Mod Team adamos Napisano 6 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 jest za głośne i może grozić wypadkiem. Piasta z systemem star ratchet. Luv it! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smyq90 Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Dawno, dawno temu dialog między kumplami (tak mniej więcej): - Ja za swój rower dałem 2,5 tys. - To nieźle cie zrobili w ch*** bo ja za swój dałem 500 zł - Ja taki chciałem - No co ty, wiesz ile za to byłoby picia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 smyq skąś to znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Jako, że o swój nowy rower staram się dbać, to często przy nim coś robię, na co mój teść zawsze z satysfakcją pyta: "Co?! znowu coś Ci się zepsuło?!" "Nie" odpowiadam np. "smaruję łańcuch" na co teść: "Nie, bo tak ciągle przy nim coś robisz" nie pytajcie jak pracuje jego rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zurth Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 @Nikolaos:Znaam to ;D Domownicy jak widzą, że siedzę przy rowerze i czyszczę np napęd to słyszę teksty typu: "Będziesz tam tak grzebał i grzebał aż coś popsujesz" Ogólnie to wychodzę z założenia, że to moje "grzebanie" jest profilaktyką na owe "popsucia". Do tego takie czynności wpływają na mnie ekstremalnie odprężająco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 11 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ponoć najgłupszy bike lane w Hameryce http://link.brightcove.com/services/player/bcpid271557392?bctid=1475273846 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deF Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 O! Nasi tam byli! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
segate Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Z naszego http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1A0fhgGHaZc podobno dalej tam jest ścieżka rowerowa, ale i tak śmiesznie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 http://s-trojmiasto.pl/download/bypad.pdf Strona 50, spróbujcie przebić Gdynię I na zdjęciach googla http://goo.gl/maps/X5mQM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 12 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 http://s-trojmiasto....nload/bypad.pdf Strona 50, spróbujcie przebić Gdynię Na szczęście ten niechlubny rekord należy do Herbaciarzy 8 feet = 2m 43cm więcej: http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/7547129/Council-condemned-over-Britains-shortest-cycle-lane.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 14 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Kolejny DDR-owy absurd, tym razem niestety z mojego rodzinnego miasta. Cyt. za Stowarzyszenie Rowerowy Toruń:"Oto oznakowanie drogi rowerowej Toruń - Unisław. Trudno doprawdy zrozumieć co powodowało "projektantem", który przed skrzyżowaniami już w odległości 70 m ustawia znaki, że zaraz skończy się droga rowerowa i zacznie się... chodnik?, bo tak z kolei informują znaki przeznaczone dla kierowców. Droga rowerowa Toruń - Unisław miała być przykładem dobrej infrastruktury dla rowerzystów tymczasem zamieniła się w "gęsto oznakowane pośmiewisko". Czekamy jeszcze na wymalowanie pasów dla pieszych, które są oczywiście przewidziane w projekcie!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Wiesz co.. hmm... powiem uczciwie że ma to trochę sensu. Droga jako taka znajduje się w lesie. Równo, więc tym samym szybko dla ewentualnych "ścigaczy". Ja sam jeżdże czasem na tzw średnią - czyli za*****lam na maksa, ile Bozia w nogach dała. Normalnie przypuszczam że bym tam "przefrunął", przy takim oznakowaniu zdecydowanie bym zwolnił. Ktoś projektując ów szlak chyba wziął sobie do serca naszą polską mentalność. Innymi słowy...nie skreślalbym tego .... ba powiem więcej - jestem za! Lepiej dmuchac na zimne. W tym wypadku może przynieść tylko korzyści - ot po prostu ... przechodnie mają niepodważalne pierwszeństwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 dzisiaj wracając z małej wycieczki pomykam po ścieżce rowerowej A ja myślałem że po drodze dla rowerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 14 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Wiesz co.. hmm... powiem uczciwie że ma to trochę sensu. Droga jako taka znajduje się w lesie. Równo, więc tym samym szybko dla ewentualnych "ścigaczy". Ja sam jeżdże czasem na tzw średnią - czyli za*****lam na maksa, ile Bozia w nogach dała. Normalnie przypuszczam że bym tam "przefrunął", przy takim oznakowaniu zdecydowanie bym zwolnił. Ktoś projektując ów szlak chyba wziął sobie do serca naszą polską mentalność. ElDiablo - ja też jeżdżę tamtędy i jeżdżę szybko. Jednak cały "myk" polega nie na tym, że znak informujący o przejściu dla pieszych postawiono w miejscu gdzie tego przejścia nie ma..."Pal sześć" te 70m - to jeszcze można zrozumieć. Tam raczej powinien być znak ostrzegawczy dla kierowców - "Uwaga Rowerzyści", a dla rowerzystów "Ustąp Pierwszeństwa" lub/i "Stop". