Skocz do zawartości

[Rower] Romet - co to za model?

oleczek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko problem taki, że jaguary czy huragany były na rurkach reynoldsa i to jest dobry materiał na budowe roweru a późniejsze romety na stali konstrukcyjnej marnej jakości (tz. na pewno lepszej od makrokeszów)

no właśnie, ojca wagant i mój orkan to klocki straszne z rur kanalizacyjnych... ramy ponad 3,5 kg

a ten universal, to jak piórko przy nich jakies 3,5 kg z widelcem, jakaś eksportowa sprawa..

• 2 tygodnie później...

czyli rodzinne klejnoty

chwalebne

proponuję dodać go do garażu z dokumentacją, co jest oryginalne.

czyli zapraszam do klubu polskich rowerów romet universal i wszystkie zzr-y

Ha to że hamulce mają 30 lat nie znaczy że były montowane fabrycznie.....zapewne tylko baran i może pompka:P choć też niesądze.

• 2 tygodnie później...

Witam, jestem nowy na forum i mam pytanie do autora wątku.

Mam taką samą rame, od poprzedniego właściciela dowiedziałem się, że to jest huragan, ale to nie ważne ;]

Pytanie dotyczy suportu. Co to jest dokładnie i w którą strone odkręcać.

Prawa miska w mojej ramie jest zapieczona, poprzedni właściciel nie dał rady tego zrobić. Próbowałem kręcić w tą samą strone w którą kręci się pedałami ale nic nie idzie, podgrzewanie ani wd40 nie pomagają i już nie jestem taki pewny że kręce w dobrym kierunku.

Pozdrawiam, J.

Wkurzyłem się dzisiaj i... :sorcerer:

ze starej kasety od shimano zrobiłem klucz do miski, ośka od środka trzymając klucz dociska go, przykręcona na śrube do korby. Dużo siłowania nie było, odkręciła się za pierwszym razem. Do zrobienia klucza posłużyła stara kaseta, szlifierka kątowa i marker. Zdjęcia dla potomnych wrzuce w wolnej chwili.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...