Skocz do zawartości

[2000] Rower MTB Kross , unibike , specialized

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów

Noszę sie z zamiarem roweru i co odwiedze nowy sklep w okolicy to inną markę mi polecają to Kellys to składaka na jakiejś czeskiej ramie z hydraulicznymi hamulcami

Spodobał mi sie

Specialized Hardrock sport disc cena około 2050

lecz z tego co wyczytałem to ma słaby osprzet.

Ma to być rower do 50 % górki leśne i nie tylko w okolicy Wałbrzycha jest trochę 50% miejska dżungla.

Zaznacze ze z rok może dwa zalezy ile podrosńie mam zamiar jeździć z synkiem w foteliku za plecami raczej po delikatnym leśnym terenie. Fajnie by mieć hamulce tarczowe tylko czy w tej cenie będzie cos sensownego.

Mam mętlik im wiecej czytam i odwiedzam sklepy rowerowe bo moja przygoda z MTB była kiedy góral Trek i Autor to był szczyt marzeń 13 latka.

Pzdr

Napisano

mam ten sam dylemat i im więcej szukam i czytam tym mniej wiem co powinienem wziąć:D

ostatnio coraz bardziej jednak skłaniam się ku meridzie matts tfs 300 v 2011 i mbike mi się strasznie podoba wizualnie :D

Napisano

Jest jakiś użytkownik tego Cube Acid 2011 jak sie sprawuje i czy takie podzespoły za 2900 zł są ok. Wiem ze można znaleźć Krossa itp ale przymierzałem sie do Krossa hexagonax 9 i jakoś mi nie pasuje i czuć ze jest cięższy od rowerów lepszej marki. Chciałbym żeby był dobry rower w którym nie będę musiał za rok wymieniać połowy podzespołów.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cube Acid jest OK. za 2900zł masz osprzet mieszany:

korba Deore, kaseta i lancuch SLX, manetki SLX 10-speed, przerzutki XT, Hamulce Hayes Stroker, olejowy amortyzator RS dart, Koła mocne na obreczach Alexrimsa okute w opony Schwalbe, czegoś można chcieć więcen za niespelna 3 tysie. Jest to dobry wybów.

Napisano

Cube acid dla twoich wymagań będzie bardzo dobrym wyborem, osprzęt nie będzie wymagał wymiany po roku, czy po dwóch (nie wliczając w to normalnej konserwacji podzespołów)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...