robertrobert1 Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Plusik za relację bo była zacna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Nie polecam tego sklepu nikomu, serwisu tym bardziej. Relacja 1 klasa napisz w dziale sklepów nazwę i adres żeby go unikać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 ketrab5 bo jak się idzie do sklepu to trzeba wiedzieć co sie chce i za ile i pokazać palcem a nie w dyskusje się wdawać plusik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketrab5 Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Kiedyś jak się szło do sklepu z serwisem to się pytało, bo prowadził taki sklep człowiek, który miał pojęcie w temacie i często praca wynikała z pasji. I choć czasem korzystał z niewiedzy klienta to często pomagał i dawał coś co w dobrej cenie, solidnie działało. A dziś trzeba wejść, pokazać palcem i użyć sprzedawcy jako służącego, który poda, nabije na kasę albo pożyczy jakiś kluczyk na 15 minut. Takie to "fachowe" czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Strasznie uogólniasz. A nie wypada, bo ciągle jest sporo sklepów gdzie pracują ludzie którzy znają się na temacie, potrafią doradzić bardzo fachowo i sprzedać dobry towar w dobrej cenie. A przynajmniej ja znam kilka takich miejsc. Owszem, nie wszystkie są takie ale jednak, nie ma co narzekać że takie czasy tylko wybrać się do dobrego sklepu w którym spore wydatki na nasze hobby mniej bolą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketrab5 Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Mieszkam w Gdańsku w okolicy mojego osiedla nie ma ani jednego solidnego serwisu (Orunia), a w każdym z "badanych" nich byłem. Każda wypowiedź na forum jest subiektywna w pewnym stopniu, co więcej nie napisałem wszystkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Ogólnie to od małego orunia kojarzy mi się z dość marginalną dzielnicą, a szczególnie dolna. Tam kiedyś jadąc w korku mogło się stracić ładne koła A z górnej masz blisko choćby do Tysara, masz na świętego Ducha, i na Do studzienki, i wysepkę koło GB, i Banachów, Olę na kartuskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketrab5 Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Mieszkam na górnej. Moja dziewczyna na Orunii (bo tak się to nazywa, dla niedoinformowanych "dolnej"). Chodzę do niej i ją odprowadzam o każdej porze dnia i nocy. Po 2 latach uważam, że jest tam bezpieczniej niż na Chełmie, we Wrzeszczu, czy nawet na dworcu. Więc sorki, ale to tak samo jakby powiedzieć, że Polska jest silnym państwem bo husaria była w średniowieczu Ale to już polityka... Wysepka czy do studzienki to jakby nie patrzeć nawet okolica Gdańska Głównego nie jest. To trochę tak jakby Kabaty były blisko Śródmieścia w Warszawie.(Orunia-Wysepka) Na rowerze wszędzie blisko w miescie, ale gdy się popsuje to już nie jest to takie przyjemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 No to przepraszam jak porównywanie 14 a 4 km no i jak to jest daleko od głównego do gb te 4km to pozdrawiam, a orunia to orunia i nie zmienię zdania To Gdański Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketrab5 Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 No toż Ci człowieku napisałem w nawiasie (Orunia-Wysepka)... A pojęcie okolica nie ma zdefiniowanego obszaru jaki obejmuje więc zarówno dla mnie jak i dla Ciebie może mieć inne znaczenie. To tak samo jak ktoś powie, że dla niego coś jest przeciętne. Na przykład przeciętny pisarz, a dla drugiego będzie to wybitny człowiek. (aż przykład podam 50 twarzy Greya) Pojedź rowerem pod liceum na Chełmie gdy uczniowie ze szkoły wychodzą to zrozumiesz co to znaczy Gdański Kraków i Styl Życia Gnoja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 oprócz Tysara mogę polecić też Rowersów przy basenie na Chelmie chyba nie jest to od ciebie daleko, skoro do sklepu aż do Kartuz potrafisz jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 To i ja się podzielę ulubionym sklepem w okolicy. 1. rok temu postanowiłem przejść na napęd 2x9. Nie korzystałem z najmniejszej zębatki, a odchudzając rower oczywistym było przejscie na 42-28 z przodu.poszedłem do sklepu w poszukiwaniach zębatki 28T-dzień dobry, czy są zębatki 28T do korby srama?-yyy... nie ma chyba, ale zaraz sprawdzę. Nie, niestety nie ma-no szkoda, a mozna się jakoś ich spodziewać w najbliższym czasie?-hmm cięzko powiedzieć. W ogóle są produkowane takie zębatki? Nigdy sie nie spotkałem z taką zębatką.padłem 2. Mój kumpel oddawał rower do serwisu, bo pomimo, że wszystko sam robi to jednak wyciśnięcie suportu nie jest już takie łatwe.Poszliśmy odebrać jego rower. Miał byc wymieniony suport, założona na nowo korba i wymieniona linka PP. Bez regulacji, tylko podmieniona linka.Dostaje rachunek, a gościu mu wymienia co zrobili. Jak byk jest regulacja PP, mimo, że korba nie była poprawnie założona (kumpel oddał tylko jedno ramię z HTII).na pytanie jak oni wyregulowali ją i dlaczego skoro mieli tego nie robić koleś odpowiedział z rozbrajającą szczerośći, że przerzutka była poprzednio zbyt wysoko założona, a opuszczenie jej traktowane jest jako regulacja...3. W.w kumpel obecnie pracuje w innym sklepie rowerowym. Coś tam mu padło i poprosił babcię, aby poszła do tego nieszczęsnego sklepu w ktorym zawsze robia problemy i zapytała się o konkretną czesć, bo kumplowi zależało na czasie, więc sam nie mógł sobie tego zamówić. Gdy jego babcia weszła do sklepu i kręciła się przy rowerach, a nie poszła od razu do gościa "za ladą" to czekała prawie 15 min aż ktoś nagle się nią zainteresował.Sklep był pusty i była jedyną klientką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burak Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Kopalnia wiedzy z działu "finanse"w wp.pl http://finanse.wp.pl/kat,1033691,title,Polacy-coraz-czesciej-pedaluja,wid,16744784,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Na rowerze wszędzie blisko w miescie To się dobrze wpisuje w ten temat (zwłaszcza, że nie napisał tego ktoś z przysłowiowego Pcimia, tylko mieszkaniec Trójmiasta) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 17 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Fragment ogłoszenia ze sprzedaży roweru, opis części: "stery - vp kulki (niczym nie różnią się od maszyn bo w maszynach też są kulki ;)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 ... bo to prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 No ale czymś się jednak różnią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drnopl Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 mind f*ck jak nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 To jest ten rower z tego suchara co blondynka zamienia siodło z kierownicą i wraca do domu Tylko siodła brakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Bo dwie były i miały odmienne plany podróży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 20 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 20 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 To akurat z portalu piekielni.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 21 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Szpilki SPD widzieli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Jak już widziadłem japonki spd to mnie już nic nie zdziwi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 21 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 te ładniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.