Replay Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Ja- to są gripy, różnie to może być nazywane np. Chwyty (...) S- nie ma czegoś takiego jak grip tylko gripshift Dodałem że 'różnie to może być nazywane' więc po tym jak sprzedawca dodał, że 'nie ma czegoś takiego jak grip' to już to powinno zaliczyć się do absurdu.Cytat ze strony : http://www.encyklopediarowerowa.pl/gripy.html 'Gripy - potoczna nazwa chwytów rowerowych ' Przepraszam, że użyłem nazwy' potocznej' , która jest stosowana w 90%+ wypadkach i PRAWIE Każdy wie o co chodzi. Ps. Jest to jedyny sprzedawca rowerowy jakiego znam, który uważa, że 'nie ma czegoś takiego...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Może nie stricte rowerowy, ale gdyby w Polsce robić DDRy z takiej "kostki", może przynajmniej by się nie rozjeżdżała po pierwszej zimie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Kostka sama w sobie nie jest zła, problemem jest jej uzytkowanie. Nawierzchnia jednowarstwowa, a kilka- kilkanaście razy do roku jeździ po niej ciężki sprzęt służb utrzymania zieleni i porządku. Ta "sztuczna" kostka po prostu by nie wytrzymała do zimy. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Cóż, chyba nie wyczułeś ironii. Wystarczy spojrzeć, skąd pochodzi fotka. Inna sprawa, że sam znam miejsca, gdzie porządnie ułożona kostka, po której codziennie jeżdżą nie rowery, a samochody, jest po kilku latach w lepszym stanie niż niejeden asfalt położony byle jak, byle był, po jednej zimie. O betonie nie wspominając. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 http://www.youtube.com/watch?v=4A39_AjTRzQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipog44 Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 6 minut gadania o niczym.............. nie wytrzymałem do końca ciężko się go słucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Wytrzymałem 3 min i poza wadą wymowy i kaleczonym polskim to strasznej herezji nie szerzy, nie wiem co dalej i mało mnie to obchodzi, ale dajmy sobie spokój z tym człowiekiem bo póki mu ktoś kamery nie zabierze płodzić nadal będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 11 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Znówu Fitness Instructor? Dajcie już spokój Koledze, niech żyje w swojej rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Ten pan zna się absolutnie na wszystkim, od żelków Haribo zaczynając a na rogach rowerowych kończąc. http://www.youtube.com/watch?v=sWvKlvjqw0o "Jak będzie coś wystawało ponad mostek to można polecieć na to jajami i krzywdę sobie zrobić" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Dajcie już siana z tym gościem, bo temat się nudny zrobi Szkoda słów na takich wielkich "youtuberów" którzy dumni z tego że zaistnieli w sieci i prowadzą własny kanał myślą że wszystkie rozumy zjedli i dzielą się tymi mądrościami z innymi nie potrafiąc nawet zadbać o swój poziom językowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 12 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 No to ja wpuszczę trochę "świeżego powietrza". Tym razem projektantom w Toruniu spodobały się parkourowe barierki. Sarny w lesie będą miały przez co skakać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 W mieście takie barierki były by dobrym pomysłem, ukróciły by parkowanie na ścieżkach rowerowych. Za miastem bez sensu. Ale wiadomo, Polska kraj absurdów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 12 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Najlepsze są te na prawym, górnym zdjęciu. To po to, żeby przypadkiem w pole nie wjechać. Swoją drogą to ciekawe, kto i ile za to wziął... