Skocz do zawartości

[PIASTA] niedokręcona piasta ?

seebcioo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Otóż chodzi mi o to, że bez żadnych narzędzi zdjąłem kasetę wraz z częścia piasty, na ktorej to znajdują się zakładki, cze jak to sie tam nazywa :thumbsup:

Dla wzorkowców ;-)

https://picasaweb.go...feat=directlink

Chyba, że się mylę - tak powinna być . . .

Jeśli jednak się nie mylę i mam coś niedokręconego, Proszę powiedzcie co i jak :thanks:

EDIT: P.S. Jakbyście nie mogli otworzyć zdjęcia to mówcie ;)

Napisano

Nie mam klucza do kasety = nie zdejmę kasety = nie powiem Ci czy mam, ale z tego co kojarze - kiedyś zdejmowałem to była chyba (chyba bo dawno to było).

EDIT: Co do benbenka to na pewno go zdjąłem - razem z częścia piasty - tą częścia która to " tykota ".

Napisano

Kaseta swoją drogą.

Pytanie czy po ściągnięciu tego wszystkiego nie została Ci nakrętka (zdjęcie 9 wyżej link) lub śruba imbus (chyba 10 -zdjęcie 9,10)? Bo to jest odpowiedzialne za trzymanie wszystkiego w kupie.

A przy piaście Ci nic nie zostało?

Napisano

Przynajmniej byś powiedział co to za piasta jest. Bo tak to może to część od samolotu albo jakiegoś czołgu.

Shimano, novatec może ching lin.

Napisano

Odkręciłeś bębenek :D Swoją drogą zainwestuj w klucz do kaset, to nie kosztuje dużo, a pomoże uniknąć TAKICH niespodzianek :) W sumie nic poważnego nie zrobiłeś, o ile nie pogubiłeś czegoś :)

Napisano

Złóż, jak coś nie będzie działać, poszperaj za dokumentacją piasty (google), ale na razie złóż w kolejności odwrotnej do rozkładania :D Nie powinno się nic złego stać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...