Mod Team Puklus Napisano 28 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Mało kto wie ale ... hamulce tarczowe pojawiły sie w rowerach w latach 50 czy 60 ale ... ludzie stwierdzili że to się nie przyjmie, zbędny gadżet etc ... i pomysł upadł. był to hamulce hydrauliczne wzorowane na hamulcach samochodowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 28 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 I wszyscy krzykną ... wooow, że nikt na to nie wpadł wcześniej ... I większość się na to nabiera. Ale z drugiej strony o ile działów forum było by mniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Ale ja nie słyszę niczego nt wyższości 650b nad 26", oni po prostu gadają tylko o 650b i 29" a o 26 nie wspominają jakby nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 28 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 o 26 nie wspominają jakby nie było. Jak popatrzysz na ofertę 2014 wielu producentów to dla nich czas przeszły. Na tym rozmiarze już swoje zarobili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 otóż to - trzeba sprzedać "nowe" bo zbytni constans się zrobił.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Ale z tymi tarczówkami to nie przesadzajcie - owszem nie każdemu są potrzebne ale ja z chęcią bym sobie nawet do mieszczucha założył bo jednak działają w deszczu śniegu i nie zjadają obręczy upaplanej piachem z solą i błotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 ja tam wole tarcze, nawet na miasto. po przesiadce z avidow sd 7 na proste mechaniki tektro novela hamowanie sie polepszylo. natomiast czy sprawa dotyczy hebli czy innych podzespolow rowerowych powinien byc jak najwyzszy wybor. a to kupujacy powinni zadac sobie troche trudu, by kupowac to czego potrzebuja, oczekuja a nie tylko ulegac nachalnosci rynku. pohwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Lepiej nie ruszać tematu tarcz, już o nim pisano milion razy i wiadomo że są lepsze, nawet podstawowe mechaniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Podobnie jak stal/aluminum/tytan/karbon co będzie dalej? Sterówki jeden cal/1 1/8/tapered/1,5 co będzie dalej? Mostki stare:)/ahead co dalej? O pewnie można by tak wymianiać dalej. Wszystko idzie do przodu, czasem się przyjmuje czasem nie, czasem są to zmiany na dobre, czasem na dobre ale nie potrzebne. Ja tam swojej 26 nie zamienię ani na 27,5 ani na 29. Jeździłem na większych kołach i nie pasuje mi to. Wolę zwykłą lekką, moją objeżdżoną od kilku lat 26. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 1 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 no cóż...czasem po prostu brak słów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKASZ1980 Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Resorowane zawieszenie pozwala zachować stabilność i przyczepność na zjazdach.Lusterko wsteczne ujawni prawdę,czy nas ktoś nie wyprzedza.Do sakw możemy zabrać prowiant,pozwalający pokonać długie zjazdy.Energią elektryczną z dynama zasilimy smartfona oraz lampę przednią która, rozświetla mrok w ciemnym lesie.Błotniki z chlapaczami ograniczą rozbryzg błota na plecy i twarz.W torbie podsiodłowej zamontowanej koło suporu znajdziemy potrzebne narzędzia do regulacji tego cuda. :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xochitl86 Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Dzisiaj kolega uraczył mnie opowieścią z drugiej ręki o koledze który jeździł rowerem za 60 klocków i który miał łańcuch ze stopu złota z czymś tam i podobno był tak wypasiony że sam jeździł pytanie co wam udało się usłyszeć nieprawdopodobnego?? Ja słyszałam że nie ma sensu brać ze sobą nic do picia bo i tak człowiek to wszystko wypoci. Zamurowało mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Trekkingowy Stab Tego jeszcze internety nie widziały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Nie przesadzajmy jakoś na dalekie wyprawy trzeba się zapakować. Te konstrukcje też wyśmiejecie? https://picasaweb.google.com/117082652704628872536/Rumunia?noredirect=1#5933812250288314306 https://picasaweb.google.com/117082652704628872536/Rumunia?noredirect=1#5933812248390335650 Choć muszę przyznać, że ta Kona wygląda tragikomicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Tu akurat wszystko jest jak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Nie wyśmiejemy bo to jest MTB z bagażem czy jak to zwał. Ale zakładanie pełnych błotników, bagażnika i sakw do roweru downhillowego jest śmieszne i już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKASZ1980 Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Mobilki ,jak ścieżka..................... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 2 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Hehe,"...czysto miałeś do samego Płońska, tylko na 346-stym uważaj na rozsypane szkło na poboczu, a na 373-cim trochę się korkowało przez ssaki leśne przy drodze..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Nie wiem czy odpowiedni temat ale, jest pomysłowo... https://www.youtube.com/watch?v=HqSzrS6ksUM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 3 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 jakoś na dalekie wyprawy trzeba się zapakować. przepraszam za OT, ale Zekker jeśli zdjęcia przedstawiają Twój rower i sposób Twojego spakowania się, to bardzo bym Cię prosił o założenie nowego tematu we właściwym dziale i wymienienie co zabierałeś i jak to pakowałeś. Często pojawia się sporo pytań co i jak zabrać itd. Nie ukrywam że też skorzystam, bo latem planuję zaliczyć całe pasmo Czarnohory na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 3 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Nie wiem czy odpowiedni temat ale, jest pomysłowo... To nie absurd, a bardzo użyteczna maszyna ogrodnicza. No, a wracając do tematu - patent na spocone dłonie: oraz rower biurowy : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 taki patent to ma chyba do kradziezy zniechecac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Powitoł Pomieszaliście druciarstwo z absurdami W zeszłym miesiącu widziałem jakiegoś starszego całkiem zgrabnego stalowego MTB na mufach przerobionego na ostre. Kij tam ostre, ale kierownicę miał jakąś ekstremalnie wąską i zrobioną z naprawdę cienkościennej calowej alu rurki To było dopiero antykradzieżowe Już mi szkoda złodzieja co to się na to pokusi i ząbkami w mostek zaparkuje jak się calówka złamie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 11 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 na zapas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Początkowo chciałem to zamieścić w " [ciekawe aukcje] Allegro, E-bay i in. Dalszy ciąg dalszy." Ale chyba jednak tutaj lepiej pasuje ... http://allegro.pl/komplet-opon-rowerowych-z-kolcami-26-cali-i4051780223.html Miazga ... Zabrakło mu zapału. W tym stanie to nic innego jak "popsute opony". Nie daje żadnej gwarancji że będzie ok nawet jak dokończy "projekt". Jeszcze woła za to 149 w kup teraz ... przy tym ... http://allegro.pl/opona-kolcowana-304-kolce-schwalbe-ice-spiker-i4043163968.html Wygląda to jak kpina . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.