Skocz do zawartości

[ad absurdum] czyli najbardziej absurdalne twierdzenia z jakimi się spotkaliście!

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież to co piszesz jest nielogiczne (absurdalne aby było w temacie :) ) ... skoro HT2 to zintegrowana oś to jak korba ze zintegrowaną osią może nie być HT2.

Prawdą jest że wszystkie korby HT2 mają zintegrowaną oś i zintegrowana oś właśnie w nich pokazała się w Shimano po raz pierwszy.

Ale nie każda korba ze zintegrowaną osią jest w technologii HT2, dlatego oś nie może być wyznacznikiem nazewnictwa...

Pozdrawiam

• Mod Team

Żeby korba nosiła dumne miano HTII musi mieć zintegrowaną oś ORAZ puste ramiona. Deorka nie ma pustych ramion dlatego nie łapie się na HTII. W filmiku którego zlinkowałem wcześniej przecież cała technologia HTII jest dokładnie opisana; puste ramiona, zintegrowana oś i zewnętrzne łożyska suportu.

Dobra. Wystarczy, już chyba jasne z tymi korbami.

Decathlon się popisał i to dosłownie:

http://www.decathlon.pl/rockrider-51-c1-id_8231773.html

Podjeżdżające manetki, bo nie XTR'y napędzają rowery, ale SRAM już tak :teehee:

Napęd

Obrotowe manetki SRAM MRX 21 przełożeń, umożliwiające podjazdy pod najbardziej strome zbocza.

• Mod Team

Więcej tam kwiatków jest:

kierownica pół-uniesiona ze stali HL 153 580

hamulce V-brake z resorem spiralnym.

Obręcze aluminiowe 36 otworów, aby zyskać na wadze

Dzięki tym obręczom rower tak zyskał na wadze że

Waga 14,02 kg w rozm. XS bez pedałów

:D

i na deser:

Rama jest lżejsza i wygodniejsza dzięki dużemu wyborowi rozmiarów

:P

... cała technologia HTII jest dokładnie opisana; puste ramiona, zintegrowana oś i zewnętrzne łożyska suportu.

Łożysk zewnętrznych bym nie mieszał z technologią HTII - PressFit nie mam zewnętrznych łożysk suportu - reszta OK.

Pzdr

Zubik

Nie no u mnie ostatnio tyle absurdów ile jagód w lesie:
Wpadam tam gdzie ostatnio i pytam się:

J: Odpowietrzy Pan Avida J3 ?

S: (do kolegi) Odpowietrzysz Avida J3 ?

S2: A ma on przy zacisku to to?

S: Nie

S2: To nie odpowietrzę

Podziękowałem, i przez następne pół dnia zastanawiałem się co to jest "to" przy zacisku ?

Piszę ogólnikowo. Ten hamulec to rzeczywiście dziwna sprawa, ale znajdź w Polsce serwis, który jeśli zajmie się np. CCDB Air lub Equalizerem Scotta. A jeśli byłbyś uparty, w ilu nie zostaniesz poinformowany, że wszystko wyłącznie na Twoją odpowiedzialność?

Poza tym trafiają się "serwisanci", którzy nie potrafią rozebrać koła, a zabierają się za bardziej skomplikowane rzeczy i liczą, że nic więcej nie zepsują.

• Mod Team

Odkryłem dziś jeden z tajemniczych powodów dla których piesi chodzą ścieżkami rowerowymi.

Jadę sobie ścieżką, taką fajną, oddzieloną od szerokiego chodnika pasem zieleni na którym rośnie dużo drzew, w ogóle deptak nad rzeką, kultura. No i tak jadę i patrzę idzie baba środkiem ścieżki, a z boku chodnik szeroki i prawie pusty. Gdy dojechałem do niej musiałem przyhamować, na co ona łaskawie odsunęła się robiąc miejsce. Zazwyczaj w takich wypadkach jechałem dalej, ale dziś mówię z pełną kulturą:

- Proszę pani, to jest droga dla rowerów

Ona na to

- Ja idę tędy bo tu jest cień, proszę pana

:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...