Pysiek Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witam! Zamierzam kupić hamulce KCNC X7. Link poniżej. http://allegro.pl/hamulce-tarczowe-tarcze-kcnc-x7-160-180mm-bs-i2062613462.html Co sądzicie o tych tarczówkach ? Dają rade? Jeździłbym 60% asfalt 35% drogi polne/las/szuter 5% góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy70 Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Jasne, że dadzą radę. Aczkolwiek za te pieniądze, można swobodnie pogrymasić ja osobiście wolałbym te jak już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolli Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Zgadzam się z przedmówcą, w tym przedziale wziąłbym R1, pod względem siły hamowania pewnie się nie różnią, lecz wizualnie są ładniejsze od kcnc i myślę, że łatwiej je byłoby później odsprzedać, ale decyzja zależy tylko od kupującego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 15 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Odsprzedać... ja raczej nie będę już takich hamulców sprzedawał Głównie to zależy mi na tym, żeby były one czerwone. Są R1 czerwone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Nie lepiej kupić coś co jest bardziej popularne w środowisku niż jakiś egzotyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 15 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Co masz na myśli? (głównie zależy żeby był kolor czerwony). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JGa Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 są czerwone r1, mój kolega takie ujeżdża i bardzo ładnie się prezentują ale nie do wszystkich projektów będą takie pasować, ja tam wole swoje czarne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 15 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Rozumiem.. jeszcze pomyśle nad tym... A jeździł ktoś z was na X7 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 jest też czerwony tune Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 15 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Rozumiem, mógłbyś podesłać fotkę? (chciałbym zobaczyć jak wygląda na real foto) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Zgadzam się z przedmówcą, w tym przedziale wziąłbym R1, pod względem siły hamowania pewnie się nie różnią, lecz wizualnie są ładniejsze od kcnc i myślę, że łatwiej je byłoby później odsprzedać, ale decyzja zależy tylko od kupującego Skąd ta pewność? Erki mają świetny stosunek masa - możliwości. Moje są do tego wyjątkowo trwałe. To świetne heble. O gustach się nie dyskutuje ale czerwone heble - zaciski, przewody, klamki to wygląda.... To wygląda i krzyczy: "PARZCIEEEE NA MNIE, JESTEM ŚLICZNY I CZERWONY I PIĘKNY!!!!" Są czerwone erki ale w przeciwieństwie do tego jarmarku mają czerwone korpusy dźwigni i zaciski, reszta jest w normalnych kolorach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Kurde... tylko jednak trochę mi się budżet zmniejszy, bo będę musiał rebe swoją wymienić :/ Słuchajcie, a coś tańszego to co polecacie? Powiedzmy do 500 zł za komplet ( może być używka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Z czerwonymi będzie ciężko Z używek poleciłbym Juicy 7, ale jestem stronniczy, bo sam jeżdżę na avidach Juicy 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Rozumiem. Ale ze względu , że budżet znacząco się obniżył, kolor nie jest ważny Może być i nawet różowy...żeby tylko jakoś te hamulce chodziły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Deore m596, albo slx m666. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 A coś z lżejszych hamulców ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 16 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Za 500 zł nie kupisz lekkich, hamujących hamulców :x Najlżejsze chyba byłby używane Formule ORO :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Dla mnie te KCNC to maksymalny poziom jarmarku. Ale co przeraża mnie najbardziej, to kształt klamek. Strasznie odgięte na końcu. Punkt obrotu daleko od kierownicy. Nie mam dużego doświadczenia z hamulcami, ale odnoszę wrażenie, że trudno tym hamować jednym palcem. Ja hamuję jednym palcem, chwytając za konec klamki. Stare poczciwe J3 są do tego świetne pod względem ergonomii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Dobra, wielkie dzięki za odpowiedzi. Postanowiłem poczekać aż zarobie trochę kasy i kupie czerwone R1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.