Shootee Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 O wkladkach zertz nie slyszales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Jeszcze 15 lat temu jak ktoś miał takie cudo to miał poważanie wśród dzieciaków z okolicy, się jeździło bez względu na wygląd i się cieszyło, teraz tylko wszędzie loże szyderców, jak nie masz sprzętu i ubrań markowych to choćbyś miał talent i tak będziesz dla nich wsiurem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FoD Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Dopisz ładnie skąd zajumałeś komentarz, bo to na kradzież własności intelektualnej zakrawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Kakadu nie ma to jak koment zerżnąć Zero inwencji twórczej. A tu trytytki i choinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Sprostowanie do komentarza Kakadu90. eeee tak, pie**olicie, jeszcze z 15 lat temu jak ktoś miał takie cudo to miał poważanie wśród dzieciaków z okolicy, sięjeździło bez względu na wygląd i sie cieszyło że się cokolwiek materaz tylko wszędzie loże szyderców, jak nie masz sprzętu i ubrań za kilka tysięcy to choćbyś miał talent i tak będziesz dlanich wieśniakiem Źródło: sadistic.pl; Autor: grudzin7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu29 Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 heheh też ten komentarz niedawno widziałem na sadolu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 moze grudzin i kakadu to jedna i ta sama osoba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marudaXL Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Czytam o absurdalnie cienkich zabezpieczeniach, absurdalnie słabych u-lockach, absurdalnym pozostawieniu na chwilę niezapiętego roweru przed sklepem bo chciało się kupić wodę i batona i ciągle staje mi przed oczami obrazek sprzed kilkunastu lat. Było to w małym duńskim miasteczku (nazwy zapomniałem, niedaleko Holeby). Otóż widziałem tam tubylca, który wieczorem po prostu oprł rower o ścianę kamienicy przy jednej z uliczek i poszedł spać w przekonaniu (skądinąd słusznym) że rano rower będzie stał tam, gdzie go zostawił. Bez ŻADNYCH zapięć! Czy to, że u nas nawet nie rower ale kawałek rury pozostawiony bez opieki w miejscu publicznym wyparuje bez śladu w ciągu 10 min nie jest jednym wielkim absurdem? Tak, są kraje, gdzie jest gorzej, wiem. I co z tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 oglądałęm kiedyś jak Martyna W. w jednym odcinku swojego programu była w Japonii. wchodząc chyba do świątyni, przed wejściem stał rower. Nie był przypięty, ale mało tego, był cały w sakwach, ze sprzętem audio/video w żaden sposób nie zabezpieczonych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 My akurat swoje rowery przypinamy ale na mieście, jest naprawdę sporo rowerów, nie przypiętych, bądź zapiętych "sznurkiem" i widuję niektóre z nich regularnie. Nie mówię, że kradzieży w Niemczech brak, bo to nieprawda ale zapięty rower jest raczej bezpieczny. Natomiast swoje cabrio, regularnie zostawiam z radiem i różnymi pierdołami, otwarte na pół dnia w różnych miejscach miasta i nic mi z niego jeszcze nie wyparowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 6 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 A ja dzisiaj czytałem w gazecie o pewnej kobiecie która grasowała po osiedlach i kradła wózki dziecięce z klatek bloków. Cóż, polska patologia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtomashx Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 W bloku obok przez miesiąc ukradli prawie 10 wózków z klatek. Później okazało się że większość kradli bezdomni. Gorsze zostawili do przewozu złomu a lepsze sprzedawali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 oglądałęm kiedyś jak Martyna W. w jednym odcinku swojego programu była w Japonii. wchodząc chyba do świątyni, przed wejściem stał rower. Nie był przypięty, ale mało tego, był cały w sakwach, ze sprzętem audio/video w żaden sposób nie zabezpieczonych To nie jest nic dziwnego. Po kiku dniach podróżowania po Skandynawii i ja przestałem zabezpieczać swój rower. I tak od ponad 16 lat jazdy po Europie jeszcze nic mi nie zginęło. Sądzę, że rower z sakwami budzi podziw i szacunek a nie obiekt porządania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Co wy wiecie na temat Lowridingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 To nie jest nic dziwnego. Po kiku dniach podróżowania po Skandynawii i ja przestałem zabezpieczać swój