Kierownica - Scott Aspect OS 640mm, black, 31,8mm 20mm rise 8°
Mostek - Scott TDS-D345A-8
Pedały - Wellgo C 127 S SHIMANO M520 + buty SHIMANO SH-M087
Sztyca - Scott, 31.6mm
Siodło -Scott Aspect WTB SILVERADO PRO 230gr pręty CrMo
Piasta (Przód) - Scott Disc Team
Piasta (Tył) - Shimano FH-M475 L
Łańcuch - KMC Z-7
Kaseta - Shimano CS-HG40-8 11-32T
Szprychy - 15 G, stainless, black
Obręcze - Araya TX-633 D-Wall, white
Opony - Schwalbe Black Jack 26 x 2.1 50TPI
Pierwszą wymianą było siodełko i bardzo sobie te pierwszy krok (dosłownie) chwalę w kierunku zrzucenia paru gram z roweru Teraz nie mam najmniejszych problemów z jazdą powyżej 50km w terenie. Dotychczas bywało różnie.
Dalej do wymiany poszły pedały i buty SPD. Jako, że są to moje pierwsze buty tego typu jestem z nich bardzo zadowolony. Przejechałem na nich ok.800 km i tylko raptem ze dwie mocne gleby zaliczyłem :)
Do dnia dzisiejszego przejechałem ok.1100km. Po każdej trasie jest pełny serwis czyszczący. Łańcuch nie wykazuje jeszcze luzów ale trzeba będzie się pomalutku rozglądać za nowym.
Chciałem wymienić sztycę ale już zostałem naprostowany , że zaczynam odchudzanie roweru od tyłu.
Wpierw koła/amortyzator/napęd.
Moja waga to ok.100kg przy wzroście 185 cm, do malutkich nie należę Jakie koła do tej wagi polecacie. Dodam , że chcę w tym roku wziąć udział w maratonie a być może i którymś z Challenge.
Napęd - prawdopodobnie będzie to SLX w całości
Amortyzator......i tutaj zaczynają się schody. Jestem w tej kwestii laikiem tak, że proszę o pomoc w doborze.
Pytanie
hassanbey
Witam serdecznie
W zeszłym roku pod koniec wakacji zakupiłem rower Scott Aspect 30 w konfiguracji seryjnej czyli:
Waga
13,80 kg
Rama - Aspect Alloy 6061 D.B. Performance geometry Integrated headtube
Widelec - Suntour XCR with Lockout 100mm travel
Stery - Ritchey Logic OE integ.
Przerzutka (tył) - Shimano Alivio RD-M430 24 Speed
Przerzutka (przód) - Shimano Acera FD-M360 / 31.8mm
Manetki - Shimano SL-M 310 R-fire plus
Klamki hamulca - Tektro DRACO
Hamulce - Tektro DRACO Hydr. Disc
Korbowód - Shimano FC-M361, silver 44x32x22 T
Oś korbowodu - Shimano BB-UN 26 Cartridge Type
Kierownica - Scott Aspect OS 640mm, black, 31,8mm 20mm rise 8°
Mostek - Scott TDS-D345A-8
Pedały - Wellgo C 127 S SHIMANO M520 + buty SHIMANO SH-M087
Sztyca - Scott, 31.6mm
Siodło - Scott Aspect WTB SILVERADO PRO 230gr pręty CrMo
Piasta (Przód) - Scott Disc Team
Piasta (Tył) - Shimano FH-M475 L
Łańcuch - KMC Z-7
Kaseta - Shimano CS-HG40-8 11-32T
Szprychy - 15 G, stainless, black
Obręcze - Araya TX-633 D-Wall, white
Opony - Schwalbe Black Jack 26 x 2.1 50TPI
Pierwszą wymianą było siodełko i bardzo sobie te pierwszy krok (dosłownie) chwalę w kierunku zrzucenia paru gram z roweru Teraz nie mam najmniejszych problemów z jazdą powyżej 50km w terenie. Dotychczas bywało różnie.
Dalej do wymiany poszły pedały i buty SPD. Jako, że są to moje pierwsze buty tego typu jestem z nich bardzo zadowolony. Przejechałem na nich ok.800 km i tylko raptem ze dwie mocne gleby zaliczyłem :)
Do dnia dzisiejszego przejechałem ok.1100km. Po każdej trasie jest pełny serwis czyszczący. Łańcuch nie wykazuje jeszcze luzów ale trzeba będzie się pomalutku rozglądać za nowym.
Chciałem wymienić sztycę ale już zostałem naprostowany , że zaczynam odchudzanie roweru od tyłu.
Wpierw koła/amortyzator/napęd.
Moja waga to ok.100kg przy wzroście 185 cm, do malutkich nie należę Jakie koła do tej wagi polecacie. Dodam , że chcę w tym roku wziąć udział w maratonie a być może i którymś z Challenge.
Napęd - prawdopodobnie będzie to SLX w całości
Amortyzator......i tutaj zaczynają się schody. Jestem w tej kwestii laikiem tak, że proszę o pomoc w doborze.
Na początek to tyle.
26 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.