henrus Napisano 17 Lutego 2012 Napisano 17 Lutego 2012 Będąc posiadaczem rowerku GF Mamba 29-er rocznik 2010 (2 sezony za mną) pomału zaczynam rozglądać się za wymianą zużywających się części na lepsze (z wyższej półki). Pomagam sobie w tym podglądaniem tego typu rowerków ale w wyższym przedziale cenowym. Dosłownie chodzi tu o rowery 29-er od Garego. Podglądałem osprzęt w takich rowerach jak Cobia, Rig, X-Caliber, Paragon (analogiczne roczniki) i doszedłem do wniosku że w tych roweruch jest ta sama rama tylko inaczej malowana, a różnica cenowa podyktowana jest tylko lepszym osprzętem a nie lepszą ramą. Proszę rozwiejcie moje wątpliwości i napiszcie czy mam rację czy nie bo obsługa sklepu nie była zainteresowana rozmową na ten temat.
yamaha1 Napisano 17 Lutego 2012 Napisano 17 Lutego 2012 Tak na przykładzie Gianta, rama np revel 1, 2, 3 ,4 jest ta sama + inne malowanie( dany model=dane malowanie=dany rok) i co model to ciut lepszy osprzęt i oczywiście wyższa cena!! W Garym tak samo jak i w innych.
miskov17 Napisano 17 Lutego 2012 Napisano 17 Lutego 2012 Tylko nie ma co się rozpędzać, np. Paragon czy niegdyś Big sur są zbudowane z lepszego materiału niż niższe modele.
Kond83 Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 Cześć, Przy okazji tematu o ramach GF, chciałem jeszcze podpytać o ich skłonność do pękania. Zdania są podzielone, na forach zagranicznych wyczytałem, że problem pękających ram dotyczy modeli <2009. Podobno od 2010 roku ramy zostały zmodyfikowane i wyeliminowaną ten problem. Czy ktoś może to potwierdzić? Spotkaliście się z pękającymi ramami z modeli po 2010? Pytam w kontekście Cobi 2011. Pozdrawiam, Konrad
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.