leo2 Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witam Mam na sprzedaż uszczelniacz do opon domowej produkcji: Cena: 35 zł za litr 20 zł za 0,5 litra przesyłka 15 zł Wrażenia z testów: http://www.forumrowe...owej-produkcji/ Parę opinii z testów: Czytając na forum uwagi o zasychaniu kluszczeniu czy nie uszczelnianiu wycieków ,z pewnymi obawami ,ale podjąłem męską decyzję, że przetestuję zestaw bezdętkowy. W zasadzie do wczoraj nie miałem nic do powiedzenia w tym temacie . Jakiś kolejny maraton odcinek trasy puszczony po drodze utwardzonej czym się da tzn chłop sobie sam utwardza jak nie cegłą to dachówką lub rozbitą butelką no i defekt jak tralala . Rozcięcie szerokie na 0,5 centa pst,pst,pst... i tak przez dłuższą chwilę mleczko leje się wszędzie na okulary (i tu znowu udowodniłem sobie, że bez okularów ani rusz) na ciuchy, nogi (fajny efekt zaschniętego mleczka na włochatych nogach i bolesna depilacja w trakcie czyszczenia BRRRR ) myśl: że nie uszczelni bo strasznie duży wyciek ... zatrzymuję się przecieram oponę w miejscu nacięcia (jak zobaczyłem jaka szeroka dziura to strach w oczach) ale .... ale !!!!USZCZELNIŁO !!!!!!!!!!!!! i pojechałem dalej . Ze swojej strony gorąco polecam , a z własnego doświadzczenia ilość 50 ml na oponę to (ZA) lekka przesada !!!! dzis mialem okazje uchwycic ciag zdarzen w postaci: psssss->siurniecie po lydce->zaklejenie dziury dziura byla dosc spora sadzac po strumieniu lejacego sie mleka, przez co tez ubylo sporo powietrza, ale co z tego - zakleilo sie i moglem bezstresowo dojechac do domu...nie wzialem pompki Ja wczoraj przeprowadziłem testy: Wynik pozytywny. Po wyciągnięciu igły, od razu pojawiło się mleczko, które w ciągu 3-5 sekund uszczelniło dziurę. Ubytek ciśnienia był zauważalny ale nie jakoś wysoki. Igła miała grubość 1,4mm Mleczko w oponie ma około dwóch miesięcy. Ja również chciałbym podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat tego uszczelniacza. Co prawda dostałem go jakieś 3 tygodnie temu ,ale żeby obiektywnie wypowiedzieć się na jego temat potrzeba było właśnie czasu. Samo uszczelnienie opony to nie żadne wyzwanie, uszczelniacz musi działać przez dłuży czas (więc i tak 3 tyg to bardzo krótko). Ja już 3 sezon jeżdżę bez dętek, miałem kontakt z większością produktów do uszczelniania ,które mamy dostępne na naszym krajowym rynku. Nie miałem problemu z uszczelnieniem bo koła mam przystosowane już fabrycznie pod UST. Po pierwsze do testu użyłem oponki Furious Fred UST , która miała kilka dziur (chyba 8). Pomijam fakt ,że uszczelniła się bez problemu bo koła i opona były UST. Dziury zalepiły się bardzo szybko. Przy jeżdżeniu co jakiś czas następowało rozszczelnienie ,ale zaraz było zaklejane na nowo więc można było kontynuować jazdę. W takiej sytuacji Caffelatex w ogóle nie miało szans. Wniosek jest taki ,że używając opon jak FF (nowych) można bez obawy na tym uszczelniaczu dojechać do mety-oczywiście oponki wagi piórkowej służą jako race day only. Co prawda przy przebiciu mamy jakąś tam stratę ciśnienia,ale uszczelniacz działa. Po tym wszystkim z racji tego ,że opona i tak była do wyrzucenia powbijałem w nią szpilkę i za każdym razem uszczelniała się. Po wstępnym teście na FF zalałem Pythona ( ) UST MRC, miał 1 dziurę i tu znów pełny sukces. Ciśnienie trzymał prawie idealnie, Oczywiście również Python poszedł do kasacji. Co dość istotne to w przeciwieństwie do lepiszcza Joe's tu nawet jak rower stoi to na powierzchni nie ma mokrego/wilgotnego śladu w okolicy dziury. Czyli lepi bardzo dobrze. Jeżeli chodzi o stosunek cena do jakości to nie ma konkurenta. Można lać więcej, ja do testów lałem po ok 150ml , teraz w oponach , na których jeżdżę mam po ok 70ml . Uszczelniacz co ważne nie traci właściwości jak się jeździ przez wodę, nie rozklejał się (przynajmniej tak było w moim przypadku). Na pewno świetnie nadaje się do uszczelniania zwykłych opon. Z większymi dziurami może być "różnie"(jak wbiłem gwóźdź to o ile był on w oponie to dało by radę jechać ,ale bo wyciągnięciu dziura była już zbyt duża - ok 3-4mm ) ,ale większe to przy oponach UST dobrze uszczelnia tylko Hutchinson, który raczej słabo będzie nadawał się do uszczelniania zwykłych kewlarówek. Podsumowując nie ma co przepłacać bo to w pełni wartościowy produkt. PS. Uprzejmie proszę adminów o podpięcie tematu, ponieważ to nie jest jednorazowa transakcja. // Prosiłeś adminów, a podpiął moderator :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Stosowałem tylko mleczko leo2, więc porównania nie mam ale mogę je polecić w 100 %. Jak mi się skończy, to na pewno zakupię kolejną partię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Polecam mimo że ma około 9 miesięcy (w butelce) ostatnio zalewane było nim koło i działa bdb tak więc naprawdę polecam kupiłem je jako jeden z pierwszych i teraz planuje kolejne zamówienie ale dużo większe bo znajomi też chcą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 filmik z testem http://www.youtube.com/watch?v=Xow2zDaAF4k&hd=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Wyjeżdżam 24.06 i wracam dopiero pod koniec lipca. Jeżeli ktoś nosi się z zamiarem kupna proszę o zamówienie do 20.06. