GhOsTwrc Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Witam szukałem takiego tematu , ale nic nie znalazłem . Pomóżcie ile napompować powietrza do amora Fox 32 F100 RL ALPS OB, 100mm, Lockout. Waże 105 kg , tam gdzie zakupiłem rower powiedzili mi że 110 psi będzie ok , mi się wydaje ze to troszkę mało , aczkolwiek nie chowają sie golenie w całości zostaje ok 1 cm luzu mam założoną opaskę zaciskową w celu kontroli . Co polecacie ?????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 17 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Daj te 110, powinno być w miarę ok, aczkolwiek nikt nie powie Ci ile dokładnie napompować, napompuj, sprawdź SAG, dopompuj/spuść aby uzyskać odpowiedni SAG, jedź w teren, dopompuj/spuść wedle uznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Nie możesz go sobie tak po prostu dobijać, bo nie po to stworzono progresywną charakterystykę pracy. Ten 1 cm należy moim zdaniem potraktować raczej jako zapas. Amora napompuj tak, abyś uzyskiwał właściwy SAG i będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enkoder Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 To w FOX-ach nie ma tabelki? moim zdaniem to dziwne, jak pompuję swoją Torę na 185psi, jak zaleca producent, czyli powyżej 99kg, to jest ok, w Harfie mówili mi, że można do 225psi max ale że w FOX-ach nie ma "ichniej" tabelki, to dziwne, przecież jest jakiś dopuszczalny max komory powietrznej, musi być, co jak biker waży 150kg, przecież nie napompuje do 300psi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Info odnośnie amortyzatora FOX FLOAT > ALPS Series > F100 RL: 3.9 in./100 mm : http://www.foxracingshox.com/fox_tech_center/owners_manuals/011/Content/Forks/32MM/FLOAT_ALPSseries.html#FLOAT_Fork_Sag_Setup 105kg to około 231 Ibs czyli przy Twojej wadze powinieneś napompować 110 PSI tu masz jeszcze link do konwertera jakby waga się zmieniła http://www.convertunits.com/from/lb/to/kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 18 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 aczkolwiek nie chowają sie golenie w całości zostaje ok 1 cm luzu No i bardzo dobrze, że amor nie dobija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 I tak zostanie dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maltan Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Nie możesz go sobie tak po prostu dobijać, bo nie po to stworzono progresywną charakterystykę pracy. Zawsze myslałem, że Foxy pracują liniowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 22 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Pracują liniowo, ale oczywiście mają sprężyny negatywne, w tym wypadku dwie - większą i mniejszą, jedna ma większą średnicę, jest krótka i właśnie zabezpiecza przed dobiciem, druga jest mniejsza i dłuższa. (albo odwrotnie, nie pamiętam, która jest mniejsza/większa ) Liniowa praca nie oznacza tego, że możesz go z łatwością dobić, z resztą nawet po spuszczeniu powietrza (jak każdy amortyzator) golenie nie wsuną się do samego końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Jeszcze mam pytanie z innej beczki , jak to jest z servisowaniem amorka , podobno sie wymienia olej i uszczelki , kiedy sie tym zainteresowac robie ok 1000-1300 km miesiecznie dynamiczna jazda po miescie i terenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.