wojszat95 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 @grzechu2410, padłem Bardzo drogi... A ja w zeszłe wakacje od takiego jednego dziadka w sklepie, fakt, że za bardzo się nie zna, poszedłem i pytam o przerzutkę Shimano Altus.I dziadek zaczyna mi wykład na co ja mówię przerzutka, bo niektórzy mówią na to aparat itd. Po wykładzie musiałem pokazać mu jeszcze gdzie jest przerzutka.Ostatecznie pokazał mi jedną przerzutkę(Shimano Tourney).Gościu nie ogarniał nawet żadnych grup(tourney,altus itd) . On ma tam tylko jakieś opony, pierdoły i marketówki ;-) Podziękowałem i wyszedłem lekko się śmiejąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aznar Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 · Ukryte przez premier2, 13 Kwietnia 2013 - OT Ukryte przez premier2, 13 Kwietnia 2013 - OT Ostatnio wracałem do domu samochodem po drodze pobocznej, ale często używanej. W tym samym kierunku z przodu jechał rowerzysta podążając po sinusoidzie. Przez moment myślałem, że pijany. Wyprzedzałem go niemal szorując lusterkiem po lusterkach samochodów zaparkowanych po drugiej stronie drogi, a i tak bałem się, że go zahaczę. Pisał smsa. Przez głowę przeszło mi otrąbienie go, ale zapewne skończyłoby się to upadkiem. Nie sądzę, żeby zmądrzał od tego. Odnośnik do komentarza
premier2 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 · Ukryte przez premier2, 13 Kwietnia 2013 - OT Ukryte przez premier2, 13 Kwietnia 2013 - OT @@Aznar, a przeczytałeś tytuł tematu, w którym piszesz posta? Bo ten post, to chyba nie w tym temacie... Odnośnik do komentarza
kadargo Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 · Ukryte przez premier2, 13 Kwietnia 2013 - OT Ukryte przez premier2, 13 Kwietnia 2013 - OT A co, to ma wspólnego z tematem? Odnośnik do komentarza
Aznar Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 · Ukryte przez premier2, 13 Kwietnia 2013 - OT Ukryte przez premier2, 13 Kwietnia 2013 - OT @@Aznar, a przeczytałeś tytuł tematu, w którym piszesz posta? Bo ten post, to chyba nie w tym temacie... Przeczytałem temat od deski do deski i uznałem, że ten post ma więcej z nim wspólnego niż jakieś 30% postów się w nim pojawiających. Jeśli jednak chcesz trzymać się litery prawa, to skłonny jestem przyznać Ci rację. Usuń proszę. (oba wpisy) Odnośnik do komentarza
Krzysiek22 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 · Ukryte przez premier2, 13 Kwietnia 2013 - OT Ukryte przez premier2, 13 Kwietnia 2013 - OT Tu piszemy raczej dziwne okreslenia, twierdzenia, a nie jakies anegdotki drogowe. Odnośnik do komentarza
Mod Team adamos Napisano 2 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 I jeszcze łańcuch ma rozciągnięty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Oj tam nie znacie się To ma ratować przed kraksą jak rama pęknie przy skoku z krawężnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Jest jeszcze jedna opcja - rama jest tak miękka, że pracuje na nierównościach. Prawie jak Scalpel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 ja słyszałem, że do rowerów DH montuje się hamulce od skuterów, z plastikowymi tłokami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeniu Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 W mieście mam dwa sklepy i serwisy rowerowe.Zawsze mam zagwozdkę,bo w jednym tanio,ale fachowcy niezbyt obeznani,szczególnie w jakichś trudniejszych naprawach,a drugi porządny,ale znów drogi,aż do przesady(np wymiana tarcz hamulcowych 30 zł za dwie)miałem kiedyś jakiś problem z kasetą i pojechałem do tego tańszego,mówię,że objawy takie,a takie.Facet wysłuchał i odpowiada "sprawdzimy,ale najgorzej k***a tę kasetę odkręcić,zabawy,że hoho" po czym niebezpiecznie zbliża się do tylnego koła z samym młotkiem . Obróciłem się na pięcie,zabrałem maszynę i pojechałem do droższego,problem niby zniknął,ale kasa też. Morał taki,że staram się jak najwięcej nauczyć,by działać samemu przy rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 po czym niebezpiecznie zbliża się do tylnego koła z samym młotkiem Czy to nie był aby Jeremy Clarkson ?? Bo młotek to jego ulubione narzędzie pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Grzeniu, to Ty nie wiesz że bez młota to C@#j nie robota? Amor do "DH" z całym 80m skoku, mocowaniem pod Vki i ośką 9mm. Sezon komunijny rozpoczęty http://allegro.pl/widelec-amortyzowany-m-wave-le-231-do-dh-downhill-i3201491194.html Lagi mają podobny kolor do Kashimy Foxa, przynajmniej na fotce. Aż dziw ze nie ma tam napisu "Kokoshima coating" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Ładny ci on ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeniu Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Ja wiem,że ponad młotek,nasza wysoce rozwinięta cywilizacja,nie wymyśliła nic lepszego,ale jednak nie zawsze jest niezbędny Amorek pierwsza klasa,nic tylko kupować,montować,testować i... kupować nowy po kraksie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 ... O ile byś się pozbierał Ale jakby włożyć ten "amor" do roweru podanego przez Adamosa, to by już był konkretny Full Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Amor do "DH" z całym 80m skoku, mocowaniem pod Vki i ośką 9mm. Sezon komunijny rozpoczęty Ale waga jest stosowna :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek156 Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Ja: Macie szczypce do cięcia linek i pancerzy? Serwis: Nie prowadzimy tak specjalistycznego sprzętu, prosze przyprowadzić rower do nas do serwisu i nie robic tego samemu. Takie nożyce muszą kosztować kilkaset złotych. (kupiłem nożyce za 40 parę złotych i tną aż miło). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 <facepalm> Tyle w temacie jedynie można powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Coś słabe mają te nożyce, bo nie udało im się przyciąć klienta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anna Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 To ścieżki mają jakąś super amortyzującą nawierzchnię? Wow! Super. zdarzyło mi się jechać taką jakby bitumiczną powłoką, coś w rodzaju jak na bieżni lekkoatletycznej; niestety była poprzecierana, to może tendencja do zanikania i trudniej spotkać mój ulubiony absurd - koleżanka jadąc przy jednym z jezior w Poznaniu musiała gwałtownie i mocno hamować, bo dziecię niepilnowane (jednak) skoczyło pod koła. Jego mama w krzyk "wyprzedza się z prawej strony!!"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 LOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adammat Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Moja kumpela swego czasu chodziła na siłownie... Nie pamiętam, czy chodziło o bieżnię, czy rowerek stacjonarny, ale uparcie twierdziła, że biegnie/jedzie (chyba to pierwsze) sprintem przez... 40 minut .Adamos, ten znak dotyczy rowerów holenderskich-wszystko się zgadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Moja kumpela swego czasu chodziła na siłownie... Nie pamiętam, czy chodziło o bieżnię, czy rowerek stacjonarny, ale uparcie twierdziła, że biegnie/jedzie (chyba to pierwsze) sprintem przez... 40 minut . Wpadnij kiedyś na wyścigi XC / Maraton to zobaczysz ile oni sprintem jadą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.