rzezniol Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Piszę o porównaniu w klasie amortyzatorów ... Swoja wiedzę na temat wagi opieram na : http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul&kat=2&mar=40 Nie wchodzę tu w licytację co waży mniej czy w polemikę czy to dużo czy mało ... To nie temat o tym ... Faktem jest że Lefty mimo swej nietypowej konstrukcji jest świetnym amortyzatorem i takie twierdzenie nie jest absurdem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smyq90 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Co do Lefty to gdy jeszcze nie interesowałem się rowerami to jak pierwszy raz go widziałem w rowerze znajomego to myślałem, że to normalny amortyzator tylko z usuniętą jedną połową aby był lżejszy. Możecie się śmiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Piszę o porównaniu w klasie amortyzatorów ... Swoja wiedzę na temat wagi opieram na : http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul&kat=2&mar=40 Nie wchodzę tu w licytację co waży mniej czy w polemikę czy to dużo czy mało ... To nie temat o tym ... Faktem jest że Lefty mimo swej nietypowej konstrukcji jest świetnym amortyzatorem i takie twierdzenie nie jest absurdem. Pozdrawiam Akurat brałeś pod uwagę Lefciaki pod 29era i ważone z mostkiem. Ja się oprę na : http://www.bikekatalog.pl/2009/komponenty/2020/Lefty.Speed.Carbon.SL...DLR/ Więc nadal będę twierdził że nie ważą więcej Koniec OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Chyba nie doczytałeś jednego dość istotnego fragmentu ... Piszę o porównaniu w klasie amortyzatorów ... Jak się upierasz to postaw go przy karbonowym widelcu klasycznym i dodaj do wagi leftiego wagę rury sterowej bo na foto jej nie widzę a bez tego sprzęt jest bezużyteczny ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 25 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Koledzy, chyba nie o tym watek, co?Na rozluźnienie...Ciekawe co będzie, jak deszcz zacznie padać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pdywi Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Kiedyś w podobny sposób przewoziłem czekolady, co prawda zapakowane, ale jednak Potrzeba matką wynalazków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Z tym że batoniki energetyczne na zawodach są często na taki patent montowane, a to jest zwykła kanapka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smyq90 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Tylko, że chleb się rozkruszy pod wpływem wibracji i z jedzonka nici Ja tam upycham pare kromek w torbę podsiodłową czasem. Jak byłem mały to poprosiłem w sklepie rowerowym o jakieś najzwyklejsze klamki hamulcowe byle nie plastiki. Dopiero w domu zauważyłem, że gość dał mi dwie prawe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Skoro już mowa o patentach Łączenie linki do hamulca. http://i.imgur.com/0ZPbqm7.jpg Tulejka przy wolnobiegu, zamontowana jako konus http://i.imgur.com/EbS407Q.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 ty się Kiciok nie smiej, ja raz za krótko uciąłem linkę od blokady amora , z pośpiechu, i potem z pozostałego kawałka sobie odmierzyłem, zrobiłem supeł na końcu i zabezpieczyłem drutem wiązałkowym i śmiga do tej pory bezproblemowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ja na ścisku elektrycznym kiedyś miałem od przerzutki bo mi idiota dał 2 linki do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Dawno, dawno temu, jak urwała mi się linka od tylnego hamulca, a mianowicie ta końcówka przy samej klamce, to zacisnąłem na końcu śrubkę taką jak była kiedyś od hamulców http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Shimanomotionbrake.jpg coś jak to u góry. Dość długo tak jeździłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 No to z takich: w hamulcach canti, jak jeszcze miałem, dłuższy czas z przodu jeździłem na lince poprzecznej z zawiązanym supełkiem zamiast tego bloczka na końcu i nie zmieniałem, bo działało. To nie są absurdy tylko przykłady tego, że prowizorka może być trwała i działać. Polak zawsze sobie poradzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 . Faktem jest że Lefty mimo swej nietypowej konstrukcji jest świetnym amortyzatorem i takie twierdzenie nie jest absurdem. Pozdrawiam Tylko jak na nim zamontować low-ridera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 A po co do takiego montować bagażnik? Przecież to uginacz wyścigowy, nie trekkingowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 http://allegro.pl/przerzutka-tylna-shimano-acera-i3361120615.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Oj no, brakło mu dwóch zer w przebiegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 30 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Waga:1500g Waga z opakowaniem: 1,5kg (gratis cegła) Koszt wysyłki większy niż wartość tej przerzutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 cena i przebieg malo istotne zobaczcie na wozek jak jest przekrecony ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Bo to jest wersja dla spodermona. On po sufitach jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 żal czytać te komentarze, przecież to wersja australijska :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz111 Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 ta i jeszcze przykręcona do zlamanego haka przerzutki haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Na moje oko to ma jeszcze uszkodzoną sprężynę napinającą wózek ... Słowem kwiatek w całej okazałości. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lamprologus Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 nie, żeby uważał to za absurd, wręcz podziwiam inwencję, ale tak się przypina rowery pod pewnym Uniwerkiem w Lublinie pozdrowienia dla właściciela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Nie znam konstrukcji zamka ale to jedno małe ogniwo łączące nie będzie stawiało dużego oporu dla cęgów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.