drezyna Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 niegłupie, przeciwpiskowy to jednak towot lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek196 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 każdy smar też zapobiega piszczeniu hamulców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 22 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 co-sie-stao-sie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinBB Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Zima-sól,nie konserwowany i magnez znika momentalnie^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 A czy ty masz już swoje "Skuwacze do kół"?http://mcsport.pl/pl/342-skuwacze-k-z-tytanowa-osi-44gr.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 co-sie-stao-sie??? zjadło, i wcale nie trzeba mocno zaniedbać, dart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marudaXL Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Ja się pytam gdzie "dymano" w tym bajku? Albo chociaż jakiś mały agregat? A po co jakaś tam elektryka? Widzicie pokrętło u góry tej latarni? Ani chybi to zawór od propanu, nafty albo acetylenu (karbidówka, jakby kto nie kojarzył) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 ostatnio serwisant koledze na reklamacje odpowietrzania hamulców powiedział : mogę panu zwiększyć ciśnienie w układzie to klocki będą bliżej tarcz 8-O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Jak się doleje oleju przez zacisk nie odkręcając zbiorniczka w klamce to się właśnie przelewa układ i klocki są bliżej tarczy. Ale takie praktyki są niewskazane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 ostatnio serwisant koledze na reklamacje odpowietrzania hamulców powiedział : mogę panu zwiększyć ciśnienie w układzie to klocki będą bliżej tarcz 8-O panie, bo wybuchnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 ''Chłopaku mam hydrauliczne heble a co tym masz w tym złomie?" "Pełną grupę XTR" Padłem ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Jak się doleje oleju przez zacisk nie odkręcając zbiorniczka w klamce to się właśnie przelewa układ i klocki są bliżej tarczy. Ale takie praktyki są niewskazane. rozumiem koncepcję - płyn wypchnie tłoczki, ale ciśnienia nie zwiększysz- bo nadal zachowujesz równowagę z ciśnieniem atmosferycznym.koniec-kropka. żeby zwiększyć ciśnienie ukłąd musiałby być zamknięty na sztywno a ty użyć pompy ciśnieniowej. Ale na sztywno nie jest - bo ci się tłoczki wysuną - stąd zwiększenie ciśnienia=BeZeDuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 ostatnio mnie zaintrygowalo, czy ktos montuje korby szosowe do mtb i pzypadkiem takie cos znalazlem http://s356.photobucket.com/user/standard3x/media/klein_attitude_race_1998_06a.jpg.html?sort=3&o=9 nie wiem czy w szosie na takiej korbie bym ukrecil, a co dopiero w mtb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Zwróć uwagę jakie są przy nim opony! To jest rowerek zrobiony do śmigania po asfalcie! Żaden absurd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 no i co z tego jakie opony, nawet widel sztywny, waga takiego roweru pozycja sprawia ze przy normalnej kadencji nie uciagnie blatu 50, no chyba ze ktos jezdzi z niska kadencja, na takim blacie mozna sie do ponad 65 na prostej rozpedzic, watpie by na takim rowerze ktos byl wstanie zrobic to na prostej sam przerabialem blat 48 w mtb o wadze 10,2 kg opony mialem nawet wezsze, a i tak rower byl wolniejszy od pseudo szosy, ciezszej i z przelozeniami bardziej miekkimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Absurdem jest twierdzić ze ktoś tego nie uciągnie mimo że sie człowieka nie zna. Skoro taką dał miał ku temu powód, rowerek jest całkiem dobrze poskładanym nie ma sie do czego przyczepić. Może właściciel nie lubi rowerów szosowych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Gemerujesz problem i sam się ocierasz o absurdalne twierdzenie ... To że ty nie masz siły ociągnąć blatu 48 nie oznacza ze ktoś inny nie uciągnie 50 czy 52 ... pomijam fakt że z racji średnicy koło MTB na wąskiej oponce jest "łatwiejsze do kręcenia" niż szosowe ... Właściciel zbudował sobie rower zgodny z jego potrzebami i wymaganiami ... co w tym absurdalnego ? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Czyli to forum robi sie bardziej tolerancyjne, dla takich projektow, bo jak wrzucilem projekt mtb na slikach 1,25 i korbie trekingowej zostalem oskarzony o profanacje mtb i stworzenie dziwolaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek3033 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Eee głupoty gadasz . coraz wiecej osob zaczyna jezdzic na takich slickach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 rower enduro - 100 mm skoku http://allegro.pl/giant-trance-2-l-reba-sl-fox-float-xt-hayes-hope-i4055219835.html może się nada, ale do enduro to mu daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Kurczę, jeszcze nie tak dawno zjazdówki miały po 100 mm. skoku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 dzisiejszy (2014) Trance 27.5 ma już 140 a 100 to ma Anthem do XC nie zapominając ,że Trance jest klasyfikowany jako trail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 24 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlaczyskis Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Ciekawe jak rozwiązane są hamulce xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Ja kiedyś jadąc ze znajomym poruszyłem temat jego roweru(giant revel 1 z 2011chyba)- że fajny i w ogóle. i się go pytam jak się "hydrauliki sprawują " On " no bardzo fajnie hamują' ja "Ty go chyba na bierzmowanie dostałeś co?" on" no tak rodzice z niemiec ściągali specjalnie i jeszcze jak mi tata wtedy powiedział ze w nim są hydrauliczne heble to nie chciałem uwierzyć bo myślałem ze to tylko w motocyklach i autach" ja " no ale wydaje mi się ze to nie jest jakąś nowość" on "no jak nie, jak ja dostałem ten rower to na polskim rynku jeszcze takich nie było" 2ga rozmowa z tym samym kolesiem. ja" no wiesz ja w swoim chyba bede zmieniał naped na 9s i dam z tylu shimano deore" on " a co to jest za gowno" ja " to juz nie jest takie gowno ale na pewno lepsze od alivio' on " co? a ja myslalem ze alivio jest najlepsze" w tym momencie już słowa z nim nie zamieniłem o sprzętach. ps. koleś z siebie robił kolarza wszechwiedzącego. add. przypomniało mi się, że jak sprzedawał to go wystawił za 2tys mówiąc mi jeszcze ze mógł spokojnie go za 3 wystawić i sprzedać ( giant z 6tys przebiegu na alivio/acera/sr suntour xct/ heblach jakich z gianta hydraulikach) ostatecznie rower poszedł za 1100zł. Był to tak zwany sezonowiec bo jeździł może z 2 sezony, sprzedał rower i cały sprzęt bo dostał od rodziców yamahe 125 cm3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.