mucios92 Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Rower na sezon 2012. Pozdrawiam. Hamulec przedni + tylni Avid Juciy Three- 610g Tarcze: Shimano Deore 360g. Dzwignie: Linki/pancerze: Accent- 69g Kaseta: Shimano XT CS-M770- 293g Łańcuch: Shimano XTR CN-7701- 274g Korba: Shimano XT 849g Przerzutka przód: Shimano LX FD-M581- 170g Przerzutka tył: Shimano SLX RD-M662-259g Amortyzator: Rock Shox Tora 318 Solo Air-1693g Rama: Kross Level A6 20"+stery- 1927g Amortyzator tylni: ---------- Chwyty: Bontrager XXXLite- 12g Kierownica Truvativ Team- 144g Pedały: Shimano PD-M520-378g Siodło: Selle San Marco Blaze- 275g Sztyca: Zoom 400mm- 340g Zacisk sztycy: No name-27g Manetki: Sram Attack Gripshift- 188g Zaciski kół: Mavic 115g Mostek: Ritchey WCS 134g Opona przód: Maxxis Ranchero 26x2.1- 650g Opona tył: Kenda Komodo 26x1.95-515g Top Cap: No name 14g Dętki: B'twin -358g Koło przód: Mavic Crossride Disc-900g Koło tył: Mavic Crossride Disc-1036g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didi Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Amortyzator: Rock Shox Tora 318 Solo Air-1693g Ta waga to chyba troszkę zaniżona. 2093g to może bym uwierzył. mam taką samą i waga jest powyżej 2000g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Pokaż zdjęcia. Amortyzator: Rock Shox Tora 318 Solo Air-1693g Skąd masz tę wagę i jaki to rocznik? Zawsze wydawało mi się, że ponad 2150g waży ten amor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Moja Reba waży więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 OOppss gafa ;p zmieniłem tylko wage a opis amorka nie to waga Epicona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didi Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ok. A jak tam odczucia z jazdy? Czy jest duża różnica w pracy amora. Bo różnica w wadze spora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 na razie to nie powiem nic o amorku, bo dopiero go założyłem i nie ma jeszcze jak przetestować. Wizualnie prezentuje się to tak wersja na jazde po szosie. na sezon dojda jeszcze oponki geax saguaro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Ładny ładny, ale według mnie biały amor nie pasuj trochu, no ale o gustach sie nie rozmawia Może skróć trochę przedni przewód, i kabel powinien iść z drugiej strony amortyzatora, od zewnętrzenej (chyba tak nie jestem pewien) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Racja poprowadź kabel z przedniego hamulca gdzie indziej,bo zedrzesz sobie teflon z goleni. Zaciski Mavica coś strasznie lekkie masz-moje ważą 150g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Kabel od przedniej hydrauliki idzie tak jak ma iść. Epicon ma tam mocowanie na przewód i nie ma mowy o obcieraniu o anodę (chociaż tutaj przez za długi przewód trochę tak wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Sam mam Epicona i wiem,że idzie źle. Powinien isc po zewnetrznej stronie tak jak u mnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 18 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Strasznie sztywno idzie Ci ten przewód, nie podoba mi się. Do tego mam wrażenie, że może obcierać Ci koronę. Według mnie tak jak u mnie jest lepiej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Strasznie sztywno idzie Ci ten przewód, nie podoba mi się. Do tego mam wrażenie, że może obcierać Ci koronę. Według mnie tak jak u mnie jest lepiej: Blackiwan w sklepie rowerowym powiedziano mi, że przewód ma iść tak jak ma Crazyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 18 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Też mi się tak wydaję, bo wtedy idzie łukiem z klamki i nic nie obciera. Co nie zmienia faktu, że trochę przydługi masz ten przewód kolego Co bym wymienił u Ciebie? -tarcze na lżejsze -sztyca - zaciski kół - dętki Jak spisuje się kenda komondo ? Napisz coś o niej jak możesz - przebieg, doświadczenia. Słyszałem, że znika w oczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Jezeli chodzi o z miany to jesli tylko bede miał gotowke to na bieżąco bedą wymieniane sztyca, siodło,dętki. Jesli chodzi o tarcze to nie chce ich zmieniać z pewnego względu, takiego że w połączeniu z moimi J3 i metalicznymi klockami dają one świetną siłe hamowania, co w moim przypadku jest bardzo istotne Jesli chodzi o Komodo to jestem z niej bardzo zadowolony, w błotnistych warunkach dawała sobie rade bardzo przyzwoicie. Jesli chodzi o znikanie w oczach to nie wiem ;p moja ma sie dobrze bo jednym sezonie takze nie moge narzekac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matpog Napisano 18 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Jak wrazenia z Maviców Crossridów? Sam sie nad niemi zastanawiam, moglbys cos opisac? Jakie kola miales wczesniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Jesli chodzi o koła Crossride to moge je polecić z czystym sumieniem, ja przejechałem na nich już 4500km i nie mają żadnych luzów na piastach, na bebenku. nie są nawet scentrowane, a pode mną nie mają lekko, sporo ponad 100kg ciężaru wczesniej jezdziłem na fabrycznych kołach jakie były montowane w krossie i nie ma żadnego porównania, centry moze nie łapały tak bardzo, ale piasty padły bardzo szybko, szczególnie tylna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AXE95 Napisano 18 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Odkręć piwoty bo brzydko to tak wygląda. W przyszłości napisz jak sprawuje się Epicon w porównaniu do Tory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.