Skocz do zawartości

[klamkomanetki]

kviatek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam pytanie. Jeżdżę na rowerze szosowym i mam kasetę 6 rzędową. Chciałbym mieć w nim klamkomanetki, ale nie wiem czy da się nimi obsługiwać taką kasetę. Czy można klamkomanetkę wyregulować czy też wszystko zależy od regulacji przerzutki? Bo nie ma chyba klamkomaneteki na 6 zębatek? Czy też nie ma sensu zawracać sobie głowy?

Napisano

przeczytaj: Zasady Pisania Nowych Tematów

a co do klamkomanetek, to mi sie wydaje zeby nie kombinowac, kup kasete 7 rzedowa i klamkomanetki tez 7 rzedowe i nie bedzie prblemu i nic nie trzeba bedzie kombinowac, a jesli nie to chyba by sie to dało jakos wyregulowac manetke z przerzutka, zeby np. zaczynało sie od 3 na manetce a w rzeczywisctosci byłoby 1 na kasecie, ale nie wiem czy na pewno tak sie da, bo jeszcze tak nie robiłem.

Napisano

przeczytaj: Zasady Pisania Nowych Tematów

a co do klamkomanetek, to mi sie wydaje zeby nie kombinowac, kup kasete 7 rzedowa i klamkomanetki tez 7 rzedowe i nie bedzie prblemu i nic nie trzeba bedzie kombinowac, a jesli nie to chyba by sie to dało jakos wyregulowac manetke z przerzutka, zeby np. zaczynało sie od 3 na manetce a w rzeczywisctosci byłoby 1 na kasecie, ale nie wiem czy na pewno tak sie da, bo jeszcze tak nie robiłem.

Dzięki Ralf

"Zasady..." czytałem, ale i tak się pogubiłem w nich. Myśłałem, że go dobrze napisałem.

Poprawię go.

Dzięki Ralf

"Zasady..." czytałem, ale i tak się pogubiłem w nich. Myśłałem, że go dobrze napisałem.

Poprawię go.

[/quote

Mam jednak pytaniue. Czy mógłby mi ktos powiedzieć co jest źle bo nie mogeę dojść.

Pozdrawiam

Napisano

czemu załozyłes 2 taki sam temat, a źle bo jest tylko [klamkomanetki] i powinien byc dalej czego dotyczy problem chyba :)

Napisano

Najlepiej zrobić tak jak mówi Ralf.

Ograniczyć tylną przerzutkę (kręcąc śrubkami L i H - chyba trzeba przykręcić ta z podpisem L (jak się mylę to mnie poprawcie)) tak że biegi będą zmieniane 1,2,...,6, a przejście na manetce np. na 7,8 nie spowoduje spadku łańcucha i wepchnięcia go między kasetę a haki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...