Qr3ak Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Czekamy na foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Tylko problem taki, że jaguary czy huragany były na rurkach reynoldsa i to jest dobry materiał na budowe roweru a późniejsze romety na stali konstrukcyjnej marnej jakości (tz. na pewno lepszej od makrokeszów) no właśnie, ojca wagant i mój orkan to klocki straszne z rur kanalizacyjnych... ramy ponad 3,5 kg a ten universal, to jak piórko przy nich jakies 3,5 kg z widelcem, jakaś eksportowa sprawa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ramę odebrałem od lakiernika. Malowanie wyszło super a do tego jeszcze ten czerwony lakier ile wyszło lakierowanie i piaskowanie? bo tu w W-wie 120 zł chcą. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qr3ak Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Kiedy pokażesz tą ramę bo się doczekać nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piezak Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Kiedy pokażesz tą ramę bo się doczekać nie mogę. Też ciekawy jestem. a to moje wozidełko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 a to moje wozidełko. nie źle zazdraszczam a jaka historia? kupiony znaleziony ? po dziadku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piezak Napisano 9 Marca 2012 Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 nie źle zazdraszczam a jaka historia? kupiony znaleziony ? po dziadku? Po ojcu, na osprzęcie głównie aktualnym chociaż hamulce sa z tamtych czasów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 9 Marca 2012 Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 czyli rodzinne klejnoty chwalebne proponuję dodać go do garażu z dokumentacją, co jest oryginalne. czyli zapraszam do klubu polskich rowerów romet universal i wszystkie zzr-y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piezak Napisano 9 Marca 2012 Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 czyli rodzinne klejnoty chwalebne proponuję dodać go do garażu z dokumentacją, co jest oryginalne. czyli zapraszam do klubu polskich rowerów romet universal i wszystkie zzr-y Ha to że hamulce mają 30 lat nie znaczy że były montowane fabrycznie.....zapewne tylko baran i może pompka:P choć też niesądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qr3ak Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 tera to mi tylko szczena opadła gratuluje. te chromy na końcu, cymes. Daj foto lepszej jakości to bym sobie tapetę na pulpit zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Kiedy pokażesz tą ramę bo się doczekać nie mogę. Ja widziałem ją w piątek LIVE Wygląda całkiem sympatycznie. Może w końcu zdjęcia się tutaj pojawią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piezak Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Ja widziałem ją w piątek LIVE Wygląda całkiem sympatycznie. Może w końcu zdjęcia się tutaj pojawią No to szczekamy. Jak zrobie to wrzuce coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroclawski Napisano 22 Marca 2012 Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Witam, jestem nowy na forum i mam pytanie do autora wątku. Mam taką samą rame, od poprzedniego właściciela dowiedziałem się, że to jest huragan, ale to nie ważne ;] Pytanie dotyczy suportu. Co to jest dokładnie i w którą strone odkręcać. Prawa miska w mojej ramie jest zapieczona, poprzedni właściciel nie dał rady tego zrobić. Próbowałem kręcić w tą samą strone w którą kręci się pedałami ale nic nie idzie, podgrzewanie ani wd40 nie pomagają i już nie jestem taki pewny że kręce w dobrym kierunku. Pozdrawiam, J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piezak Napisano 22 Marca 2012 Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 W huraganach chyba był włoski standard(Lewy gwint??), masz imadło??Wkręć element który chcesz odkręcić i zakręć ramą delikatnie. To w jedną to w drugą. Potem kluczem. Powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroclawski Napisano 22 Marca 2012 Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Wkurzyłem się dzisiaj i... ze starej kasety od shimano zrobiłem klucz do miski, ośka od środka trzymając klucz dociska go, przykręcona na śrube do korby. Dużo siłowania nie było, odkręciła się za pierwszym razem. Do zrobienia klucza posłużyła stara kaseta, szlifierka kątowa i marker. Zdjęcia dla potomnych wrzuce w wolnej chwili. Pozdrawiam, J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.