Skocz do zawartości

[ad absurdum] czyli najbardziej absurdalne twierdzenia z jakimi się spotkaliście!

Rekomendowane odpowiedzi

Znany sklep rowerowy na warszawskim Bemowie.

Kupowałem adapter IS/PM 180 na przód. Niestety nie mieli. Poprosiłem o IS/PM 160 na tył. Sprzedawca był bardzo zdziwiony gdy usłyszał, że to to samo i będzie pasować. Uczciwie powiedział, że wymienić będą mogli dopiero za 2-3 dni bo wtedy będą mieli dostawę.

"Poprosiłem o IS/PM 160 na tył. Sprzedawca był bardzo zdziwiony gdy usłyszał, że to to samo i będzie pasować"

Może pomyślał, że liczba 180 / 160 to to samo i dlatego tak palnął. Albo nie widział w życiu niczego powyżej tarcz 160 :D. Tak to jest niestety ze sklepami, które mają popyt na tanie rowery i zajmują się głównie sprzedażą takich. A tarcze 180/200, to już lecą do naprawdę wysokich modeli. To coś jak Decathlon, w którym niedawno byłem. Szukałem maszynowych sterów. Żadnych takich nie uświadczyłem. A przeszukałem całą półkę ;). Każdy sklep celuje w jakąś grupę konsumentów, jeden w zapaleńców i tych takich już wkręconych, a drugi w początkujących, nie chcących wydawać 2 pensji na rower.

No karwasz twarz, ja Bossa mówię kojarzę tylko z garniakami i mundurami dla armii furhera. No kurczę napisz może na pw? No i żeby nie było że sam ot. To  ojciec kuzyna w niemcach pracuje, kuzyn 25 lat, i ojciec dzwoni do niego że w realu jest super rower terenowy 29" dwa amory i tarcze, no to tłumaczę że to lepiej iść kratę piwa kupić niż to. Ale kuzyn się napalił i nie da sobie powiedzieć że za tyle kandsa kupi. No i teraz na ten sprzęt będzie czekał do listopada a teraz jeździ na rozpadającej się damce -_-. Bo przecież sprzedawcy na sklepie najlepiej wiedzą, no i że niemcy i że 200 ojro po przecenie. Waga w katalogu bodajże 17kg.

hehe...

Co było to było, historii się nie odkręci ale mundury mieli skrojone na medal.

Wystarczy choćby proste porówanie J23 w mundurze Abwher'y i Sowieckim...

"Wstawka większa niż zszycie" czyli szalony serial krawiecki :icon_mrgreen:

Hehe a co powiesz na krój brytyjskich mundurów z okresu 2WŚ? :)

Polecam wywiad z Palinem, jednym z twórców Monty Pythona o angielskich kompleksach względem Niemców.

http://www.polityka.pl/swiat/tygodnikforum/256419,1,humor-monty-pythona.read

Przypomniał mi się sprzedawca w chyba największym Rybnickim sklepie rowerowym Bike-system. Kolega podszedł do niego już właściwie zdecydowany na rower i spytał tylko czemu są w nim dętki z wentylem rowerowym (presta), a nie samochodowym (schrader). Nie dziwię mu się bo się jakoś super na rowerach nie zna a chciał po prostu łatwiej koła pompować. Mnie o to wcześniej nie spytał i tak go tknęło przy sprzedawcy. W każdym razie zdziwiło mnie wyjaśnienie:

"Bo te koła w rowerach górskich mają specjalnie takie węższe dziurki na wentyle żeby były wytrzymalsze, a wentyle samochodowe są grubsze i nadają się do rowerów dla dzieci."

"Bo te koła w rowerach górskich mają specjalnie takie węższe dziurki na wentyle żeby były wytrzymalsze, a wentyle samochodowe są grubsze i nadają się do rowerów dla dzieci."

To tak jak pewien sprzedawca tłumaczył mi że Kellys to tylko rowery dla amatorów, do lekkiego zastosowania, a tylko "markowe rowery Giant" nadają się dla prosów ;) 

ja pamietam w brzesku jak bylem w olimpie, i mówiła babka że tu są lepsze rowery, bo 'tam na dole w drugim, to jej  taki sprzedali, że cały zardzewiał" :D

a tutaj kolejny absurd, szkoda tylko że wychodzi nasza glupota, a nie  sprzedawcow, i potem maja nas za idiotow...
ktoś do redakcji ścigacza nadesłał taki oto film

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s6yM1nIDCmg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...