Shootee Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Ja za to ostatnio jak kuzyn w media expercie licznik kupował, to usłyszałem fajny dialog. Stoisko to ten taki namiot. No i tak, gościu taki z bmx-em stoi, (w mojej opinii to kradzież, bo psiuka WD40 które nie jest jego a potem wpycha między inne) i mówi do sprzedającego znajomego - " No to teraz stery miodzio chodzą z tymi maszynami od xxxx". I pytanie tego serwisanto-sprzedawcy - "Ale mówisz o tych z przodu czy z tyłu? Bo nie wiem które masz na myśli". Nic nie mówiłem, wyszedłem , a kuzyn kupił, też znajomy sprzedawca, uczyli się razem. Szkoda gadać. Miasto Tczew jak coś No chyba, że są jakieś inne stery w pro rowerach a ja o tym nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 15 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Panowie chyba nie macie prawa jazdy, co? Po pierwsze, jeśli skrzyżownie jest nieoznakowane, to pieszy ma pierwszeństwo, po drugie znak pionowy oznacza to samo co poziomy. Zebry może nie być, ale jeśli jest znak pionowy to w tamtym miejscu jest przejście dla pieszych i pieszy na drodze jest uprzywilejowany. A na jakiej podstawie wnosisz?Ręce mi opadają na takich "mądralów". Według Ciebie i tego super zaprojektowanego przejścia, to piesi skąd tam się wzięli? Przyszli DDR-em?Tymczasem Ci proponuję: ustawa "Prawo o ruchu drogowym" i Kodeks Drogowy w łapkę i czytamy, czytamy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezrok Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Panowie chyba nie macie prawa jazdy, co? Po pierwsze, jeśli skrzyżownie jest nieoznakowane, to pieszy ma pierwszeństwo, po drugie znak pionowy oznacza to samo co poziomy. Zebry może nie być, ale jeśli jest znak pionowy to w tamtym miejscu jest przejście dla pieszych i pieszy na drodze jest uprzywilejowany. Jeśli tam tam jest DDR, to skąd nagle u licha znak przejścia dla pieszych? Znaki, znakami, ale LOGIKA leży i kwiczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikolajpod Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Ja za to ostatnio jak kuzyn w media expercie licznik kupował, to usłyszałem fajny dialog. Stoisko to ten taki namiot. No i tak, gościu taki z bmx-em stoi, (w mojej opinii to kradzież, bo psiuka WD40 które nie jest jego a potem wpycha między inne) i mówi do sprzedającego znajomego - " No to teraz stery miodzio chodzą z tymi maszynami od xxxx". I pytanie tego serwisanto-sprzedawcy - "Ale mówisz o tych z przodu czy z tyłu? Bo nie wiem które masz na myśli". Nic nie mówiłem, wyszedłem , a kuzyn kupił, też znajomy sprzedawca, uczyli się razem. Szkoda gadać. Miasto Tczew jak coś No chyba, że są jakieś inne stery w pro rowerach a ja o tym nie wiem. Moje ukochane miasto Kiedyś chciałem kupić tam dętkę 26x2 presta. Dostałem schrader ze stwierdzeniem że będzie pasować, bo teraz wszystkie rowery takie mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 18 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Hehe...no po prostu uwielbiam takie absurdy - ręce same składają się do oklasków! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 To nie jest absurd, było to już tłumaczone tutaj. Chodzi o to żeby np. ryksza nie wjechała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz111 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Sorry, może to ja jestem jakiś dziwny, ale ja również zrozumiałbym to jako absurd tak jak autor zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 18 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 To nie jest absurd, było to już tłumaczone tutaj. Chodzi o to żeby np. ryksza nie wjechała Oj Shootee, wstyd! Ktoś napisze jakąś bzdurę, a Ty to powielasz? Ciebie też mam odsyłać do lektury Kodeksu Drogowego? Riksiarzy obowiązuje taki oto znak: "zakaz wjazdu wózków rowerowych", zwany inaczej B-11. I jeżeli obowiązuje w danym miejscu zakaz wjazdu dla "chińczyków", to według polskiego prawa taki powinien być stosowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Pewnie to był właściciel który zajmuje się tylko sprzedażą gotowych rowerów a od zabawy z częściami ma pracownika. Akurat właściciela nie było - był jakiś sezonowiec + serwisant, ale w tym sklepie zawsze były takie krzywe fazy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 19 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Tak to jest jak się pracownika przyjmuje bo ma "grupę", a nie bo ma pojęcie o pracy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Znak B-9 zakazuje ruchu zarówno na jezdni i poboczu rowerów i wózków rowerowych. Tabliczka T-22 wskazuje, że znak zakazu nie dotyczy rowerów jednośladowych. Zatem zestawienie B-9/T-22 oznacza zakaz ruchu rowerów wielośladowych (czyli takich, które nie są jednośladowe). Pozdro pińcset Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 ciągle jest to absurd, skoro zastosowanie B-11 rozwiązuje sprawęhttp://www.wrower.pl/prawo/znak-b-9-t-22-zakaz-wjazdu-rowerow-z-tabliczka-nie-dotyczy-rowerow,3185.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 24 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 w nawiązaniu do postu #326 tegoż wątku, taka sytuacja (pono prosto Maroko): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Ostatnio widziałem podobną damkę jak w poście wyżej. Oczywiście FS i zawieszenie jak w Cannodale Scalpel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 ale co jest w tej damce takiego zabawnego? Giant kupe lat temu robił mieszczucha FS, a takie wynalazki też pamiętam były w latach '90. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikolajpod Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Proszę powiedz, że to był sarkazm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Ja ostatnio słyszałem że Cannondale Lefty działa duuuużo lepiej niż jakikolwiek inny amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 I co w tym absurdalnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 to jest prawda, bo masz w środku łożyska igiełkowe a nie ślizgi, więc nie ma prawie żadnych oporów pracy, co przekłada się na super czułość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Dobra tego nie wiedziałem. Może jednak to nie były takie głupoty. Ale jednak mimo wszystko (poprawcie mnie jeśli się mylę) w amortyzatorze o takiej budowie siły nie mają prawa rozchodzić się korzystnie, a już na pewno nie lepiej niż w amortyzatorze z dwoma goleniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Niby czemu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Nie chodzi mi o samo amortyzowanie, a raczej o wpływ takiej a nie innej budowy na piastę i okolice sterów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 @@Jedrasek, Wiesz dlaczego Lefty działa i naprężenia mu nie szkodzą ? Bo w swojej klasie mimo posiadania 1 goleni nie jest lżejszy a nawet waży więcej od amortyzatorów o klasycznej konstrukcji . Tam jest tyle dobrze zaprojektowanego materiału ze musi działać. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Czyli wychodzi na to że do tematu pasują nie twierdzenia kumpla, a moje. Zawsze warto jest dowiedzieć się czegoś nowego. Dziękuję za wyprowadzenie mnie z błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Bo w swojej klasie mimo posiadania 1 goleni nie jest lżejszy a nawet waży więcej od amortyzatorów o klasycznej konstrukcji . 1100- 1500g to dużo jak dla skoku 110-130mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.