granicy miasta 50 km. Cycling Workout | Endomondo Asfalt w większości jest dobry, w dużej części świeżo po remoncie, rozjechane kocie łby są tylko na wylocie z Wrocławia i koło tego podjazdu. Droga między Obornikami, a Trzebnicą też jest całkiem fajna, zwłaszcza wiosną, gdy kwitną sady. Jeżdżę tam tylko w weekendy, więc o natężeniu ruchu się nie wypowiem.
przemolinko Napisano 19 Lutego 2012 Napisano 19 Lutego 2012 Ooo kurczę przejechał bym się na tą góreczkę. Szkoda tylko że to tak daleko
evo07 Napisano 19 Lutego 2012 Napisano 19 Lutego 2012 można jeszcze atakować w kierunku zawoni - czerwony szlak rowerowy, śmiga tam dużo 'szoszowców' ja czasem też a jak trasa Jogurta jest daleko dla Ciebie to hmm może do Długołęki - masz szeroko tyle że natężenie ruchu dosyć spore...
buchar69 Napisano 20 Lutego 2012 Autor Napisano 20 Lutego 2012 a macie jakieś trasy we wro? bym np w przerwie miedzy wykładami mógł skoczyć na rundkę? gdzieś koło 30 km? gdzie ruch byłby mały i czasu koło godziny dwóch? Trasa Jogurta jest blisko i ekstra sprawa! już się nie mogę doczekać kiedy się wybiorę! a na górala latacie też do trzebnicy? Zawonia to też pewnie dobra sprawa, w ogóle ten wał trzebnicki to całkiem dobra opcja, na "przejażdżki" a w góry z wro też na szczęście daleko nie ma.
tajemniczyjogurt Napisano 21 Lutego 2012 Napisano 21 Lutego 2012 W samym Wrocławiu, na szosę, to chyba nie bardzo. a na górala latacie też do trzebnicy? Czasem bywam, jest sporo fajnych ścieżek i lasów. Jednak bliżej mam do lasów na zachodzie Wrocławia. Na sam początek proponuję zaopatrzenie się w mapy http://galileos.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=15_25&products_id=556 i http://galileos.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=15_25&products_id=429, do nabycia w empiku .
buchar69 Napisano 21 Lutego 2012 Autor Napisano 21 Lutego 2012 ok, czyli mapy i można śmigać, myślę ze będzie co robić ^^ dzisiaj idę na pierwszą tego sezonową próbę w nowej okolicy, ciekawe co z tego wyjdzie
Gość Marcin Napisano 28 Lutego 2012 Napisano 28 Lutego 2012 ok, czyli mapy i można śmigać, myślę ze będzie co robić ^^ dzisiaj idę na pierwszą tego sezonową próbę w nowej okolicy, ciekawe co z tego wyjdzie Na szosowe ustawki zapraszam tutaj : http://www.forumszosowe.org/viewtopic.php?t=4124, temat powinien ożyć całkiem niedługo.
Gość karolina Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Witam, Sezon czas zacząc,spokojnie można się przesiasc na szosowke ))) Tak się składa,że również szukam propozycji fajnych tras i współtowarzyszy wypraw rowerowych. Jeśli macie jakieś ciekawe propozycje(szosa,albo mtb)dajcie znać proszę... Mój tel.605031580. Pozdrawiam Karolina.
Gość karolina Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Z tym,ze we Wrocławiu,to chyba nie;raczej się nie zgodze... Świetna trasa -obwodnica Wrocławia-asfalt pierwsza klasa na szosowke idealnie,jeśli ktoś zechce jednak oddalić się od Wro-polecam przedłużyć sobie trasę do Sulistrowiczek+ Sobotka -powrót Ruszymy-Ddz-Lagiewniki-Jordanow-Wrocław-świetna trasa!!!Zajmuje ok.7godzin. Polecam!!!Jeśli jezdzicie preferujecie mtb -idealna -Przełęcz jugowska-45 min. Od Wro, downhill zdecydowanie Sobotka i hit- Jedlina (poza trasami). Szerokiej drogi:)))
GMPRaven Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Ja tam cisne całą zimę do pracy przez Grabiszyńską napieprzam, czy to na nocke czy inną zmianę, nawet jak ostro padało i śnieg wszędzie, i to rowerem z cienkimi oponami 28 ". Także dla mnie sezon jest cały czas:D Można się gdzieś wybrać tylko nie wiem jak z czasem. Ja tam lubię pocisnąć przez niskie łąki i gdzieś wałami do Siechnic albo dalej po dziurach przez Kotowice i do Oławy, niezła trasa jest. Do sobótki można napierdzielać tylko, że dojazd chyba kijowy z centrum bo jazda po ulicy do bezpiecznych nie należy, a mnie rajcują bardziej trasy gdzie jest mniejszy ruch samochodowy. Karolina można by się wybrać gdzieś, masz jakieś ciekawe trasy ?
Gość Marcin Napisano 1 Marca 2012 Napisano 1 Marca 2012 Na sobotę planowana jest trasa na Przełęcz Tąpadła. Info na forum szosowym. Start ok 10 ze skrzyżowania Hallera z Grabiszyńską.
GMPRaven Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Na sobotę planowana jest trasa na Przełęcz Tąpadła. Info na forum szosowym. Start ok 10 ze skrzyżowania Hallera z Grabiszyńską. Akurat dzisiaj na rowerku zrobiłem 38 km, szkoda, że nie zajrzałem tu wcześniej to może bym się z wami wybrał. Tylko ja nie mam jakiegoś pro roweru jak wy hehe, ale mogę cisnąć 25 / 30 na godzinę z dobrym wiatrem i dobrą drogą to więcej nawet
Gość Marcin Napisano 14 Marca 2012 Napisano 14 Marca 2012 Akurat dzisiaj na rowerku zrobiłem 38 km, szkoda, że nie zajrzałem tu wcześniej to może bym się z wami wybrał. Tylko ja nie mam jakiegoś pro roweru jak wy hehe, ale mogę cisnąć 25 / 30 na godzinę z dobrym wiatrem i dobrą drogą to więcej nawet GMPRaven - W najbliższą niedzielę inauguracja na szosie - zapowiada się spory peleton, spotkanie o 10:00 na skrzyżowaniu Hallera i Grabiszyńskiej. Zapraszamy.
H3rlitZ Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 A ja polecam trasę na Jelcz-Laskowice. Tylko oczywiście nie w godzinach szczytu Sam asfalt jest b.dobrej jakości ( większość po remoncie ), później się zaczyna trochę gorszej jakości, ale spokojnie można jechać środkiem ze względu na małą ilość aut. Kwestia dojechania - można od Grunwaldu jechac przy Odrze, ale jeżeli ktoś jeździ na szosie to proponuję się przebić miastem do mostu Swojczyckiego i tamtędy już prosto.
merxin Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 Cześć Jeśli ktoś miałby ochotę na szosową przejażdżkę to w najbliższą niedzielę planujemy Szosowe Zakończenie Sezonu, więcej informacji znaleźć można: http://www.forumszosowe.org/viewtopic.php?t=4124&start=1515 http://www.facebook.com/HusariaSzosowa Zapraszamy. Pozdr Marcin
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.