stpman Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Tak się składa, że ostatnio mam za dużo wolnego czasu i sporo korzystam z Allegro. Tak hobbystycznie przeglądam sobie oferty amortyzatorów głownie RS i Marzocchi. W ciągu zaledwie kilku dni trafiły się 3 błędne oferty. 1. Marzocchi All Mountain 1 2006 : http://allegro.pl/marzocchi-all-mountain-sl-eta-tst-130-150-mpark-i2120018210.html Piszę, że mają albo błędny opis aukcji, albo złe zdjęcie. Proszę też o real foto (w końcu sprzęt za 1400zł). W odpowiedzi sprzedawca pisze, że faktycznie do sprzedania jest All Mountain SL 2006, poprawili tytuł aukcji. Zdjęcia nie dostałem. No to odpisuję, że mają zupełnie zły opis aukcji, bo opisują 1, a nie SL'ke , które mają zupełnie inne bebechy. Zero reakcji, aukcja do dziś z błędem. 2. Marzocchi 55 ATA MIKRO 2009 : http://allegro.pl/marzocchi-55-ata-micro-160-mm-tanio-i2121166439.html Sprzedawca twierdził, że widelec ma TST 2 i 160mm skoku. Coś mi nie pasował wygląd pokręteł regulacyjnych, chwila sprawdzania okazuje się, że amorek ma TST Mikro i ATA 125 - 165mm. Napisałem sprzedawcy maila, po pół godzinie poprawił opis aukcji, lecz na maila nie odpisał. 3. RS Pike 454 Air U-Turn (?) : http://allegro.pl/rock-shox-pike-454-air-u-turn-95-140mm-czarny-bcpl-i2118603842.html Zdjęcie na pewno nie przedstawia wersji Air tylko Coil, bo ma skok regulowany w zakresie 95-140mm, a nie 110-140mm, brak też wentyli do sprężyny powietrznej. W zasadzie nie wiadomo z czym mamy do czynienia. Sprzedawca pomimo dwukrotnego zwrócenia mu uwagi twardo milczy:) Ekstremalną cenę pominę I tu nasuwają się moje spostrzeżenia. Na jakim poziomie jest jakość obsługi klienta skoro osoba zajmująca się rowerami hobbystycznie ma większą wiedzę od sprzedawcy ze sklepu rowerowego? Ewentualnie kto pozwala sobie na zatrudnianie pracowników popełniających dość poważne błędy w opisie sprzedawanych części? Takich fachowców jest zapewne więcej w internecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Z tego właśnie względu unikam sklepów jak ognia i kupuję większość nowych rzeczy z innych źródeł. Po prostu mam zasadniczą wedle wielu wadę: Głupoty chamstwa nie toleruję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Tak sie dzieje bo ludzie którzy piszą te aukcje to zwykli informatycy i zdzierają wszystkie informacje z internetu, a ze mylą wersje to normalka bo niby co mogą oznaczać 2 literki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Real foto albo przedmiot nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Real foto albo przedmiot nie istnieje Też mnie to denerwuje. Nie dość, że nie dają foto w aukcji to i na prośby często nie odpowiadają. To, że coś jest nowe, nie znaczy że jestw super idelanym na 101% stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Dlatego najlepiej kupować albo w sklepach stacjonarnych albo w sprawdzonych internetowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Nie lubię gdy sklepy nie ogarniają nieskomplikowanych instrukcji. Raz miałem sytuację gdzie zamawiałem coś większego i przy okazji chciałem zestaw linek i pancerzy do hamulców o wartości 100pln, otrzymałem natomiast zestaw do przerzutek. Z tym jeszcze można przeżyć. Nie chciałbym natomiast zamawiać np szprych o konkretnej długości a otrzymać krótsze, być może komuś się zdarzyło? Jednakże poza allegro błędy również się zdarzają. Ostatnio zamawiałem w lokalnym sklepie rowerowym zestaw racing ralphów, zaznaczyłem w katalogu o które chodzi, wspomniałem że to topowy model w okolicy 200pln za sztukę. Sklep akurat zbierał więcej zamówień do schwalbe więc od mojego zamówienia w sklepie a zamówienia u schwalbe minęło jakieś 2 tygodnie (z tym się liczyłem). Zanim jeszcze opony dojechały kupowałem coś innego i przy okazji okazało się że sprzedawca zamówił tańszy model za 160pln (wersja double defense, 100g cięższa) ponieważ miał wątpliwości i zamiast zadzwonić poszedł na żywioł. Teraz już osobno zamówił dla mnie właściwą wersję, całe szczęście że za oknem śnieg i chlapa bo nie chciałbym czekać miesiąca w sezonie. Ewidentnie i tak mam za dużo cierpliwości ale takich przygód i czekania mam miejscami dosyć. Często o wiele szybciej można coś dostać zamawiając na allegro bo kurier i poczta idą 2 dni, ale kupowanie na miejscu w sklepie ma swój urok, pomimo często wyższej ceny niż w sklepach internetowych oraz kosztów wysyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 No tak to jest jak się zatrudnia ludzi nieprzygotowanych lub niezdolnych do pracy - brak szkoleń, predyspozycji oraz chęci. Ważne, że "tanio" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Nawet w sklepach rowerowych na allegro pojawiają się błędne opisy, raz wklei dane, a później używa tego samego szablonu, lub wystawia ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty123 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Moja uwaga...nie chcę robić komuś złej reklamy...nie widziałem roweru na żywo, ale ze zdjęć wygląda jakby miał coś nie tak z przednim zawieszeniem.... Jakby w mur ktoś nim wjechał http://allegro.pl/giant-rama-19-cali-i2316114326.html Dla zainteresowanych - dobrze by było w szczególności na to zwrócić uwagę....z obowiązku społęcznego piszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.