Komuchomor Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Pewnie jeździł na torze (przeszkód). Ciekawe dlaczego ten artysta miesza do całej sprawy sklep velove.pl - ja bym się obraził i żądał zmiany. A sam rower jest kurna taki przepiękny, że po prostu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek196 Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Niektórzy na forum lubią różnokołowce także nacieszcie oko: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Też znalazłem wczoraj coś smakowitego, mianowicie 62-era, czy może bardziej 16-era, tylko bardziej nadaje się do tematu o ciekawych aukcjach...: http://olx.pl/oferta/rower-bill-bill-sky-rower-dla-konesera-CID767-ID6Qizn.html#3898bf2b38 Jestem ciekaw jak pokonuje krawężniki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venec Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Ej, całkiem zacny. Chętnie bym śmignął nim kilka kilosków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beenew Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 mam koleżankę która ma ghosta na fullu za około 10 tysięcy zł i jeździ nim jak rowerem trkingowym:D koleżankę bardzo lubię więc nic nie mówię a co? nie wolno? ja ostatnio widziałem w Niemczech babinę która wyszła z Aldi z siatą zakupów i wsiadła do Maserati i odjechała z zawrotną prędkością 35 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Odwołując się do tego porównania należało by raczej dać przykład ludzi którzy kupują auto typowo w ciężki teren po to żeby jeździć nim na zakupy do Aldi A takich jest mało albo nie ma prawie wcale. Rynek samochodowy rozgryzł to tworząc SUV-y więc w ten sposób nie porównasz całej sytuacji. Osobiście widziałem rowerzystę który ma wypasionego fulla i jeździ nim na wąskich slickach ale to wyjątek Takiego segmentu nie ma wśród rowerów bo w sumie nie jest potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Myślę, że rowerowym odpowiednikiem SUV-a jest cross. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Funkcjonalnie może i tak, a jeśli chodzi o wygląd to te wszystkie ATB/MTB z osprzętem nadającym się jedynie do mocno rekreacyjnej jazdy ale za to na grubych kiszkach.Chyba nadal najpopularniejszy typ roweru w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Cross według mnie odpada. Raz że nie ma pełnej amortyzacji a dwa że jest na wąskich oponach - te dwie rzeczy wykluczają komfort jazdy po chociażby gorszej nawierzchni, krawężnikach itd. Nawet najbardziej wypasiony amor z przodu tego nie zmieni. ATB/MTB z osprzętem nadającym się jedynie do mocno rekreacyjnej jazdy ale za to na grubych kiszkach. To już prędzej. Inną sprawą jest to że zwykle takie sprzęty nawet amorka sensownego nie mają tylko jakiś słaby uginacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuvv Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 tylko jakiś słaby uginacz Zanim dorwałem Rebę SL, posiadałem Suntoura XC60. Próbował działać przez pierwsze 2 lata od zakupu, później był tylko atrapą amortyzacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariano1133 Napisano 28 Września 2014 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 http://allegro.pl/rower-gorski-i4644704968.html Witam, luknijcie na tylną przerzutkę jak poprowadzony został łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
think69 Napisano 28 Września 2014 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Nie wpadłbym na to, że tak można... Wysłane z mojego Monster X5 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komuchomor Napisano 29 Września 2014 Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Sprzedający żąda jakichś wielkich pieniędzy za markeciany wynalazek, a pisze, jakby co najmniej prezydentem był (nie wiem co znaczy "kupno w razie kupna", ale jest niezrównane): Sprzedam rower gorski kola 26 cali stan jak na zdjeciach dostalem go w rozliczeniu do wymiany jest d-e-n-tka i chyba opona przodnia brak hamulcow tylnich oraz do robienia lub wyregulowania sa przezutki gdyz sie nie zmieniaja.rower sprzedaje jaka uszkodzony wiec nie przyjmuje zwrotow ani negatywnych komentarzy.w razie pytan prosze o kontakt pod numerem telefonu XXXXXXXX .zachecam do kupna w razie kupna prosze o kontakt ze mna gdyz wysle numer konta.pozdrawiam Wszelkie dziwne pauzy zostały zastosowane celem odautokorektowania przekazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 29 Września 2014 Udostępnij Napisano 29 Września 2014 http://allegro.pl/rower-gorski-i4644704968.html Witam, luknijcie na tylną przerzutkę jak poprowadzony został łańcuch Szadoł Plus Plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 29 Września 2014 Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Wogóle śmieszy mnie stwierdzenie często pisane na takich aukcjach "nie przyjmuję negatywów", chce się napisać "no debilu nie przyjmujesz ale wpływu na to czy ktoś Ci go wytawi czy nie i tak nie masz". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 29 Września 2014 Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Powitoł Heh, ja kupiłem używaną przerzutkę SLX: stan ogólny 4+ => 5-. Bardzo byłem zadowolony, działała (aż do czasu mojego krasztestu) super. Po czasie zauważyłem, że coś z nią było nie halo bo blaszka pomiędzy połówkami wózka jest prawie odpiłowana. Wyszło mi, że przez jakiś czas łańcuch chodził jak na poniższym zdjęciu: http://i49.tinypic.com/10oqhhf.jpg Pan od którego kupiłem nie wyglądał na grzebiącego w sprzęcie (z gadki też wyszło że nie grzebie ) więc musiał mu to tak jakiś serwis zamoncować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrSpock Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Kolejny absurd, jak można tak jeździć? Hałas jest okrutny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuvv Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 przez jakiś czas łańcuch chodził jak na poniższym zdjęciu: http://i49.tinypic.com/10oqhhf.jpg Wielu z nas pewnie założyło łańcuch jak na tym zdjęciu, ale szybko dostrzegło ten błąd. Chyba... luknijcie na tylną przerzutkę Polak potrafi. jak można tak jeździć? Hałas jest okrutny. Łożyska w moim suporcie Mortopa strzelają niemiłosiernie, ale jeżdzę. W zimie go wymienię. Nie na Mortopa, rzecz jasna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrSpock Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Shuvv - ja mam taka przerzutkę i sam kilka razy założyłem łańcuch w ten sposób w chwili montażu jest to intuicyjne, ale dzwięk i wibracje szybko to weryfikują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuvv Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 @@mrSpock, posiadam RD-M773, wiem jak wygląda temat. dzwięk i wibracje szybko to weryfikują. Przykład sprzętu, który nabył @@porcelanowy dowodzi, że nie wszyscy reagują na sygnały wysyłane przez sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Znam takiego jednego co nie zauważył że zgubił śrubę mocującą zacisk przedniego hebla ( w moim rowerze ). Do dziś nie potrafię tego zrozumieć. Na szczęście mam dobry adapter ( PM-PM na 4 śruby ) i nie wyrwało mi kawałka goleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Wybaczcie, ale łańcuch zakładałem ostatni raz pół roku temu, a od prawie pół używam roweru z przerzutkami w piascie, co jest nie tak na zdjęciu, a jak powinno być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bokser99 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Mój kolega ostatnio sobie kupił nowy rowerek i jest pewny że ma manetki firmy shimano campagnolo ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venec Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Nie śmiać się z kolegi tylko wytłumaczyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Wybaczcie, ale łańcuch zakładałem ostatni raz pół roku temu, a od prawie pół używam roweru z przerzutkami w piaście, co jest nie tak na zdjęciu, a jak powinno być? To samo co poniżej, łańcuch poprowadzony nad, a nie pod osłonką na wózku przerzutki. W efekcie trze on o tą osłonkę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.