Skocz do zawartości

[amortyzator] Fox Alps 32 100mm ile pompować powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukałem takiego tematu , ale nic nie znalazłem . Pomóżcie ile napompować powietrza do amora Fox 32 F100 RL ALPS OB, 100mm, Lockout. Waże 105 kg , tam gdzie zakupiłem rower powiedzili mi że 110 psi będzie ok , mi się wydaje ze to troszkę mało , aczkolwiek nie chowają sie golenie w całości zostaje ok 1 cm luzu mam założoną opaskę zaciskową w celu kontroli . Co polecacie ??????????

To w FOX-ach nie ma tabelki? moim zdaniem to dziwne, jak pompuję swoją Torę na 185psi,

jak zaleca producent, czyli powyżej 99kg, to jest ok, w Harfie mówili mi, że można do 225psi max

ale że w FOX-ach nie ma "ichniej" tabelki, to dziwne, przecież jest jakiś dopuszczalny max komory

powietrznej, musi być, co jak biker waży 150kg, przecież nie napompuje do 300psi....

Info odnośnie amortyzatora FOX FLOAT > ALPS Series > F100 RL: 3.9 in./100 mm :

http://www.foxracingshox.com/fox_tech_center/owners_manuals/011/Content/Forks/32MM/FLOAT_ALPSseries.html#FLOAT_Fork_Sag_Setup

105kg to około 231 Ibs czyli przy Twojej wadze powinieneś napompować 110 PSI

tu masz jeszcze link do konwertera jakby waga się zmieniła

http://www.convertunits.com/from/lb/to/kg

• Mod Team

Pracują liniowo, ale oczywiście mają sprężyny negatywne, w tym wypadku dwie - większą i mniejszą, jedna ma większą średnicę, jest krótka i właśnie zabezpiecza przed dobiciem, druga jest mniejsza i dłuższa. (albo odwrotnie, nie pamiętam, która jest mniejsza/większa :P)

Liniowa praca nie oznacza tego, że możesz go z łatwością dobić, z resztą nawet po spuszczeniu powietrza (jak każdy amortyzator) golenie nie wsuną się do samego końca.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...