rybciasum Napisano 20 Lutego 2012 Napisano 20 Lutego 2012 Pozostaje też Rapid Rob, albo używany Rocket Ron, w tej cenie znajdziesz coś ciekawego
dovectra Napisano 20 Lutego 2012 Napisano 20 Lutego 2012 czytanie ze zrozumieniem się kłania!!! Ile kosztuje Schwalbe Smart Sam bez jakiejś superpromocji na zasadzie gardłosobiepodrzynam? Proszę się ogarnąć i sorry za oftopa. tyle http://allegro.pl/opony-schwalbe-smart-sam-26-x-2-25-2-sztuki-i2105021213.html tyle http://allegro.pl/schwalbe-smart-sam-26x2-10-i2087782255.html i tyle http://allegro.pl/schwalbe-smart-sam-26x2-10-nr-kat-11100087-i2109854147.html alle drogo
Hookie Napisano 21 Lutego 2012 Napisano 21 Lutego 2012 A co Koledzy myślą o oponach Maxxis Larsen TT? W teren - góry. Za cienkie?
Mod Team Franio Napisano 21 Lutego 2012 Mod Team Napisano 21 Lutego 2012 Kolega Piksel ma te opony. Wydaje mi się, że pisał o nich co nieco w temacie z projektem swojego roweru, więc możesz zerknąć.
Mod Team mrmorty Napisano 22 Lutego 2012 Mod Team Napisano 22 Lutego 2012 Dovectra 80 zł z przesyłką to nie 65, bo to jest domyślnie kwota nieprzekraczalna. Sorry za Oftopa
Miliron Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 Ale się uparłeś Proszę Cię nie ciągnij tego tematu Dovectra 80 zł z przesyłką to nie 65, bo to jest domyślnie kwota nieprzekraczalna. Sorry za Oftopa Z szybkiej matematyki wychodzi mi następujące równanie 2x64,00(opony)+12,50(wysyłka) = 140,50. I kurcze za cholerę nie wychodzi mi 80 zł za oponę tylko 70,25 Pozdrawiam i miłego wieczoru
Mod Team mrmorty Napisano 22 Lutego 2012 Mod Team Napisano 22 Lutego 2012 Spoko, zerknąłem na szybko i inaczej policzyłem. Co do jednego się uprę niestety - raczej zostałbym przy Explorerze czy Ignitorze, zbyt często ten gumowy produkt z Reichu zawiódł mnie na mokrym podłożu.
qdlaty123 Napisano 23 Lutego 2012 Napisano 23 Lutego 2012 raczej zostałbym przy Explorerze czy Ignitorze Explorer daje radę w terenie, kumpel jeździł na niej lata.... ja kupowałem Verticala - identyczny bieżnik ale balon grubszy, przez co mniej powietrza można wdmuchać i nie dobija... Explorer to jak dla mnie taka opona do niczego....do lasku i na pola... A Vertical wcale nie jest zbyt szeroka....realnie 2.2 na obręczy Mavic Crossride (nie pamiętam jaka szerokość)... Na Equilizer 31 (31mm) już się ładniej układa dla mnie - wyszło 55-56mm szerokości na klockach) Z czystym sumieniem mogę te oponki polecić i nie dlatego że takie mam...tylko dlatego że mam o nich nadal dobre zdanie, choć przesiadkę na Kendę zaliczam na rok....Blue Groove kevlar 2,5 StickE + Nevegal kevlar 2,35 DTC (dobry zestaw, ale w ciężki teren - kamule, błoto i ciśnienie wstępnie 1,5bar)
Piksel Napisano 23 Lutego 2012 Napisano 23 Lutego 2012 Oprócz tego co napisałem w projekcie dodam jeszcze kilka informacji z perspektywy czasu.Zużycie tylnej opony po 700km jest niestety spore bieżnik nie zniknął, ale znacznie się zmniejszył.Po tych kilkuset km stwierdzam, że są to opony, które nie wybaczają błędów i wymagają niezłej techniki jazdy.W śniegu sobie nie radzą kompletnie, tak samo na lodzie o błocie już pisałem.W obecnych warunkach jazda na nich to szaleństwo(chociaż przyznaję, że jeżdżę na nich w taki warunkach, ale nie codziennie).W góry raczej się nie nadadzą, no chyba, że trasa będzie prowadzić tylko szutrówkami. Te opony mają trzy plusy: waga, cena, trzymanie na ubitym podłożu (nie mylić z lodem czy śniegiem) oraz ciąg w piasku , za to minusów też trochę się znajdzie: zużycie, kiepskie trzymanie w praktycznie każdych warunkach oprócz wcześniej wymienionych, wymagają dobrej techniki, nie wybacza błędów.Jest to opona w niewymagający teren, a jeśli chcemy zapuścić się w cięższy trzeba mieć świadomość ich ograniczeń.Bo nie jest powiedziane, że nie można w nich jeździć w błocie, bo można pytanie czy w przypadku poruszania się w trudnych warunkach przedkładamy wagę ponad funkcjonalność?U mnie na jurze opona się w miarę sprawdza, ale w góry mam(będę miał) inne opony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.