rower. I tak od ponad 16 lat jazdy po Europie jeszcze nic mi nie zginęło. Sądzę, że rower z sakwami budzi podziw i szacunek a nie obiekt porządania. Taa, Skandynawia...Kiedys bylem na polnocy Danii. Przyjechalem w piatek wieczorem do zarezerwowanego hotelu o niezlym standardzie w malutkiej miejscowosci. W srodku zywej duszy. Bar, restauracja, basen, wszystko otwarte. Na recepcji nikogo. Po dluzszej chwili zorientowalem sie, ze na recepcyjnym blacie (trzeba bylo wejsc na recepcje) lezy kartka i klucze dla mnie. Obsluga pojawila sie nastepnego dnia rano by zaserwowac sniadanie. Teoretycznie mozna bylo wywiezc wszystko, co mieli w tym hotelu. Swoja droga moj znajomy Dunczyk, pracujacy wiele lat w Szwajcarii opowiadal, ze w jego miescinie jak sklepikarze zwijaja sie wieczorem do domu to wystawiaja "towary pierwszej potrzeby" przed sklep wraz ze skarbonka. Na dunskich farmach jest podobnie z plonami. Dlatego tam ludzie sa jacys bardziej usmiechnieci i zyczliwi. Aaa, kiedys lata temu, podrozujac po Niemczech kabrioletem pewnej znajomej Niemki przyjechalismy cos tam pozwiadzac, wiec ja wychodzac chcialem zamknac dach a ona na to zdziwiona "Po co? Przeciez jest piekna pogoda." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Hahaha kiedyś czytałem o polskiej "gościnności" jak jakiś facet jechał rowerem przez świat aż trafił do polski. Nawet link znalałem http://www.mmwarszawa.pl/371631/2011/5/17/przejechal-rowerem-pol-swiata-ukradli-mu-go-w-warszawie?category=news Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 W niemczech sa pola z kwiatami gdzie samemu sie zrywa i wrzuca do skarbonki, nie mniej sa miejsca gdzie wszystko jest pozamykane i ogrodzone wlacznie z siatka na dachu np. "smietnik" przy rowerowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Będąc na delegacji w Danii (w Taastrup) też byłem rozwalony sklepami samoobsługowymi. Wchodzisz, bierzesz co potrzebujesz do kosza a przy wyjściu wrzucasz należność do "świnki skarbonki" i bierzesz sobie resztę. Po tygodniu pobytu tam, przy kasie pojawil się Pan ochroniarz i patrzył na ręcę każdemu, kto nie mówił po duńsku. Inny przypadek. Kumpel jechał na 2 tygodnie do Paryża i akurat zakwaterowali go w "czarnej dzielnicy". Bał się, że jak gdzieś wyjdzie to skroją go z telefonu (Galaxy SII) albo z aparatu (jakaś lustrzanka). Jak zobaczył, że standardowy autobusowy menel używa iPhone 5 i nosi się wyłącznie w markowych ciuchach, to mu przeszło. Dopóki będziemy krajem trzeciego świata, dopóty będziemy zachowywali się i niestety będziemy postrzegani jak złodzieje. W życiu nic nie ukradłem nikomu a mi ukradziono już wielokrotnie. To nie okazja czyni złodzieja, tylko wychowanie Koniec OFFTOPU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Największym absurdem jaki spotkałem w cywilizowanym świecie to były zawieszki do kluczy rozdawane w sklepie gdzie można było wpisać adres. Adres po to by znalazca zagubionych wiedział gdzie odnieść. Resztę sobie sami opowiedzcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Ja mam breloczek z numerem i prośbą o wrzucenie kluczy do najbliższej skrzynki pocztowej. Klucze lecą do mojego banku a oni odsyłają je do mnie, genialne w swojej prostocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Długo nic nowego się nie pojawiało, ale warto było czekać... "żelbetonowe" opony drutowe i tak dalej: http://www.youtube.com/watch?v=9SPseLjCdYc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Hahaha kiedyś czytałem o polskiej "gościnności" jak jakiś facet jechał rowerem przez świat aż trafił do polski. Nawet link znalałem http://www.mmwarszawa.pl/371631/2011/5/17/przejechal-rowerem-pol-swiata-ukradli-mu-go-w-warszawie?category=news Czemu akurat "polskiej". Daje łeb, że to cyganie (ups, niepoprawne politycznie - Romowie) zrobili ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Polskiej, bo niestety Polacy kradną, wcale nie mniej, niż inne kojarzone z tym "hobby" nacje, to po pierwsze. Po drugie, nie każdy Rom jest Cyganem i nie wszyscy Cyganie są Romami. A wracając do naszych, to czasami, aż wstyd się przyznać zagranicą jakiej jest się narodowości. Szczególnie jak chwilę wcześniej polańscy zapakowali całego busa skuterami czy rowerami. Niestety zdarza się to dość często. Obciach jak cholera. :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Czemu akurat "polskiej". Napisałem "polskiej" bo w Polsce. A kto to zrobił to już nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.