Skocz do zawartości

[ad absurdum] czyli najbardziej absurdalne twierdzenia z jakimi się spotkaliście!

Rekomendowane odpowiedzi

Ja za to ostatnio jak kuzyn w media expercie licznik kupował, to usłyszałem fajny dialog. Stoisko to ten taki namiot. No i tak, gościu taki z bmx-em stoi, (w mojej opinii to kradzież, bo psiuka WD40 które nie jest jego a potem wpycha między inne) i mówi do sprzedającego znajomego - " No to teraz stery miodzio chodzą z tymi maszynami od xxxx". I pytanie tego serwisanto-sprzedawcy - "Ale mówisz o tych z przodu czy z tyłu? Bo nie wiem które masz na myśli". Nic nie mówiłem, wyszedłem , a kuzyn kupił, też znajomy sprzedawca, uczyli się razem. Szkoda gadać. Miasto Tczew jak coś ;) No chyba, że są jakieś inne stery w pro rowerach :D a ja o tym nie wiem.

• Mod Team

Panowie chyba nie macie prawa jazdy, co? Po pierwsze, jeśli skrzyżownie jest nieoznakowane, to pieszy ma pierwszeństwo, po drugie znak pionowy oznacza to samo co poziomy. Zebry może nie być, ale jeśli jest znak pionowy to w tamtym miejscu jest przejście dla pieszych i pieszy na drodze jest uprzywilejowany.

A na jakiej podstawie wnosisz?

Ręce mi opadają na takich "mądralów". Według Ciebie i tego super zaprojektowanego przejścia, to piesi skąd tam się wzięli? Przyszli DDR-em?

Tymczasem Ci proponuję: ustawa "Prawo o ruchu drogowym" i Kodeks Drogowy w łapkę i czytamy, czytamy...

Panowie chyba nie macie prawa jazdy, co?

Po pierwsze, jeśli skrzyżownie jest nieoznakowane, to pieszy ma pierwszeństwo, po drugie znak pionowy oznacza to samo co poziomy. Zebry może nie być, ale jeśli jest znak pionowy to w tamtym miejscu jest przejście dla pieszych i pieszy na drodze jest uprzywilejowany.

Jeśli tam tam jest DDR, to skąd nagle u licha znak przejścia dla pieszych? Znaki, znakami, ale LOGIKA leży i kwiczy!

Ja za to ostatnio jak kuzyn w media expercie licznik kupował, to usłyszałem fajny dialog. Stoisko to ten taki namiot. No i tak, gościu taki z bmx-em stoi, (w mojej opinii to kradzież, bo psiuka WD40 które nie jest jego a potem wpycha między inne) i mówi do sprzedającego znajomego - " No to teraz stery miodzio chodzą z tymi maszynami od xxxx". I pytanie tego serwisanto-sprzedawcy - "Ale mówisz o tych z przodu czy z tyłu? Bo nie wiem które masz na myśli". Nic nie mówiłem, wyszedłem , a kuzyn kupił, też znajomy sprzedawca, uczyli się razem. Szkoda gadać. Miasto Tczew jak coś ;) No chyba, że są jakieś inne stery w pro rowerach :D a ja o tym nie wiem.

Moje ukochane miasto :D Kiedyś chciałem kupić tam dętkę 26x2 presta. Dostałem schrader ze stwierdzeniem że będzie pasować, bo teraz wszystkie rowery takie mają ;)

• Mod Team

To nie jest absurd, było to już tłumaczone tutaj. Chodzi o to żeby np. ryksza nie wjechała

Oj Shootee, wstyd! Ktoś napisze jakąś bzdurę, a Ty to powielasz? Ciebie też mam odsyłać do lektury Kodeksu Drogowego? Riksiarzy obowiązuje taki oto znak: "zakaz wjazdu wózków rowerowych", zwany inaczej B-11. I jeżeli obowiązuje w danym miejscu zakaz wjazdu dla "chińczyków", to według polskiego prawa taki powinien być stosowany.

znak_drogowy_B-11.jpg

• Znak B-9 zakazuje ruchu zarówno na jezdni i poboczu rowerów i wózków rowerowych.
  • Tabliczka T-22 wskazuje, że znak zakazu nie dotyczy rowerów jednośladowych.

Zatem zestawienie B-9/T-22 oznacza zakaz ruchu rowerów wielośladowych (czyli takich, które nie są jednośladowe).

Pozdro pińcset :P

Dobra tego nie wiedziałem. Może jednak to nie były takie głupoty. Ale jednak mimo wszystko (poprawcie mnie jeśli się mylę) w amortyzatorze o takiej budowie siły nie mają prawa rozchodzić się korzystnie, a już na pewno nie lepiej niż w amortyzatorze z dwoma goleniami. 

@@Jedrasek,

Wiesz dlaczego Lefty działa i naprężenia mu nie szkodzą ?

Bo w swojej klasie mimo posiadania 1 goleni nie jest  lżejszy a nawet waży więcej od amortyzatorów o klasycznej konstrukcji .

Tam jest tyle dobrze zaprojektowanego materiału ze musi działać.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...