Fenthin Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Właśnie, I. Taka FC-M590 pustych ramion nie ma. A zintegrowany wałek jest. I faktycznie, można już skończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Krotko: Hollowtech pierwszej generacji to puste ramiona, a hollowtech II to zintegrowana os, jedno potrafi wystepowac bez drugiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Przecież to co piszesz jest nielogiczne (absurdalne aby było w temacie ) ... skoro HT2 to zintegrowana oś to jak korba ze zintegrowaną osią może nie być HT2. Prawdą jest że wszystkie korby HT2 mają zintegrowaną oś i zintegrowana oś właśnie w nich pokazała się w Shimano po raz pierwszy. Ale nie każda korba ze zintegrowaną osią jest w technologii HT2, dlatego oś nie może być wyznacznikiem nazewnictwa... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Żeby korba nosiła dumne miano HTII musi mieć zintegrowaną oś ORAZ puste ramiona. Deorka nie ma pustych ramion dlatego nie łapie się na HTII. W filmiku którego zlinkowałem wcześniej przecież cała technologia HTII jest dokładnie opisana; puste ramiona, zintegrowana oś i zewnętrzne łożyska suportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Dobra. Wystarczy, już chyba jasne z tymi korbami. Decathlon się popisał i to dosłownie: http://www.decathlon.pl/rockrider-51-c1-id_8231773.html Podjeżdżające manetki, bo nie XTR'y napędzają rowery, ale SRAM już tak NapędObrotowe manetki SRAM MRX 21 przełożeń, umożliwiające podjazdy pod najbardziej strome zbocza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Więcej tam kwiatków jest: kierownica pół-uniesiona ze stali HL 153 580 hamulce V-brake z resorem spiralnym. Obręcze aluminiowe 36 otworów, aby zyskać na wadze Dzięki tym obręczom rower tak zyskał na wadze że Waga 14,02 kg w rozm. XS bez pedałów i na deser: Rama jest lżejsza i wygodniejsza dzięki dużemu wyborowi rozmiarów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 he he google tłumacz z francuskiego.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Na angielski z francuskiego też tak przetłumaczyli i to na oficjalnej stronie B'Twin'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Wracając do tego nieszczęsnego suportu - miałem powiedzieć sprzedawcy że poproszę suport na sztywną oś do korb Sh ? Przecież bym mu chyba z pół godz. tłumaczył jakie to są ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zubik Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 ... cała technologia HTII jest dokładnie opisana; puste ramiona, zintegrowana oś i zewnętrzne łożyska suportu. Łożysk zewnętrznych bym nie mieszał z technologią HTII - PressFit nie mam zewnętrznych łożysk suportu - reszta OK. Pzdr Zubik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Nie do końca stwierdzenie, ale przeżyć tego nie mogę... http://allegro.pl/rower-ibis-mojo-sl-r-2013-i3375050631.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 A może właśnie chodziło mu o wzbudzenie zainteresowania aukcją i przyciągnięcie jak największej liczby osób, ten link na forum widzę juz 3 raz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Nie no u mnie ostatnio tyle absurdów ile jagód w lesie:Wpadam tam gdzie ostatnio i pytam się: J: Odpowietrzy Pan Avida J3 ? S: (do kolegi) Odpowietrzysz Avida J3 ? S2: A ma on przy zacisku to to? S: Nie S2: To nie odpowietrzę Podziękowałem, i przez następne pół dnia zastanawiałem się co to jest "to" przy zacisku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcint96 Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 JAK MOŻNA WŁOŻYĆ XT/XTR DO TAKIEGO ROWERU ? Komu to posłuży? dziecku na komunię ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 @Airsofter To popularny hamulec, więc taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, ale paradoksalnie to właśnie tak powinno potraktować się klienta w sytuacji, gdy serwisant nie ma potrzebnych umiejętności czy sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smyq90 Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 To po co taki serwisant w serwisie skoro nie ma umiejętności które są mu przecież niezbędne w jego pracy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Piszę ogólnikowo. Ten hamulec to rzeczywiście dziwna sprawa, ale znajdź w Polsce serwis, który jeśli zajmie się np. CCDB Air lub Equalizerem Scotta. A jeśli byłbyś uparty, w ilu nie zostaniesz poinformowany, że wszystko wyłącznie na Twoją odpowiedzialność? Poza tym trafiają się "serwisanci", którzy nie potrafią rozebrać koła, a zabierają się za bardziej skomplikowane rzeczy i liczą, że nic więcej nie zepsują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 @@Fenthin, Najlepsze jest to że Avid`a i Hayes`a w Garwolinie nie odpowietrzysz. O Shimano jeszcze nie pytałem ale podejrzewam że mogli by zrobić bo w jednym ze sklepów sprzedają Kross`y na hydraulice Sh, ale to są tylko moje domysły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raito Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 JAK MOŻNA WŁOŻYĆ XT/XTR DO TAKIEGO ROWERU ? Komu to posłuży? dziecku na komunię ? A przyjrzyj się dokładnie TEMU "rowerkowi komunijnemu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niszczacyzboze Napisano 18 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Będąc w sklepie przyjechała dziewczyna z dośc ciekawym problemem. Zatrzymała ją policja i sprawdzeniu numerów ramy stwierdzili, że na ten numer ramy jest 5 różnych zgłoszeń o kradzież roweru... Polski producent nie popisał się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 19 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Ta. Zeby zglosic kradziez roweru, trzeba miec od niego papiery. To raz. Dwa, przy zglaszaniu kradziezy, numery z papierow tez sa sprawdzane wiec juz druga osoba zglaszajaca, mialaby problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lamprologus Napisano 19 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 http://allegro.pl/rower-ibis-mojo-sl-r-2013-i3375050631.html nie mogę ogarnąć tego roweru... czy mógłby ktoś tak na serio wytłumaczyć do czego on służy? Ktoś chciał przerobić Ibisa na holendra? i jeszcze ta lampka z przodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
segate Napisano 19 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Kto bogatemu zabroni. Wszedł do sklepu i powiedział ze dla zony chce miejski, ale najlepszy to mu zrobili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 19 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Prędzej na trekkinga niż holendra. Co masz do tej lampki, bardzo zacny sprzęt na drogi. Do lasu już kiepsko, ale jeżeli po krzakach się nie jeździ daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 19 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Odkryłem dziś jeden z tajemniczych powodów dla których piesi chodzą ścieżkami rowerowymi. Jadę sobie ścieżką, taką fajną, oddzieloną od szerokiego chodnika pasem zieleni na którym rośnie dużo drzew, w ogóle deptak nad rzeką, kultura. No i tak jadę i patrzę idzie baba środkiem ścieżki, a z boku chodnik szeroki i prawie pusty. Gdy dojechałem do niej musiałem przyhamować, na co ona łaskawie odsunęła się robiąc miejsce. Zazwyczaj w takich wypadkach jechałem dalej, ale dziś mówię z pełną kulturą: - Proszę pani, to jest droga dla rowerów Ona na to - Ja idę tędy bo tu jest cień, proszę pana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.