BbartekK Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 po sezonie nie będzie już niczego z rowerów z obecnej kolekcji najprawdopodobniej, albo przynajmniej nie będzie zbytnio wyboru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmaster Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 hehe rowery na pewno będą mocno przebrane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Jezeli mowimy o Ninerach to o ile wiem nie jest tak, ze dystrybutor ma je tu na miejscu - poza testowym Ripem - tylko sciaga je na zamowienie. Sezon nie bardzo bedzie tu mial znaczenie, predzej kurs ud. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmaster Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 ale ściąga pewnie z Holandii albo innego centralnego magazynu skąd biorą go wszyscy dystrybutorzy na Europę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carminex Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 (edytowane) heeejka witam wszystkich na początek. Podobnie jak autor wątku chcę się przesiąść na 29er z powodu wyglądu właściwego dla prawdziwego mężczyzny - 188 cm i 105 kg Widzę,że kolega Atvrider także wybiera na spokojnie czekając na okazję. Ale do rzeczy -dystrybutor ninera jest w Polsce http://beastiebikes.pl/info/kontakt.php i napisałbym do nich e-maila z zapytaniem czy możesz się przymierzyć. Ja napisałem i odpowiedzieli, że nie ma problemu. Nie wiem jak jest teraz. Mi także podoba się Niner RIP -super maszyna. Nawet schudnąć dla niej jestem gotów. Trochę chyba jednak z cenami dziwnie podajecie. Na stronie stoi, że sama ramka do RIP kosztuje 5999,99 http://beastiebikes.pl/bestiarium/display_product.php?pro=12&mod=29&id=141 a jeszcze osprzęt -myślę, że wysokość 10 000 PLN za wszystko to jeszcze będzie za mało. Drugim rowerem który sobie wypatrzyłem to właśnie Orbea Alma 29" -ciekawostką Orbea daja dożywotnią gwarancję na ramę !!!! napisali o tym w lipcowym BB -tam tez jest artykuł porównujący Almę 26" vs 29" Trzecim moim typem jest Author Instinct http://www.author.cz/kola/2011/instinct-29-4/ -dlaczego?? otóż to jedyna firma robiąca w ramie fabryczne otwory montażowe pod bagażnik niezbędny do sakw -a ja turystykę sakwiarską często właśnie uprawiam Aha i jeszcze jedno w sprawie Gianta -chodzą słuchy po braci rowerowej, że Giant BAAAAARDZO niechętnie podchodzi do naprawy w ramach gwarancji ram Edytowane 3 Lipca 2011 przez carminex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atvrider Napisano 4 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 tragedia, pękła mi jakaś przepuklina chyba będe musiał szukać jakiejś kozy a nie mtb prawdopodobnie kupie ramę ninera sztywną , lub garego - jak zakupie dam znać. dzięki za wszyskie sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atvrider Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Odnawiam swój temat jak można... Waham się pomiędzy Kona Big Kahuna a Kahuną z 2012 roku Nie jest to ta sama rama czy warto dopłacać by mieć sztywniejszą scandium 6069? Kahuna kosztuje 5500zł a Big Kahuna 8000 oczywiście jest z lepszej grupy cenowej stawiam pytanie czy przecierpieć i uzbierać 8000 czy Kahuna wystarczy na katowanie typu maratony xc - dużo dużo jazdy codziennej - misięcznie ponad 1000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 tu jest gratka http://www.t-bike.pl/p/pl/168/unplugged+2009+-40+ostatnia+sztuka.html to jest maszyna taka cena kusi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atvrider Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 ten rower to pasztet - co to ma do mojego pytania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 moim zdaniem zdecydowanie opłaca się dozbierać do big kahuny, ale ogólnie, to szukałbym gdzie indziej, niż u Kony. Jak na cenę, to jest biednie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atvrider Napisano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 witam, Jakiś czas temu założyłem temat (niestety nie dało sie pisać bo zamknięty) o planowanym zakupie przeze mnie 29ra. Problem z dopasowaniem odpowiedniego roweru dla mnie wychodzi z mojego wzrostu - nie każda geometria jest dobra - 206cm. Rower który najbardziej mnie interesuje ze względu na największą geometrię to Kona Hei Hei - http://konaworld.com...ent=hei_hei_2-9 Denerwuje mnie fakt, że jak na 7200zł jest słabo wyposażony. Natomiast kone hei hei Delux 12tys zł - na taką cenę mnie nie stać. [Giant xl athem 2 jest w cenie 8500 jego geometria jeszcze by mi odpowiadała - ale jest tak brzydki że nie kupię go.] Może ktoś ma znajomego wysokiego albo sam ma podobny kłopot do mojego i pomoże trochę? Jeszcze nie kupiłem tej kony a już myślę że będzie ciężko sprzedać te dwa amortyzatory.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi