slob Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Taka jedna mała ciekawostka geograficzna, Rwanda leży w... Afryce Natomiast jeśli chodzi o czarnoskórych ogólnie, Grégory Baugé - proponuję zapoznać się z postacią. Noooo to żeby pozostać w sferze absurdu Myślę, że świetny z niego materiał na kolarza górskiego. Facet ma chyba ze 110 wagi i nogi jak radziecki sztangista. Niezły rzeźnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 ... bo to jest torowiec. Czyli wszystko sie zgadza. Trzeba mieć kopytko żeby rozpedzić się do 70kmh na finiszu Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Było to w czasach gdy internet był luksusem (o istnieniu forum takiego jak nasze chyba jeszcze nie słyszałem) a każdy z mojej paczki rowerowej był zielony w kwestiach techniki rowerowej. Chodziło o wymianę amorka i debatowaliśmy jak się do tego zabrać, żeby nie skończyło się jak w kultowej bajce "Sąsiedzi":))). Od kumpla, który wciągnął nas w rowerki usłyszałem, że najtrudniej będzie zmontować linki w sterach (sic!). W osłupieniu drążyłem temat. Wg mojego guru w sterach a-head miały być zamontowane jakieś bloczki z nawiniętymi linkami stalowymi powodujące poprawę płynności obrotu widelca w ramie (skrętu roweru) w stosunku do tradycyjnych sterów skręcanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek3033 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 kolejny raz rowerzysci vs reszta swiata... Komentarz pod zdjeciem zakupionej przeze mnie ramy. "chłopie ja jestem tolerancyjny ale ręka mnie swędzi żeby ci przyić xD 700 zł za kawałek metalu" i moja odp "to dawaj, dam ci 100zl, i zrob mi taka sama... -.-' " Ciekawe jak ta dyskuja dalej sie potoczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Bartek3033, to co by koles powiedzial na jakies kilo "wegla" za kilkanascie tysiecy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 21 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Może nie do końca absurd, ale na pewno fajna ciekawostka. Zagubiony 50 lat temu rower, "połknięty" przez drzewo http://www.huffingtonpost.com/2013/01/03/helen-puz-finds-bicycle-swallowed-by-tree_n_2403380.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ent na rowerze Z absurdów polecam ten filmik po 43 sekundzie. Nie ma to jak sprzedawca, który wie co sprzedaje. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Powitoł Trzy absurdy świeżaka. Takie po prostu absurdy Primo: gościu na wypasionym bajku zasuwający 200metrów przed goniącą go kobiałką na jakiejś marnej dwukółce. Zarówno chodzi mi o to odsadzanie w dystansie jak i sprzęt rowerowy. Moja Żonka przyzwyczajona do jakichś marnych damek też nie widziała potrzeby, aż się przysiadła do dobrze wyregulowanej marnej damki. Teraz już jej się chce jeździć ze mną, a w domowym budżecie zabezpieczamy środki na nowy wydatek Może to tylko wyjątki które rzucają się w oczy? Nie wiem. Odpadłem jak zobaczyłem pana na jakimś fulu bujającego się po nierównościach krakowskich Błoń (ścieżką się nie dało, bo gokarty jeździły) a za nim telepiącą się jak dobra muzułmańska żona panią na wigry 3 (bez kitu, stara pomarańczowa wersja w stanie kiepskim sądząc po tłuczącym się niemiłosiernie wachlarzu, zwisającej smętnie klamce bez linki i oryginalnej lampie bez kabelków ). Panowie, dbajmy o nasze panie, nawet jak mówią że nie potrzeba, bo albo my... albo ktoś inny Secundo: instrukcja Vek shimano w której nie ma nic o montażu ramion hamulca. Jest tylko notka, żeby we wszystkich sprawach nie opisanych w instrukcji kontaktować się z serwisem. Kurrrczaki, wiem, że zanika umiejętność posługiwania się młotkiem, ale bez przesady. Tertio - taka w sumie bardziej humoreska: brak jakiejkolwiek instrukcji obsługi montażu klamek vbrake sh BL-M571. Wiecie ile czasu zajmuje średnio rozgarniętemu chłopo-robotnikowi rozkminienie, jak w tym ustrojstwie blokuje się baryłkę linki na klamce? No trochę czasu zajmuje Inną szosą ciut dupiate rozwiązanie z tym dynksikiem z plastiku. Jako wyznawca maksymy "masa jest gwarancją niezawodności" nawet nie zwróciłem na niego uwagi. Po zamontowaniu i wyregulowaniu klamki bomba, ale przed... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Września 2013 absurd, nie absurd niemal przewaliłem się ze śmiechu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 -Ta winda jedzie do góry? -A gdzie ma jechać? W boooook!? Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Czy chodzi o windę rowerową?..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Dla tych co, żeby na dwóch kołach pośmigać muszą dojeżdżać na innych dwóch (z zamiłowania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 o ja o ja, , takie coś tylko do crossa zamontować , na jakąś wielką góre w 2 osoby się wywlec jedna w dół na rowerze , druga na motorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcint96 Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Ale rowerek jest piękny Tylko zastanawia mnie rozkład wagi, niby to około 14 kg. ale jednak dźwignia jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik71 Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 No pewnie trochę wkurza, ale podejrzewam, że jeśli siedzi sztywno i nie macha na boki (nawet o pół centrymetra) to odczucia porównywalne do jazdy z kufrem centralnym 50l + wałek 50l, czyli nie najgorzej Zawsze można sprawić sobie przyczepkę Co prawda stworzona została, żeby wozić... motocyklem motocykl, ale na rower też się na pewno nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Dla tych co, żeby na dwóch kołach pośmigać muszą dojeżdżać na innych dwóch (z zamiłowania) To wcale nie jest takie absurdalne jak się wydaje. Na innym forum nawet kilka osób zastanawiało się jak przewozić rower na motocyklu. Zawsze można sprawić sobie przyczepkę Przyczepka to jednak większe zużycie paliwa i nie wszędzie gdzie da się wjechać solo, da się wjechać z przyczepką. I jazda z przyczepką też inaczej wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik71 Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Widziałem jeszcze inną opcję - na GSie, rower był montowany jakoś bez przedniego koła do centralnego kufra, tak że ledwie połową tylną wystawał do tyłu, a koło było obok. O tyle fajne, że były kufy na miejscu, więc jest gdzie wziąć ubranka/buty/kask rowerowe i gdzie zostawić moto-ciuchy. Ale próbowałem znaleźć teraz na szybko, ale nie mogę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Panowie ... ale o absurdach miało być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudeBoy Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Znajoma mojego teścia, gdy dowiedziała się, że jeżdże na rowerzena wycieczki, opowiedziała mi o swoim kuzynie który jeździ nawet po 300 km dziennie. Tak standardowo w ramach treningu, mimo że nie jest zawodowcem. Pierwsze co mi przyszło do głowy to myśl: "to kiedy ten człowiek chodzi do roboty ? " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Jak szybko jeździ to i na robotę czas znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Zasłyszane ostatnio w rowerowym, pisownia fonetyczna oryginalna. Accent - Aczent Sram - Srim Ciekawe, co jeszcze pani ekspedientka wykombinuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 a propo pisowni fonetycznej , słyszane w dwóch rowerowych: acera- ejszera geax- geks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Akurat Acery nie ma się co czepiać. Ale przy okazji zagranicznej wymowy przypomniała mi się pewna historia. Jakiś czas temu byłem na południu Francji i akurat chodził za mną zakup przedniej przerzutki. Miałem trochę wolnej gotówki, więc wchodzę do rowerowego. Wystawiony sam węgiel, fulle, Foxy, nie Foxy, SLX/X7 minimum i angielskim łamanym z francuskim (na szczęście dziewczyna ogarnia) pytam, czy mają może to, czego szukam. Facet najpierw zaproponował mi cały rower. Później ramę. A gdy w końcu doszliśmy do tego, że ma to być po prostu przednia przerzutka, okazało się, że w całym sklepie z wystawionym sprzętem z naprawdę wysokiej półki (polskie sklepy, poza nielicznymi wyjątkami, mogą się schować) znajdowała się jedna jedyna FD-M571 (dla niewtajemniczonych, LX wprowadzony w 1999 roku) w cenie jakby była dopiero co zdjęta z linii produkcyjnej i to jeszcze z dolnym ciągiem, gdy ja potrzebowałem górnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 A propo Acera - Aczeram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.