Skocz do zawartości

[Rama] Ramy Gary Fishera

henrus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Będąc posiadaczem rowerku GF Mamba 29-er rocznik 2010 (2 sezony za mną) pomału zaczynam rozglądać się za wymianą zużywających się części na lepsze (z wyższej półki).

Pomagam sobie w tym podglądaniem tego typu rowerków ale w wyższym przedziale cenowym. Dosłownie chodzi tu o rowery 29-er od Garego.

Podglądałem osprzęt w takich rowerach jak Cobia, Rig, X-Caliber, Paragon (analogiczne roczniki) i doszedłem do wniosku że w tych roweruch jest ta sama rama tylko inaczej malowana, a różnica cenowa podyktowana jest tylko lepszym osprzętem a nie lepszą ramą.

Proszę rozwiejcie moje wątpliwości i napiszcie czy mam rację czy nie bo obsługa sklepu nie była zainteresowana rozmową na ten temat.

Napisano

Tak na przykładzie Gianta, rama np revel 1, 2, 3 ,4 jest ta sama + inne malowanie( dany model=dane malowanie=dany rok) i co model to ciut lepszy osprzęt i oczywiście wyższa cena!! W Garym tak samo jak i w innych.

• 4 miesiące temu...
Napisano

Cześć,

Przy okazji tematu o ramach GF, chciałem jeszcze podpytać o ich skłonność do pękania. Zdania są podzielone, na forach zagranicznych wyczytałem, że problem pękających ram dotyczy modeli <2009. Podobno od 2010 roku ramy zostały zmodyfikowane i wyeliminowaną ten problem. Czy ktoś może to potwierdzić? Spotkaliście się z pękającymi ramami z modeli po 2010?

Pytam w kontekście Cobi 2011.

Pozdrawiam,

Konrad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...