Skocz do zawartości

[pogoda]gdzie sprawdzacie przed wyjazdem

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ze swojej strony polecam także śledzenie for internetowych o tematyce meteorologicznej. Można dowiedzieć się dzięki temu o większych załamaniach pogody,czy np. upałach, ze sporym wyprzedzeniem,co może nam ułatwić planowanie wypadów o dalszym horyzoncie czasowym.

• 2 tygodnie później...

Rzeczywiście, Meteo.pl ma wiele zalet: dokładnie odczytasz temperaturę powietrza, temperaturę odczuwalną, siłę i kierunek wiatru, podstawę chmur i widzialność. Nie wiem tylko, czy Meteo dotyczy tylko większych miast (tych, które można wybrać z listy), czy również mniejszych miejscowości.

Rzeczywiście, Meteo.pl ma wiele zalet: dokładnie odczytasz temperaturę powietrza, temperaturę odczuwalną, siłę i kierunek wiatru, podstawę chmur i widzialność. Nie wiem tylko, czy Meteo dotyczy tylko większych miast (tych, które można wybrać z listy), czy również mniejszych miejscowości.

Na Adroida jest stosowna aplikacja od Meteo.pl, wystarczy kliknąć na mapę swoja okolicę i juz :) ja mieszkam w niedużym mieście (30tyś mieszkańców) i 24 godzinna pogoda jest niemal 100% skuteczna. 48 godzinna również bliska tego wyniku. Używam tego od około 1,5 roku :)

Poruszając ponowie temat plikacji z Android Marketu - nie wiem jak w duzych miastach, ale większość programów średnio się u mnie sprawdzała. Jednak udało mi się znaleźć Snowstorm, który w formie widgeta prezentuje pory dnia. Ładnie wygląda i ma wysoką sprawdzalność ( jednak niższą niż meteo)

1. Wchodzisz na http://www.meteo.pl/

2. Klikasz po lewej na górze: "PROGNOZA POGODY MODEL UM Siatka: 4km. Długość prognozy 48"

3. Pod listą "POLSKA (miasta wojewódzkie)" klikasz "wybierz inną miejscowość"

4. Wyszukujesz wg województw lub wpisujesz nazwę miasta w okienko na dole

5. Masz pogodę :)

Obejmuje chyba wszystkie gminy, więc jest to całkiem spora baza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...