Niszczacyzboze Napisano 10 Maja 2014 Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 A ja tam powiem, że jest to świetny pomysł i nie musze łazić w spd po mieście, czy przykuć gdzies rower i martwić się czy jak przyjdę to jeszcze bedzie i w jakim stanie. Forma jaką zrobili w Krakowie mi jak najbardziej odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Poza tym nie to nie jest forma transportu publicznego, tylko głupi wymysł tych idiotów z Brukseli. Powiedz to użytkownikom Veturilo Dobrze zaplanowany system roweru miejskiego działa i nie jest żadnym durnym wymysłem Brukseli. A publiczny bo KAŻDY może korzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 To jeszcze zróbmy dopłaty do publicznych taksówek... Większość użytkowników veturilo mogłoby kupić sobie mieszczucha i jeździć, a kasę z roweru miejskiego można by przeznaczyć na infrastrukturę rowerową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Cytat: Ciśnienie sprawdzisz siadając na siodełku. Jeśli opona ugina się bardziej niż 1 cm, dopompuj ją. Czyli jak mi się w szosie opona 23c ugina na 1cm to jeszcze mogę jeździć? Uff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adammat Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Jeśli opona ugina się bardziej niż 1 cm, dopompuj ją. W jaki sposób weryfikuje się ten 1 cm? Jeśli nie mamy nikogo do pomocy, może być trudno to zweryfikować z pozycji siodełka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 To znaczy że się marszczy po 0.5 cm na oba boki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Jeśli opona ugina się bardziej niż 1 cm, dopompuj ją. przypomina się dowcip ten co to blondynka spuszcza z koła powietrze bo siodełko miała za wysoko.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 ...albo ten gdzie twierdzila ze nie ma co wymieniac detki bo przeciez flaka ma tylko na dole opony POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Jedna spuściła powietrze z koła, żeby miała niżej siodełko, a jej koleżanka uznała, że nie będzie jechać z idiotką i zamieniła sztycę z kierownicą, żeby zawrócić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaldd Napisano 14 Maja 2014 Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Ostatnio mnie dobijają moi znajomi - specjaliści od wag rowerów, kolega podnosi jakiegoś makrokesza i cytuję "no ze 3 kilo waży" , chyba sam amortyzator. Albo inny kolega który mi uparcie chciał wpoić że ma znajomego z szosówką 1,5 kg, dobrych kilka minut musiałem mu wpajać że najlżejsze rowery mają 6-7 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 14 Maja 2014 Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Rekord wagi dla szosówki to 2,7kg: http://www.bikerumor.com/2010/09/29/6lb-road-bike-worlds-new-lightest-bicycle-from-fairwheel-bikes/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 14 Maja 2014 Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Ostatnio mnie dobijają moi znajomi - specjaliści od wag rowerów, kolega podnosi jakiegoś makrokesza i cytuję "no ze 3 kilo waży" , chyba sam amortyzator. Albo inny kolega który mi uparcie chciał wpoić że ma znajomego z szosówką 1,5 kg, dobrych kilka minut musiałem mu wpajać że najlżejsze rowery mają 6-7 kg. Przecież to nawet nie są pseudospecjaliści tylko totalni idioci. "Udawać specjalistów" mogli by ważąc rowery na ręce i szacując wagę ale nie podając wartości które nijak mają się do rzeczywistości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 14 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 No i git majonez! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 14 Maja 2014 Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 No i git majonez! trzyma? trzyma więc w czym problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 15 Maja 2014 Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Sugeruję używać zamiennie zwrotów: "zepsuć" "uszkodzić" itp mrmorty a czy inne określenia z zakresu przypraw kuchennych mogą być? proponuję zchrzanić, bo zaproponowane przez ciebie określenia nie korespondują z moimi odczuciami No i git majonez! wyglada to rzeczywiście na druciarstwo, bo hak ma skrzywiony, więc wcisnął w uchwyt błotnika dodatkowo szprzych pogięte - zaplecione totalnie niezgodnie ze sztuką - główki w przeciwną stronę niż powinno być przy 20szprychowym kole to proszenie się o urwanie szprych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Szanowni ALLEGROWICZE, chciałbym zaprezentować WAS upgrade widelca amortyzowanego SR SUNTOUR. Amorek ten jest odświeżoną wersją modelu XCR – RL model 2012. W modelu tym zastosowano bardziej progresywny system tłumienia jakim jest sprężyna pneumatyczna, która pozwala na zmianę twardości widelca za pomocą zmiany ciśnienia powietrza znajdującego się wewnątrz komory widelca. To co podkreślone, z alledrogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 16 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 proponuję zchrzanić, bo zaproponowane przez ciebie określenia nie korespondują z moimi odczuciami no to jak nie korespondują to ja mogę jakimś warnem przyfasolić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 18 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Kolejna Kashima...Założę się, że wybiera miodowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrdi Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Parę kropli Brunoxa i będzie jak nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Raczej beczka brunox'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Ja tu widzę nowatorskie podejście do mechanicznej blokady skoku, a wy chcecie Brunoxem lać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 jak takie coś widzę to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 To nóż się w kieszeni otwiera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Bo wy się nie znacie To jest tuning, moda, tyle że przeszczepiona na rowery. foto na potwierdzenie. Ps. Kuzyn ma bujną wyobraźnię i marginalne pojęcie o jakiejkolwiek dziedzinie życia mimo wieku. Np. "Tyy, ten mój rower jest do kitu, ma za mało przerzutek, jak jadę za autobusem ciężko nadążać", albo inne "nie jeździłem dwa dni, kondycja mi spadła chyba bo się męczę" i sporo różnych kwiatków, takie głupoty słyszę często i od kolegów i kuzyna. Mam wrażenie że "mienie" na imię Michał ma na to wpływ, na tylu ilu znam 2 jest ogarniętych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Wczorajsza rozmowa w sklepie rowerowym : -klient - potrzebuję szprychy tylko nie wiem jaką ma długość -sprzedawca - to ja wiem, przód czy tył? Już wyszedłem ze sklepu więc nie wiem jaki był finał. Aby tak każdy sprzedawca wiedział co potrzebujemy :-) Ok, z jakimś tam prawdopodobieństwem można to określić, ale bez przesady. Wysłane za pomocą Tapatalk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.