Skocz do zawartości

[ad absurdum] czyli najbardziej absurdalne twierdzenia z jakimi się spotkaliście!

Rekomendowane odpowiedzi

Mi znajomy się chwalił że zjeżdżał ze szczytu Mount Everestu i mu się nic nie stało, ja się go spytałem (udawając że wierzę) jakim cudem (ponieważ on nie miał nawet roweru), to odpowiedział że kupił rower z 4 hamulcami (2 z przodu, 2 z tyłu) za 20 tyś. i potem go odrazu sprzedał sądzac że to nic dla niego xD

dzisiaj wracając z małej wycieczki pomykam po ścieżce rowerowej (dodać trzeba, że chodnik biegł równolegle do ścieżki jedynie oddzielony był metrowej szerokości trawnikiem)na  której tez spaceruje sobie blondyna. mijając ją zwolniłem i pytam czy wie do czego służy ścieżka rowerowa, a do czego chodnik?

Odparła: Wiem, ale idąc po chodniku nogi mnie bolą.

Odjechałem bez słowa...

Rozmowa w sklepie rowerowym na gdańskim Chełmie

Ja: Czy dostanę spinkę do łańcucha 9 rzędowego?

Sprzedawca: Chyba do 8? 9 rzędowy jest węższy i nie produkują do niego spinek...

12 lat pracuję w serwisach i ani razu takiej nie widziałem.

Zgrabny kolisty ruch na pięcie i ucieczka.

Czy dostanę spinkę do łańcucha 9 rzędowego? Sprzedawca: Chyba do 8? 9 rzędowy jest węższy i nie produkują do niego spinek...

u mnie kiedyś było podobnie

jakie ma pan u-locki 

co?

u-locka

może pani powtórzyć

zapięcie do roweru, takie w podkowę ;) (co najciekawsze, twierdził, że on takich rzeczy to nigdy w sklepie nie miał :) )

mysle ze liczyla na ostra jazde na ramie

jeśli chciałeś tym zabłysnąć, to uwierz ale wygląda to przykro... 

• Mod Team

Dość absurdalną sytuacje miałem niedawno dość, znajomy dał cynk ze szukają osoby na sklep rowerowy, pobliski i duży. Byłem, pogadałem i sie nie dostałem, ok :P Sie nie znam może czy coś, Teraz znajomy opowiada ze pracują tam tacy ludzie co nic nie wiedzą, jest jeden który ogarnia temat ale on tam już sporo czasu pracuje.

I niech mi ktoś powie gdzie sens gdzie logika ? :D Ja nie ogarniam polskiej logiki zatrudniania ludzi.

...mijając ją zwolniłem i pytam czy wie do czego służy ścieżka rowerowa, a do czego chodnik?

Odparła: Wiem, ale idąc po chodniku nogi mnie bolą.

Odjechałem bez słowa...

Oj, ci mężczyźni... a ona miała nadzieję, że może ją weźmiesz "na rurkę" wink.gif

...jeśli chciałeś tym zabłysnąć, to uwierz ale wygląda to przykro... 

Przykry, to jest brak poczucia humoru u co niektórych wink.gif

Ja to odebrałem jako żart, ale zauważyłem już, że jak kobiety żartują, to jest OK,

natomiast jeśli mężczyźni żartują w ten sam sposób, to jest to dla kobiet "be" gwizdze.gif

• Mod Team

Jak, to? Zatrudnia się tego który chce najmniej

Racja tylko ze ja kokosów bym nie chciał bo pracy jako tako nie szukałem, muszę sie wyleczyć do końca aaale była okazja to myślę skorzystam. Wydaje mi się że pracodawcy by zależało by mieć taniego pracownika i takiego który wie co robi niż taniego i ... tylko taniego no ale :P

Wczoraj byłem w sklepie rowerowym po zapięcie dla koszyka babci (chciała tanie, bo tylko przypiąć koszyk na zakupy na klatce). Wchodzę i wywiązuje się taki dialog:

-Mógłbym zobaczyć to zapięcie za 10zł?

-Już podaję. Jest to bardzo dobry model, trudny do przecięcia i uszkodzenia ...

Zapięcie wziąłem, bo to i tak tylko do koszyczka, ale w razie potrzeby przecięcie można je przeciąć pierwszymi lepszymi kombinerkami w mniej niż 5 sekund. Grubość pancerza od linki w jakiejś otulinie z tworzywa.

Witam kiedyś szukając zaślepek do piwodów hamulcowych w jednym ze sklepów rowerowych otrzymałem odpowiedz .... tutaj nie mamy czesci do samochodów :)

ten sam sklep kilka miesięcy później

-dzień dobry czy otrzymam zacisk hamulcowy mechaniczny

- tak mamy , już podaje

- ale to nie jest zacisk mechaniczny tylko hydrauliczny

- co pan nie powie bym wiedział to bym już dawno go sprzedał

dodam tylko ze rozmawiałem z serwisantem tego sklepu

kupując klucz do suportu

-dzień dobry otrzymam klucz do suportu shimano

- tak mamy ale bardzo drogi jest

-a w jakiej cenie

-20 zł

oczywiście kupiłem ale czy rzeczywiste był drogi heh

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...