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezrok Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Tym bardziej, że 'zebry' tam ani widu ani słychu. Czy zamysł projektanta był taki, że rowerzysta ma przeprowadzić rower przez to skrzyżowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmarcepan Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 No to coś podobnego z Puszczykowa pod Poznaniem, tylko na masową skalę. Ale takie coś w sumie nie jest żadkością w PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Ostatnio u mnie w jednym ze sklepów: Ja: Ma pan może stery półzintegrowane, 1 1/8 na maszynach? Sprzedawca: Eeeeeaaaayyy, (imię kolegi) możesz podejść bo klient chce stery półzintegrowane, a ja nie wiem jak to nawet wygląda Czasem człowieka krew zalewa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mapmen Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 adamos, tam powinien być przejazd dla rowerzystów bo w taki sposób DDR powinien przecinać jezdnię. A zamiast D-6 winien być D-6a. I to kierowcy mają obowiązek ustępowania pierwszeństwa, a nie ja paradowania per pedes po tym dziele inżynierii ruchu. Postaram się zgłosić to do Wydziału Ruchu Drogowego KMP w Toruniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smyq90 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Ostatnio u mnie w jednym ze sklepów: Ja: Ma pan może stery półzintegrowane, 1 1/8 na maszynach? Sprzedawca: Eeeeeaaaayyy, (imię kolegi) możesz podejść bo klient chce stery półzintegrowane, a ja nie wiem jak to nawet wygląda Czasem człowieka krew zalewa... Pewnie to był właściciel który zajmuje się tylko sprzedażą gotowych rowerów a od zabawy z częściami ma pracownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Z cyklu ...nasze kochanie drogi rowerowe ...akcja ZIMA... Warszawa, Trasa Siekierkowska ...nocny przejazd... ZDM jak budował DDR to zawsze ścinał DDR w newralgicznym miejscu. Tym razem padło na chodnik. Warszawa, ul. Ostrobramska ...DDR po opadach deszczu.. Warszawa, ul. Kadetów Zakończenie DDR... nieco zarośnięta DDR / Warszawa, Wał Miedzeszyński... Poprzeczne uskoki na DDR. Warszawa, Most Siekierkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Jednak cały "myk" polega nie na tym, że znak informujący o przejściu dla pieszych postawiono w miejscu gdzie tego przejścia nie ma..."Pal sześć" te 70m - to jeszcze można zrozumieć. Tam raczej powinien być znak ostrzegawczy dla kierowców wsio jasne.... racja.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sertom Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 [...]Jednak cały "myk" polega nie na tym, że znak informujący o przejściu dla pieszych postawiono w miejscu gdzie tego przejścia nie ma...[...]. Tym bardziej, że 'zebry' tam ani widu ani słychu. Czy zamysł projektanta był taki, że rowerzysta ma przeprowadzić rower przez to skrzyżowanie ? Panowie chyba nie macie prawa jazdy, co? Po pierwsze, jeśli skrzyżownie jest nieoznakowane, to pieszy ma pierwszeństwo, po drugie znak pionowy oznacza to samo co poziomy. Zebry może nie być, ale jeśli jest znak pionowy to w tamtym miejscu jest przejście dla pieszych i pieszy na drodze jest uprzywilejowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Ja największą głupotę usłyszałem kiedyś od sprzedawcy w Harfie ( dawno temu jeszcze na Witolda ) . Chciałem kupić koła pod V-ki ( wtedy mavic robił kilka modeli pod V-ki ) ale model który najbardziej mi pasował nie miał na obręczach wskaźnika zużycia . Sprzedawca powiedział mi ,że bez wskaźnika jest lepiej bo od tych rowków na obręczy w klockach takie ,, wypustki " się robią ... Kupiłem DT z dziurkami Inny z pracowników tej firmy powiedział ,że nie sprowadzą mi koszulki z coolmaxu ( choć byli dystrybutorem tej firmy ) bo taka koszulka kosztowała by 1000zł .... Cena katalogowa była ok 200 zł więc chyba całą rozmiarówkę chciał mi sprzedać . Tak , Harfa to dziwny sklep .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Panowie czy przypadkiem wam sie tematy nie pomyliły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz111 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Kolega twierdzi, że wszystkie części w jego rowerze- hexagonie x9 wyprodukował kross Ponadto twierdzi, że ma najlepsze części na rynku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.