Skocz do zawartości

[ad absurdum] czyli najbardziej absurdalne twierdzenia z jakimi się spotkaliście!

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny absurd

Kolega jest chyba mega zazdrosny lub mega głupi. Odkąd kupiliśmy ze znajomym 29ery nagle zaczął je mega hejtować twierdząc, że są beznadziejne na podjazdach, zjazdach i ciężko nimi skręcać :D Wszystko popiera wiarygodnymi danymi z for internetowych. Oczywiście wszyscy zawodowcy jeżdżący na 29er są idiotami i nie znają się na rowerach :D No i bym zapomniał, nigdy nie kupi również ramy z carbonu bo są fe i w ogóle (tego już nie potrafi wyjaśnić :P )

Odnośnie ramy z carbonu, to nie jest takie głupie. (tzn zależy jeszcze ile waży) ale ja np zamiast pakować sie w niewiadomo jakie cuda by odchudzićrower o kilkaset gram, wolalbym odchudzić siebie :D i np to właśnie jest bezsens jak kolesie z wiekszą masą jezdzą na ultra wylajtowanych karbonowych rowerach.

• Mod Team

Bo widzisz, podobnie było z Suntourami, na początku to było dno i kupa ... ale tania kupa, wstawili do wszystkiego bo było po prostu tanie i ludzie poznali markę, zaczęli ją rozpoznawać, później jakość sie poprawiła i teraz połowa świata jeździ na epiconach ta połowa których nie stać na rebe, r7 czy jakiegoś foxa.

Tu jest podobnie novatec to bardzo znana firma, robi piasty na maszynach wiec teoretycznie sa bezobsługowe. Czy są dobre czy nie ... na pewno są lepsze i gorsze modele czy roczniki ale nie zmienia to faktu ze te piasty i tak "tłucze" JoyTech :P

• Mod Team

Jeszcze ten wszechobecny kult piast Novtec

Jak gdzieś na forum ktos  poprosi  o dobre koło/piaste to od razu musi  byc Novtec i to jeszcze ten  droższy

Są inne  dobre piasty ale mniej znanae np.  Winzip

Ale jaki to absurd? Jak coś jest tanie i dobre to ma wzięcie i jest często polecane. Normalna sprawa, żaden absurd.

Co oznacza tłucze JoyTech ? Z tego co zauważyłem to są one masowo montowane w rowerach z półki hexagona a czy  są dobre czy chociaż dostatecznie dobre nie mam pojęcia :)

Jeśli chodzi o krossy to niekoniecznie tylko hexagony, we wszystkich Levelach a2-a6 masz piasty joytecha.

Ja na swoich zrobiłem już niespełna 10kkm, z czego jakieś 25% w terenie, nigdy ich nie serwisowałem i póki co wszystko chodzi jak należy.

Co oznacza tłucze JoyTech ? Z tego co zauważyłem to są one masowo montowane w rowerach z półki hexagona a czy  są dobre czy chociaż dostatecznie dobre nie mam pojęcia :)

Jak nie będziesz ich katował (tzn. częste kąpiele błotne, mycie myjką po uszczelkach) to posłużą długo ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...