Skocz do zawartości

Składanie kół

Emilpe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Czy znacie w Poznaniu serwis rowerowy, gdzie naprawdę znają się na składaniu kół, tzn. z użyciem tensometru? NIe oddam karbonowych obręczy byle komu :P

Pozdrawiam

Napisano

Słyszałem, że niejaki Kura świetnie zaplata koła. Ma serwis, a właściwie bardziej manufakturę ( :thumbsup: ), przy kinie Apollo. Chyba, że zmienił lokalizację, bo coś tam kiedyś wspominał.

Jak będziesz zainteresowany mogę podać numer telefonu ;)

Napisano

Jeżeli zależy Ci na tensometrze to poszukaj oficjalnych dystrybutorów mavic'a.

Każdy autoryzowany serwis powinien mieć na wyposażeniu takie urządzenie ;)

Napisano

Nie wiem co i jak z serwisami w Poznaniu ale na co chcesz gwarancje w kole ?

Jak Tobie kiedys kapsle zaczna wychodzic z obreczy to zrozumiesz po co :)

Napisano

Jak Tobie kiedys kapsle zaczna wychodzic z obreczy to zrozumiesz po co :)

Ehm dla mnie to bardziej podchodzi pod jakość spzrętu, a miałem na myśli, że jeżeli koło będzie dobrze złożone to gwaranacja na nic się na da bo jak już mówiłem będzie to sprawa jakości sprzętu - czy też jego katowania :teehee:

• 4 tygodnie później...
Napisano

dobre zaplecenie, wycentrowanie koła to nie jest takie hop siup. jeśli są to koła dt swissa to najlepiej w Polsce (też najdrożej) naprawią, przeserwisują w obornikach w dt swissie.

polecam serwis 2koła suchy las. top serwis jeśli chodzi o Poznań. narzędzia park toola, szprychy sprawdzane tensometrem, świetny, doświadczony mechanik.

Napisano

Mogę naprawdę polecić pana Romana z Murowanej Gośliny. Może i ma mały serwis, ale na zaplataniu kół zna się jak mało kto, w ty roku widziałem że zaplótł już ponad 20 kompletów kół <1400 g. Oczywiście zaplata z tensometrem, i nie słyszałem jeszcze żadnej złej opinii o nim, same dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...