Skocz do zawartości

[Rower] Romet - co to za model?

oleczek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
  W dniu 17.02.2012 o 13:17, Qr3ak napisał:
Tylko problem taki, że jaguary czy huragany były na rurkach reynoldsa i to jest dobry materiał na budowe roweru a późniejsze romety na stali konstrukcyjnej marnej jakości (tz. na pewno lepszej od makrokeszów)

no właśnie, ojca wagant i mój orkan to klocki straszne z rur kanalizacyjnych... ramy ponad 3,5 kg

a ten universal, to jak piórko przy nich jakies 3,5 kg z widelcem, jakaś eksportowa sprawa..

Napisano
  W dniu 17.02.2012 o 16:20, oleczek1988 napisał:
Ramę odebrałem od lakiernika. Malowanie wyszło super a do tego jeszcze ten czerwony lakier

ile wyszło lakierowanie i piaskowanie?

bo tu w W-wie 120 zł chcą.

pozdro

• 2 tygodnie później...
Napisano
  W dniu 29.02.2012 o 07:48, Qr3ak napisał:

Kiedy pokażesz tą ramę bo się doczekać nie mogę.

Też ciekawy jestem.

a to moje wozidełko.

post-143511-0-90745100-1331227589_thumb.jpg

Napisano
  W dniu 8.03.2012 o 19:23, dovectra napisał:

nie źle

zazdraszczam

a jaka historia? kupiony znaleziony

? po dziadku?

Po ojcu, na osprzęcie głównie aktualnym chociaż hamulce sa z tamtych czasów.

Napisano
  W dniu 9.03.2012 o 17:44, dovectra napisał:

czyli rodzinne klejnoty

chwalebne

proponuję dodać go do garażu z dokumentacją, co jest oryginalne.

czyli zapraszam do klubu polskich rowerów romet universal i wszystkie zzr-y

Ha to że hamulce mają 30 lat nie znaczy że były montowane fabrycznie.....zapewne tylko baran i może pompka:P choć też niesądze.

Napisano

tera to mi tylko szczena opadła gratuluje. te chromy na końcu, cymes. Daj foto lepszej jakości to bym sobie tapetę na pulpit zrobił.

Napisano
  W dniu 29.02.2012 o 07:48, Qr3ak napisał:
Kiedy pokażesz tą ramę bo się doczekać nie mogę.

Ja widziałem ją w piątek LIVE :teehee: Wygląda całkiem sympatycznie. Może w końcu zdjęcia się tutaj pojawią ;)

Napisano
  W dniu 11.03.2012 o 11:01, Nrv napisał:

Ja widziałem ją w piątek LIVE :teehee: Wygląda całkiem sympatycznie. Może w końcu zdjęcia się tutaj pojawią ;)

No to szczekamy. Jak zrobie to wrzuce coś:)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam, jestem nowy na forum i mam pytanie do autora wątku.

Mam taką samą rame, od poprzedniego właściciela dowiedziałem się, że to jest huragan, ale to nie ważne ;]

Pytanie dotyczy suportu. Co to jest dokładnie i w którą strone odkręcać.

Prawa miska w mojej ramie jest zapieczona, poprzedni właściciel nie dał rady tego zrobić. Próbowałem kręcić w tą samą strone w którą kręci się pedałami ale nic nie idzie, podgrzewanie ani wd40 nie pomagają i już nie jestem taki pewny że kręce w dobrym kierunku.

Pozdrawiam, J.

Napisano

W huraganach chyba był włoski standard(Lewy gwint??), masz imadło??Wkręć element który chcesz odkręcić i zakręć ramą delikatnie. To w jedną to w drugą. Potem kluczem.

Powinno pomóc.

Napisano

Wkurzyłem się dzisiaj i... :sorcerer:

ze starej kasety od shimano zrobiłem klucz do miski, ośka od środka trzymając klucz dociska go, przykręcona na śrube do korby. Dużo siłowania nie było, odkręciła się za pierwszym razem. Do zrobienia klucza posłużyła stara kaseta, szlifierka kątowa i marker. Zdjęcia dla potomnych wrzuce w wolnej chwili.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.