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 po szale autostradowym zostało dużo złomu który trzeba gdzieś wcisnąć pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 W mieście takie barierki były by dobrym pomysłem, ukróciły by parkowanie na ścieżkach rowerowych. Za miastem bez sensu. Ale wiadomo, Polska kraj absurdów. Nieee... Potem jedziesz po takiej śmieszce, z przeciwka panna na wielkim mieszczuchu lub hipster na ostrym jedzie środkiem albo meandruje od lewej do prawej i zastanawiasz się czy sczepić się kierownicą z nimi czy z barierką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davken Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Te barierki to abo na złom abo na śruby, podładki, i zakrętki Reszta żelastwa to do późnijeszego wykorzytsnia np na słupki na jakieś ogrodzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 No z tymi barierkami na zdjęciu w prawym górnym rogu to przesadzili... z kolei dzisiaj na innym forum rowerowym wyczytałem że aby prawidłowo ustawić licznik trzeba wykonać następujące działanie: wzrost * 3.14cm, padłem ze śmiechu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davken Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Kto kupuje? Może jak będzie zamówienie hurtowe to jakąś zniżkę pójdzie wychaczyć http://www.youtube.com/watch?v=fFt_kUtCE-4#t=189 Paczaj jaki leśny- lodowy rajdowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 12 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 "60%, która kupuje taki rower pierwszą jazdę kończy w pokrzywach, wjeżdża w dom, albo w agrest" Hmm, ciekawe skąd takie dokładne dane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 W mieście takie barierki były by dobrym pomysłem, ukróciły by parkowanie na ścieżkach rowerowych. Za miastem bez sensu. Ale wiadomo, Polska kraj absurdów. Nieee... Potem jedziesz po takiej śmieszce, z przeciwka panna na wielkim mieszczuchu lub hipster na ostrym jedzie środkiem albo meandruje od lewej do prawej i zastanawiasz się czy sczepić się kierownicą z nimi czy z barierką Wtedy przyśpieszasz. Zgodnie z teorią Einstaina po przekształceniach wychodzi, że zbliżając się do prędkości światła twój rozmiar maleje. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 12 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Einstaina kurde, a kto to taki? Nie znam gościa... w kwestii barierek - znam historię choroby. Jest małe miasteczko które dostało kasę na stworzenie infrastruktury rowerowej. Kasy tyle i tyle, termin taki i taki. Zamiast wydac to kreatywnie kasa poszła na stworzenie ścieżki oraz barierek na niemalże całej jej długości... Za tą kasę można było wytyczyć i oznakować trochę km w terenie, albo zafundować kilka stojaków rowerowych.Toruń małym miasteczkiem nie jest, ale myślenie ludzi odpowiedzialnych za infrastrukturę pewnie jest podobne - odwalić i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 13 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Powitoł Heh, trochę siedzę w "środkach pozyskanych" i wiem, że trzeba np. dobrze projekt przedumać nim się wystąpi o kasę np. z UE. Na papierze wygląda dobrze, a później człowiek staje w polu i kuuurrrrczaki. A zmienić projekt to czasem taki korowód, że taniej/szybciej skończyć robotę a później poprawiać wystawiając d...pę na baty Za te barierki baty powinny spaść rzęsiste ]:-> Kolejny nius: bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,106506,14940150,Zamiast_polaczyc_sciezki_rowerowe_zrobili_stumetrowa.html I świeżynka z Krakowa: klepią ścieżkę rowerową wzdłuż Gen. Andersa. Klepią i dobrze, ale po drugiej stronie drogi jest już ścieżka rowerowa więc się będą dublować natomiast kawałek za tą ścieżką która już jest brakuje dokładnie tyle ścieżki ile budują, żeby ją podłączyć pod splot dwóch innych które rozchodzą się w dwa dosyć ważne kierunki Na mapce - zielony budują, niebieski brakuje: Nie mówiąc już, że jest kilka miejsc w których brakuje kilkudziesięciu=>maks stu-kilkudziesięciu metrów żeby połączyć całą NowąHutę z resztą miasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Co do Bydgoszczy to nasze miasto jest jeszcze sto lat za murzynami, jadę nowo wyremontowaną ulicą, patrze na prawo a tam ścieżka... Żadnego znaku informującego, co ja mam w takiej sytuacji zrobić skoro od ścieżki oddziela mnie wysoki krawężnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Rybciasum, takie rzeczy to jest norma w wielu miastach. Ja w takiej sytuacji robię to co jest dla mnie wygodniejsze, w każdym razie po krawężnikach nie skaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 @@rybciasum, I tak najlepszy jest zjazd z mostu tramwajowego na bulwar... jedno od drugiego odgrodzone metrowym płotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.