Skocz do zawartości

[ad absurdum] czyli najbardziej absurdalne twierdzenia z jakimi się spotkaliście!

Rekomendowane odpowiedzi

@@adamos, Niby nie to samo, ale absurd taki sam. Wczoraj tamtędy jechałem i co, myślisz, że co niecałe 100m schodziłem z roweru? Nie, tylko zwalniałem, bo to dla mnie głupota.

Tym bardziej, że jest z górki, spokojnie można by było zjechać, ale nie, trzeba zwalniać i jeszcze schodzić.

Panowie, ja mam taką sytuację ale nie rowerową :P mój współlokator zapijał ze swą lubą szampan (ruski) i popijali sobie bardzo schłodzony, nagle chłopak sięga szklankę ze stołu nad nogą swojej ukochanej a ona nagle: "oblałeś mnie!!" a ,że szampan był chłodny to woda się skropliła na wierzchniej części szklanki to leciało z niej :) a mój współlokator zrobił awanturę kto nie wyrzucił dziurawej szklanki :D nie dało mu wytłumaczyć,że to woda...

to ja miałem ostatnio sytuację, że przyniosłem koło do serwisu, aby mi wycentrowali, to się mnie pyta "fachowiec" jakie jest bicie ? Powiedziałem mu że lekko na lewo i chyba góra/dół. Wziął koło do ręki, za obręcz ! TAK ZA OBRĘCZ. I zaczął sobie w rekach obracać... 

- Przepraszam, co pan robi ?

- No jak co ??! Sprawdzam jak duże jest wychylenie

-Ale w ten sposób ? Przecież powinno się za ośkę złapać.

-Nie bo to w tedy koło się może popsuć

-Dziękuję, do widzenia. 

Aż do teraz mam pompę z faceta... Kto ich tam zatrudnia ? 

Może to nie koniecznie jest absurd, ale chyba ten temat się nadaje najbardziej na opisanie dzisiejszej sytuacji.

Jako, że kończy mi się umowa na telefon pojechałem do salonu zapytać o dostępność wybranego modelu.

Przyjeżdżam, stawiam rower obok stojaka (nie było już miejsc i XK się nie mieszczą). Oparłem kierownicą o wózki sklepowe.

Wychodzę, z salonu, i widzę, jak Accent leży na barierkach. Otóż jakiemuś idiocie tak bardzo się śpieszyło, że nie był łaskaw zadbać o nie zniszczenie cudzego mienia.

Efekt: kilka nowych rys na ramie.

W sklepie sportowym 100 metrów od mojego domu (mają serwis rowerowy i sprzedają tam Kellysy i Alpiny). Rozmowa z gościem który stał przy rowerach.

Ja - Dzień dobry, macie Brunoxa Deo?

Gość - Yyyy to jakaś marka rowerów?

Ja - Nie, to taki specyfik do amortyzatorów.

G - Yyyyyyy zobaczę.

Szukał chyba z 5 minut po półkach, ale już i tak widziałem ze nic tam nie było więc tylko się pożegnałem. Mam jeszcze jedno fajne miejsce w mieście z absurdalnymi znakami. Jak będę tam jechał to strzelę fotkę.

Do mnie dzisiaj kolega powiedział, że ma ramę pompowaną helem i cały rower MTB full waży mu 5kg :D chciałbym to zobaczyć :P

Aż mi się przypomniała rozmowa ze znajomym.

Stwierdziłem, że jego full jest bardzo ciężki, bo to prawda. Jakiś najzwyczajniejszy full z marketu.

Na to on odparł, że to mój jest cięższy, bo ja mam rurki pełne, wypełnione stalą, a jego są puste w środku.

Chyba się domyślacie jaka była moja riposta ;)

Przypomniało mi się jak wujek opowiadał mi niesamowitą historię o rowerze jego kolegi który ma ABS. Twierdził, że jak hamuje to nawet jak maksymalnie pociśnie po przednim to i tak się nie wyglebie, bo ten ABS się uruchamia :D Potem miałem okazję zobaczyć ten super rower. Oczywiście miał zwykłe V-ki tylko z na tyle popuszczoną linką, że nie dałoby się go postawić na kole.

Adbsurdum :D To na fejsbuniu, jest taki profil z tymi kupie/sprzedam okazje. I jaka dyskusja, cytując:"Taaa, w decathlonie, to jest gowno nie rowery. Mateusz, poszukaj sobie rowerow kross, jest to poska firma, nowe rowery tej firmy chodza po 600/700 zl"  i dalej ten sam dlaczego tak pisze "Bo interesuje sie rowerami :)))" Dla mnie trochę absurdalne argumenty, no ale to on się zna :P

Byłem dzisiaj w sklepie, w celu zakupienia zmieniarki slx-a 9 rzędowej. 

Miły Pan, tak się rozgadałem z nim, i jakoś to wyszło że powiedziałem mu że mam napęd 8 rzędowy, zdziwił się trochę że biorę przerzutkę 9 rzędową... Uważał że to nie będzie działać, bo jest napisane 9 rzędów a nie 8... Taka typowo wiedza książkowa. 

Jak by tego było mało, Pan zaproponował mi przerzutkę 8 biegową Acerę, i mówi że się lepiej spisze, i że jest wykonana w technologi shadow  :woot:  :woot:  

Podziękowałem za miłą rozmowę, wziąłem zakupiony towar i wyszedłem. Gdyby nie niskie ceny i dobra lokalizacja, to raczej bym tam nie wrócił  :whistling: Chociaż z 2 strony, wiem co z czym się je, czego potrzebuję, a sprzedawca jest mi tylko potrzebny żeby na kasę nabić. A to że gada głupoty, przynajmniej nudno nie jest :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...