czarny650 Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 Witam. Mam problem z w/w hamulcami, a mianowicie wymieniałem klocki i kolega niechcący nacisnął klamkę przez co tłoczki się zacisnęły (nie do końca) i nie chcą wrócić do wcześniejszej pozycji (brakuje po 1-2mm z każdej strony). Po zamontowaniu zacisku koło kręci się bardzo ciężko przez to że klocki stykają się z tarczą. Prosiłbym o radę co zrobić w takiej sytuacji zanim sam się tego podejmę i coś popsuję Z góry dziękuję za pomoc.
Schwefel Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 No już właśnie popsułeś. Jak rozpychanie ich nie daje rezultatu to będzie trzeba odpowietrzyć układ http://www.forumrowerowe.org/topic/37250-hydrauliczne-lx-odpowietrzanie-hydraulikow-uzupelnianie-poziomu-oleju/
Crazyk Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 Pewnie nie rozpychałeś tłoczków? Wyjmij zacisk z tarczy, wsadź coś płaskiego pomiędzy klocki (np, śrubokręt płaski) i rozepchaj je po prostu..
czarny650 Napisano 19 Lutego 2012 Autor Napisano 19 Lutego 2012 Dzięki wielkie. Dzisiaj wieczorem po pracy usiądę do tego i zobaczymy co z tego mi wyjdzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.