beskid Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 @adamos ależ wcale nie twierdzę, że są święci ale wolę to niż prywaciarza jak już wspomniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Panowie, ja rozumiem ze sporo z was w lesie mieszka i jest mocno z nim zżyta ale jak chcecie o tym dyskutować to nie tu bo to nie odpowiednie miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Czemu nie tutaj - przecież piszemy o absurdach, a z tego co koledzy piszą to jest absurd - jak zresztą większość rzeczy w tym kraju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Tak, absurd, jak cały nasz kraj, ale tutaj typowo rowerowe panowie jednak. Nie apeluję że dyskusja na ten temat powinna ucichnąć, bo nie powinna ale żeby nie robić tutaj całkiem nowego wątku, trzymajmy sie kółek, nie drewnianych a rowerowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 trzymajmy sie kółek, nie drewnianych a rowerowych A w czym Puklus przeszkadza jedno drugiemu - dla przykładu http://www.banzaj.pl/pictures/roznosci/odjechane/mohogany_rower_z_drewna/drewniany_rower_00.jpg - hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartal9 Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Noo, i tu powiedzenie że siodełko to twarda decha wreszcie nie mija się z prawdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Lasy Państwowe tworzą plan zagospodarowania lasu - uzasadnią dlaczego te a nie inne drzewa mieli wyciąć i po sprawie. Tak po prostu. A drzewo na terenie prywatnym? To prawda co piszesz ale jeszcze się nie spotkałem z kimś ukaranym za taką wycinkę, najprostsza jest kompensacja przyrodnicza - wyciąłem to obiecuje że posadzę parę nowych i sprawa zamknięta. Roonin może jesteś idealistą ale problem ochrony środowiska jest bardzo złożony i nie można zwrócić na niego uwagę po prostu o tym trąbiąc. Problem leży u podstaw a zmiana mentalności całego społeczeństwa to sprawa bardzo trudna. A ja się niestety spotkałem. Sąsiad moich gospodarzy w agroturystyce ściął drzewo na swojej posesji, życzliwi mu sąsiedzi donieśli na ten temat i udzielono mu kary 150 tysięcy zł. Nie wiem na ile to realne na ile nie, takie informacje mi podano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 życzliwi mu sąsiedzi donieśli na ten temat i udzielono mu kary 150 tysięcy zł. Nie wiem na ile to realne na ile nie, takie informacje mi podano. Tobo to jest realne, u nas w gminie, ktoś ściął dęba, a była to dokładnie jakaś staruszka na której posesji rósł ów dąb - no i dostała 280 tyś kary - bo podobno był to pomnik przyrody. Zastanawia mnie tylko późniejsza zapłata tej kary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Pomnik przyrody to ja jeszcze ewentualnie rozumiem, to jednak było jakieś drzewo - a kara w chorej wysokości. Zastanawia mnie kto i na jakiej podstawie ustala wysokość kar i czy to w ogóle jest w jakiś sposób prawnie uregulowane. Kary za przekroczenie prędkości powinny być w takim przypadku wysokości milionów, bo konsekwencje mogą być dużo bardziej opłakane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Co powiecie na 3 mln zł za wycinkę drzew ? http://wiadomosci.onet.pl/slask/chorzow-nalozyl-na-park-slaski-3-mln-zl-kary-za-wycinke-drzew/04fqq Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinah Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Ostatnio ktoś na forum napisał, że używa cienkich gumek, więc przed wyjazdem czeka go niezłe dymanie (pompką rowerową). A ja dla odmiany dzisiaj na tym forum dowiedzialam sie, ze: z tego co ja wiem to picie octu to tylko na niechciane ciąże pomaga... Z calym szacunkiem dla praw autorskich, ale wybaczcie, ze nie przytocze kto i kiedy.. rozne metody slyszalam, ale przy tej to wysiadlam .