Skocz do zawartości

[opony] w teren za 65zł.

Slash0r

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
czytanie ze zrozumieniem się kłania!!! Ile kosztuje Schwalbe Smart Sam bez jakiejś superpromocji na zasadzie gardłosobiepodrzynam? Proszę się ogarnąć i sorry za oftopa.

tyle

http://allegro.pl/opony-schwalbe-smart-sam-26-x-2-25-2-sztuki-i2105021213.html

tyle

http://allegro.pl/schwalbe-smart-sam-26x2-10-i2087782255.html

i tyle

http://allegro.pl/schwalbe-smart-sam-26x2-10-nr-kat-11100087-i2109854147.html

alle drogo

• Mod Team
Napisano

Kolega Piksel ma te opony. Wydaje mi się, że pisał o nich co nieco w temacie z projektem swojego roweru, więc możesz zerknąć.

Napisano

Ale się uparłeś :) Proszę Cię nie ciągnij tego tematu ;)

Dovectra 80 zł z przesyłką to nie 65, bo to jest domyślnie kwota nieprzekraczalna. Sorry za Oftopa

Z szybkiej matematyki wychodzi mi następujące równanie 2x64,00(opony)+12,50(wysyłka) = 140,50. I kurcze za cholerę nie wychodzi mi 80 zł za oponę tylko 70,25 :) Pozdrawiam i miłego wieczoru ;)

• Mod Team
Napisano

Spoko, zerknąłem na szybko i inaczej policzyłem. Co do jednego się uprę niestety - raczej zostałbym przy Explorerze czy Ignitorze, zbyt często ten gumowy produkt z Reichu zawiódł mnie na mokrym podłożu.

Napisano

raczej zostałbym przy Explorerze czy Ignitorze

Explorer daje radę w terenie, kumpel jeździł na niej lata....

ja kupowałem Verticala - identyczny bieżnik ale balon grubszy, przez co mniej powietrza można wdmuchać i nie dobija...

Explorer to jak dla mnie taka opona do niczego....do lasku i na pola...

A Vertical wcale nie jest zbyt szeroka....realnie 2.2 na obręczy Mavic Crossride (nie pamiętam jaka szerokość)...

Na Equilizer 31 (31mm) już się ładniej układa dla mnie - wyszło 55-56mm szerokości na klockach)

Z czystym sumieniem mogę te oponki polecić i nie dlatego że takie mam...tylko dlatego że mam o nich nadal dobre zdanie, choć przesiadkę na Kendę zaliczam na rok....Blue Groove kevlar 2,5 StickE + Nevegal kevlar 2,35 DTC (dobry zestaw, ale w ciężki teren - kamule, błoto i ciśnienie wstępnie 1,5bar)

Napisano

Oprócz tego co napisałem w projekcie dodam jeszcze kilka informacji z perspektywy czasu.Zużycie tylnej opony po 700km jest niestety spore bieżnik nie zniknął, ale znacznie się zmniejszył.Po tych kilkuset km stwierdzam, że są to opony, które nie wybaczają błędów i wymagają niezłej techniki jazdy.W śniegu sobie nie radzą kompletnie, tak samo na lodzie o błocie już pisałem.W obecnych warunkach jazda na nich to szaleństwo(chociaż przyznaję, że jeżdżę na nich w taki warunkach, ale nie codziennie).W góry raczej się nie nadadzą, no chyba, że trasa będzie prowadzić tylko szutrówkami. Te opony mają trzy plusy: waga, cena, trzymanie na ubitym podłożu (nie mylić z lodem czy śniegiem) oraz ciąg w piasku , za to minusów też trochę się znajdzie: zużycie, kiepskie trzymanie w praktycznie każdych warunkach oprócz wcześniej wymienionych, wymagają dobrej techniki, nie wybacza błędów.Jest to opona w niewymagający teren, a jeśli chcemy zapuścić się w cięższy trzeba mieć świadomość ich ograniczeń.Bo nie jest powiedziane, że nie można w nich jeździć w błocie, bo można pytanie czy w przypadku poruszania się w trudnych warunkach przedkładamy wagę ponad funkcjonalność?U mnie na jurze opona się w miarę sprawdza, ale w góry mam(będę miał) inne opony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...