mikolajpod Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Kolejny absurd Kolega jest chyba mega zazdrosny lub mega głupi. Odkąd kupiliśmy ze znajomym 29ery nagle zaczął je mega hejtować twierdząc, że są beznadziejne na podjazdach, zjazdach i ciężko nimi skręcać Wszystko popiera wiarygodnymi danymi z for internetowych. Oczywiście wszyscy zawodowcy jeżdżący na 29er są idiotami i nie znają się na rowerach No i bym zapomniał, nigdy nie kupi również ramy z carbonu bo są fe i w ogóle (tego już nie potrafi wyjaśnić ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek3033 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Odnośnie ramy z carbonu, to nie jest takie głupie. (tzn zależy jeszcze ile waży) ale ja np zamiast pakować sie w niewiadomo jakie cuda by odchudzićrower o kilkaset gram, wolalbym odchudzić siebie i np to właśnie jest bezsens jak kolesie z wiekszą masą jezdzą na ultra wylajtowanych karbonowych rowerach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Nie ma to jak wylajtowana rama aluminiowa zdolna wytrzymać wszystko :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikolajpod Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 75kg przy 183cm to raczej nie ma tragedii ale najbardziej zniszczyło mnie porównanie wytrzymałości alu vs carbon. Szlifierka zapewne idealnie naśladuje obciążenia podczas jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 http://www.youtube.com/watch?v=6ZcM9tQH-ok http://www.youtube.com/watch?v=IPXEL0Ch-G8 http://www.youtube.com/watch?v=WU492wilAYI Koleś jest nieziemski. Normalnie wujek dobra rada, od roweru, po tenisa i technikę grzewczą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 @up Witam u mnie siodło jest na ruchomym ramieniu i samo dostosowuje się do postawy jaką jadę. One ma ruch aby się dopasowało do postawy. hahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Tylko coś polskiego mu sie zapomniało z tego wszystkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 @cienkun do tego jeszcze dietetyk hahh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smyq90 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Już kiedyś oglądałem jego filmiki i stwierdzam, że wiedzę jakąś może i ma ale raczej teoretyczną, bardzo ogólną i zaczerpniętą pewnie z poradników i innych filmików rowerowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karas09 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Przecież ten gość tworzy tematy o wszystkim co się da i to niestety widać. Niby ma tam coś przekazuje w tych filmikach ale informacje tam zawarte są albo słabo rozwinięte albo tworzy własne teorie. Co jest do wszystkiego to jest do niczego i tak jest w tym przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Kolejny wielki "vloger" czy "jutuber". Myślę że szkoda rozwijać w tym temacie dyskusję na jego temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tery Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Jeszcze ten wszechobecny kult piast Novtec Jak gdzieś na forum ktos poprosi o dobre koło/piaste to od razu musi byc Novtec i to jeszcze ten droższy Są inne dobre piasty ale mniej znanae np. Winzip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Bo widzisz, podobnie było z Suntourami, na początku to było dno i kupa ... ale tania kupa, wstawili do wszystkiego bo było po prostu tanie i ludzie poznali markę, zaczęli ją rozpoznawać, później jakość sie poprawiła i teraz połowa świata jeździ na epiconach ta połowa których nie stać na rebe, r7 czy jakiegoś foxa. Tu jest podobnie novatec to bardzo znana firma, robi piasty na maszynach wiec teoretycznie sa bezobsługowe. Czy są dobre czy nie ... na pewno są lepsze i gorsze modele czy roczniki ale nie zmienia to faktu ze te piasty i tak "tłucze" JoyTech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikolajpod Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Mam Novateci i nie nie narzekam na nie ;)Wiadomo, że nie jest to DT Swiss 240s z systemem ratchet ale jak na ich cenę to moim zdaniem są świetne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smyq90 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Co oznacza tłucze JoyTech ? Z tego co zauważyłem to są one masowo montowane w rowerach z półki hexagona a czy są dobre czy chociaż dostatecznie dobre nie mam pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 15 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Jeszcze ten wszechobecny kult piast Novtec Jak gdzieś na forum ktos poprosi o dobre koło/piaste to od razu musi byc Novtec i to jeszcze ten droższy Są inne dobre piasty ale mniej znanae np. Winzip Ale jaki to absurd? Jak coś jest tanie i dobre to ma wzięcie i jest często polecane. Normalna sprawa, żaden absurd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Co oznacza tłucze JoyTech ? Z tego co zauważyłem to są one masowo montowane w rowerach z półki hexagona a czy są dobre czy chociaż dostatecznie dobre nie mam pojęcia Jeśli chodzi o krossy to niekoniecznie tylko hexagony, we wszystkich Levelach a2-a6 masz piasty joytecha. Ja na swoich zrobiłem już niespełna 10kkm, z czego jakieś 25% w terenie, nigdy ich nie serwisowałem i póki co wszystko chodzi jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Co oznacza tłucze JoyTech ? Z tego co zauważyłem to są one masowo montowane w rowerach z półki hexagona a czy są dobre czy chociaż dostatecznie dobre nie mam pojęcia Jak nie będziesz ich katował (tzn. częste kąpiele błotne, mycie myjką po uszczelkach) to posłużą długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Mandat za brak błotników!? Jak nie, jak tak! http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20131016%2FPOWIATSLUPSKI%2F131019782PS. serdecznie pozdrawiam policjantów ze słupskiej drogówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 to tylko dwie dychy można przebolec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Wiadomo, na śniadanko i drożdżówkę była potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 To się kwalifikuje pod telefon na 112 i zgłoszenie policjanta pod wpływem alkoholu albo innych środków odurzających. Swoją drogą ciekawe jaką minę miałby sąd rozpatrujący sprawę po nieprzyjęciu takiego mandatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Notkę o tym brakującym odblasku dopisali zapewne, żeby mieli "dupochrona" i znów pół Polski się z nich nieśmiało, ale sama intencja wystawienia mandatu za brak błotników w rowerze jest absurdem na skalę światową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Co oznacza tłucze JoyTech ? Tłucze, wytłacza, obrabia, frezuje ... jednym słowem - produkuje z tego ci pamiętam to jeszcze piasty dartmoora sa od nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Mandat za brak błotników!? Jak nie, jak tak! przypominają mi się słowaccy policjanci którzy za brak chglapaczy 50 euro mandat dali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.