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Oczywiście że pomaga. To udowodniony naukowo fakt. Wystarczy stosować ZAMIAST stosunku Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Kara jest ustalana wprost proporcjonalnie do obwodu głównego pnia i jest 3 razy droższa niż koszt legalnej wycinki chociaż samo za samo pozwolenie opłaty się nie pobiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinah Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 @IvanMTB & robertrobert ma-sa-kra co ja tutaj robie!? BTW, chlopaki, Wam proponuje, tak a propos pni - powrot do korzeni. Znaczy do tradycji. Znaczy jelita owcze lub kozie. Nie, nie jako skladnik dietetyczny, jako hm, ubranko Rozmiary ustala sie analogicznie jak dla odziezy, czyli wzrost i obwod. I prosze nie powatpiewac, bo stosowanie tegoz to tez udowodniony historycznie fakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Kłaniam, Mój korzeń ma się dobrze, mam go cały czas przy sobie, nie muszę do niczego wracać. A tak poważniej jeśli Koleżanko Bardzo Sympatyczna nie wyczułaś szydery i żartu, to faktycznie jesteś w złym miejscu Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinah Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 A tak poważniej jeśli Koleżanko Bardzo Sympatyczna nie wyczułaś szydery i żartu widocznie u mnie tez pomiedzy wierszami ironia byla pisana zbyt malymi literkami .. Mój korzeń ma się dobrze No ja nie watpie, tu akurat byla zastosowana metafora, czyli przenosnia.. Sedno rzeczy to historyczne ujecie metody. A tu: z tego co ja wiem to picie octu to tylko na niechciane ciąże pomaga... Wystarczy stosować ZAMIAST - w tej sytuacji na "zamiast" moze byc troche za pozno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Semantyka... Zamiast to również sposób, tylko nieco wyprzedający one niechcenie... Kwestia dobrego planowania Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinah Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Kwestia dobrego planowania Otoz to. Czysta logistyka, w koncu forum jednego ze srodkow transportu. Planowanie i organizacja, dostawa, rozladunek. Semantyka... Sedno sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Fajnie, fajnie ale nie róbmy tutaj "obrad sejmu" Zalecam trzymać się tematu ... bo pozapiram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinah Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Zalecam trzymać się tematu ... bo pozapiram Eeh, Szefie, na zartach sie Wacpan nie znacie.. Dobra, dobra, robi sie . Odmaszerowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Tak, absurd, jak cały nasz kraj, ale tutaj typowo rowerowe panowie jednak. Nie apeluję że dyskusja na ten temat powinna ucichnąć, bo nie powinna ale żeby nie robić tutaj całkiem nowego wątku, trzymajmy sie kółek, nie drewnianych a rowerowych A czy będzie typowo rowerowo jak pojawią się ograniczenia w swobodnej jeżdzie bo władzuchna postanowi cichaczem sprywatyzować co nieco?? Już widziałem wprawdzie rzadko ale jednak prowizoryczne ogrodzenia, wykopywane doły czy tarasowanie przez ścięte drzewa. Albo wycinanie i dewastacja terenu bo przecież każda wieś zaraz będzie chciał mieć "stację narciarską", lub stok w hali. Niektórzy nawet nie zdają sobie sprawy jak wyglądały by nasze góry i jazda rowerem po nich gdyby wszystkie pomysły o których wiem były zrealizowane. Więc to nie jest tak do końca obok tematyki rowerowej, no chyba, że komuś to wcale nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Po prostu sprawa jest zbyt poważna na humorystyczny charakter tego tematu. Poza tym skoro to tak pilna i ważna kwestia, to zasługuje na wyróżnienie własnym tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 1 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 To ja zrobię mały offtopic :-) Chyba coraz bliżej nas jest USA :-) Moje pytanie - czy istnieją opaski które pozwolą na uniknięcie tej odpowiedzialności? :-) Wysłane za pomocą Tapatalk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Tak. Nazywa się to kaftan bezpieczeństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Tak. Nazywa się to prezerwatywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.