Skocz do zawartości

[ad absurdum] czyli najbardziej absurdalne twierdzenia z jakimi się spotkaliście!

Rekomendowane odpowiedzi

Po co robić coś takiego? Już sam pas dla rowerów w takim wydaniu jest dyskusyjny - droga jest dwukierunkowa, więc nie jest to kontrapas, pas w jedną stronę nie poprawi komunikacji w drugą, a jazda dwukierunkowa po tak wąskim pasie nie będzie najbezpieczniejsza. W ogóle ruch jest tam pewnie taki, że sam wydzielony pas nie ma większego sensu, a takie meandrowanie podchodzi pod absurd.

A tam od razu nikt :P

No właśnie to są podkampinoskie wsie, najpewniej niezbyt bogate, ze względu na ograniczenia w eksploatacji tego terenu, więc chętnych do jazdy rowerem pewnie nie brakuje niezależnie od infrastruktury.

Jedyny sensowny powód do robienia takiego "pasa rowerowego" to chyba szkoła w Kaliszkach, kawałek dalej. Jednak dla tych dzieci taka ułuda bezpieczeństwa może być wręcz groźna - na drodze byłby bardziej zdyscyplinowane niż na pasie dla rowerów, co przy takich przetasowaniach prawo-lewo (jest ich kilka) może się źle skończyć.

Tak swoją drogą to, dzięki linii ciągłej, dwa samochody nie mogą się legalnie wyminąć  :teehee:

Manitacz...? :D

PS. dwie naklejki informacyjne (strzałka i napis "Front"), a i tak źle poskładane. :wacko:

10268680_705160859527100_883161873069880

10268550_705161112860408_314449220260682

Ino starczy śruby na mostku zluzować, rozplątać przewód od hamulca, odwrócić koło w amorze o 180 st. i będzie hulanie. 

Trofeum należy się składającemu pod wystawę.

• Mod Team

przy okazji tego pseudomaniacza - kiedyś o tym pisałem. Jadę sobie w Metrze z rowerykiem a tu wsiada facio w moim wieku w stroju ful profeska WKK(taki snobistyczny klub w stołycy). Rower oczywiście Merida i oczywiście z Foxem. Patrzy na mój rower i na mnie z politowaniem, kiwa tą swoją mądrą głową i wreszcie przemawia: "wiesz że masz źle założony amortyzator?" Ja mu na do że to manit, on: "to nie ma znaczenia..." jeszcze się w głowę na odchodne popukał

przy okazji tego pseudomaniacza - kiedyś o tym pisałem. Jadę sobie w Metrze z rowerykiem a tu wsiada facio w moim wieku w stroju ful profeska WKK(taki snobistyczny klub w stołycy). Rower oczywiście Merida i oczywiście z Foxem. Patrzy na mój rower i na mnie z politowaniem, kiwa tą swoją mądrą głową i wreszcie przemawia: "wiesz że masz źle założony amortyzator?" Ja mu na do że to manit, on: "to nie ma znaczenia..." jeszcze się w głowę na odchodne popukał

Witamy w stolicy :)

• Mod Team

Pisze do mnie koleżka cobym doradził mu w zakupie amortyzatora. Koniecznie ma być z tłumieniem powietrznym, bo gdzieś w sieci wyczytał że to najlepsze i najprecyzyjniejsze tłumienie. Ja wywalam oczy  :woot:  - ktoś jeszcze robi takie widelce? Kiedyś, w czasach dinozaurów u nas na Wąwozie(bikepark w Olsztynie) jeden koleżka miał staruszka RST z takim właśnie tłumieniem, ale szybko go na dropach połamał.

• Mod Team

zwyczajnie pomylił tłumienie z ze sprężyną powietrzną

nie, ja mu to wytłumaczyłem że powietrze obecnie działa jako medium ściskane. Nikt już nie robi tłumienia powietrznego(chyba nikt???), ale on się upierał że to specjalista mu powiedział. Zbaraniałem. Nie śledzę nowinek, więc pytam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...