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Przerwa wakacyjna wracam 22.07.12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Z powodu wypadku (rowerowego oczywiście) i uszkodzonego barku, do września nieczynne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 kolego, a rozwiązałeś problem bardzo szybkiego zasychania mleczka w oponie, tutaj jest o tym dużo więcej napisane http://www.forumrowerowe.org/topic/86307-uszczelniacz-do-opon-domowej-produkcji/page__pid__1120857__st__460#entry1120857 dwa miesiące to zdecydowanie za krótko na no tubes można przejeździć cały sezon, jeżeli mleczko będzie nadal tak szybko zasychać to lipa i lepiej kupić no tubes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 kilka dni temu, czyli po roku od kupna, zalałem kolejne ghetto, dętkę 24'' użyłem już wcześniej przyciętą, zdjąłem z koła, obejrzałem, założyłem równo z powrotem, założyłem racing ralpha 2.1 ust, poprawiłem wszędzie przyciętą dętkę żeby była w miarę równo, dolałem ~60ml płynu, pompką się nie chciało uszczelnić (ralph za bardzo odstawał), więc użyłem sprężonego powietrza http://www.youtube.com/watch?v=QBPGYMEYRtE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Panie, jakie mleko można nabyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W1dMo Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Witam jest jeszcze możliwość zakupu mleczka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 czy ktoś ma kontakt do producenta bo coś na forum ostatnio nie zagląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CMIK Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Ja napisałem na PW kilkanaście dni temu i kupiłem uszczelniacz, wszystko sprawnie, więc próbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Zakupiłem i jestem ponownie zadowolony Póki co, jeszcze nie ma pewności czy nie zaschnie po kilku miesiącach, ale na chwilę obecną jest git. Pieni się i są grudki. Uszczelniłem takim sposobem: https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/Bezdetki?authuser=0&feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpioro1 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 leo2 - Opróżnij sobie skrzynkę w komunikatorze, bo nie można się z tobą skontaktować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 jak nadal sprzedajesz to ja też bym chętnie kupił z 0.5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grinpis Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Też bym łyknął mleka, ale kontaktu brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broklyn20 Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Udało się komuś kupić ostatnio? Bo też się nie mogę skontaktować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Ja tez pół litra chętnie przytule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Urlop 01.08-24.08. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 @@leo2, Ogolnie dalej sprzedajesz swoj uszczelniacz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Naturalnie, ale od piątku mam 3 tygodnie urlopu. Więc jak Ci zależy na szybkiej dostawie pisz PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzJ Napisano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Witam Mam na sprzedaż uszczelniacz do opon domowej produkcji: Cena: 35 zł za litr 20 zł za 0,5 litra przesyłka 15 zł Wrażenia z testów: http://www.forumrowe...owej-produkcji/ Parę opinii z testów: PS. Uprzejmie proszę adminów o podpięcie tematu, ponieważ to nie jest jednorazowa transakcja. // Prosiłeś adminów, a podpiął moderator :-) Jestem zainteresowany zakupem 1 l mleka, prszoę o kontant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smiechu2013 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Wysłałem wiadomość na PRIV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piluj Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Witam leo2. Jestem zainteresowany kupnem mleczka. Nie mogę wysłać Ci PW więc proszę o kontakt. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.