Skocz do zawartości

[Plecak] Camelbak Hydrobak lub inny

Franio

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Plecak potrzebny mi będzie na maratony (60-100km). W zapas mogę brać ew. 1 bidon.

Czy ktoś używa Hydrobaka i mógłby co nieco o nim napisać?

xoaz.jpg

A może ktoś orientuje się czy da radę gdzieś jeszcze dostać starszą wersję tego plecaka? Taką jak na focie poniżej.

rgll.jpg

PS. Jeśli macie inne propozycje, proszę pisać :)

http://www.przedrajd...0fc8c83a6eba867 tutaj :)

Na maratony zestaw dwa bidony będzie chyba jednak lepszy, ponieważ plecy nie będą tak się pocić, oraz po paru godzinach nie będzie bolał kręgosłup.Jeśli tylko masz możliwość i dobrą technikę pozwalającą pić z bidonu podczas jazdy w terenie to raczej wybierz tą opcję.W myśl zasady, że bardziej komfortowo dociążać rower, niż siebie bagażem.

P.S. tak zacząłem pisać o bidonach, że zapomniałem napisać o Camelbaku otóż mój znajomy używa go już kilka lat i nie narzeka, bardzo wytrzymały oraz bukłak dobrej jakości.

ja się zaliczam raczej do chudych osób ;) używam tego plecaka i jest on naprawdę wygodny, na plecach go nie w ogole nie czuję, wentylację też ma bardzo dobrą, choć to raczej wynika z tego, że jest on mały. podsumowując ja powyżej opisanych problemów w tym plecaku nie zauważyłem

ale na maratony i tak wolę bidony, szybciej się z nich pije niż z tego wężyka :D

• Mod Team

Piksel, dzięki za link. Wyślę e-maila z zapytaniem czy oferta aktualna.

Co do zastąpienia bukłaka dwoma bidonami - również wolałbym takie rozwiązanie, ale niestety przy mojej ramie nie jest ono możliwe. Opisałem to tutaj: [Koszyk] Kellys KBIX/SQUAD - dokładne wymiary - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa

Kolega myśli nad sprzedażą plecaka Deuter Hydrolite Lite 2.0 i zakupieniu czegoś większego (deuter race). Używał go góra 2kkm w tym sezonie, więc myślę, że warto się tym zainteresować bo jest jak nowy (a cena na pewno nie ta) :) Jak jesteś zainteresowany to daj znać - zapytam kolegi i podam Ci namiary. Plecak malutki, prawie sam bukłak. Ale zmieścisz tam telefon, portfel, kilka kluczy i coś małego do jedzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...