Platek Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Jak w temacie. Czy ktos sie może wypowiedziec na temat tych firm? Jestem zielony w te klocki. O ile o Alexie coś słyszałem kiedys to o tym drugim raczej nie. Konkretnie chodzi mi o modele: ALEX G2000 Weinmann DA16 dzięki zgóry za wszelkie informacje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 24 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 W starych niemieckich rowerach trekingowych mozna spotkac te obrecze, mialem rowerek na takich i sluzyl bardzo dobrze, na pewno nie jest to produkt nizszowy. Co do podanego modelu to takze jest stosowany w trekkingach, obrecz aluminiowa z dwiema komorami. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Platek Napisano 24 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 znaczy który? Weinmann? potrzebuje dobrą obręcz, taka która nie pierdyknie ani sie nie rozcentruje jak z ciężkimi sakwami wjade w dziure przy, powiedzmy, średniej prędkości. Te modele są w rowerach które mam na oku (Dema ) wiecej w dziale rowery. w najgorszym wypadku zazycze sobie jakeis lepsze kółka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 25 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Hehe sorry mowilem o Weinmannach! I mysle ze beda mocniejsze, to firma o sporej tradycji a ja ze swoich (o wiele starszych) bylem zadowolony! Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Platek Napisano 25 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Weinmanny mają byc mocniejsze? Te Weinmany wypatrzyłem w rowerze złożonym na Alivio, a Alexy były w modelu wyższym - na Deore. tu znalazłem to: http://www.scout.pl/ ->rowery -> DEMA (po lewej) -> IMPERIA SF/EXPERIA SF (po prawej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 25 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Mam tylne kółko na obręczy Weinmann ZAC2000 i piaście Deore. Kupiłem je używane, przechulałem na nim dotychczas ponad 9 tys. i jest dobrze. Parę razy podcentrowałem trochę, ale żadnych problemów nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Platek Napisano 25 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 no dobrze. Tylko na pewno są różne modele tej firmy Niestety nie moge znaleźc strony o Wienmanach. I nie znam niemieckiego. Jak sie ma ta Twoja obręcz do tej co ja podałem (Weinmann DA16)? Lepsza, gorsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 25 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Nie mam pojęcia. Ciężko znaleźć jakiekolwiek info o Weinmann'ach. A może jakieś inne wybierzsz? Czy wchodzą w grę tylko te co wymieniłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 25 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Model ZAC2000 to model niezbyt wysoki przeznaczony do rowerkow gorskich! Model DA16 to treeking. Platek nawet jesli sie zdecydujesz na te Weinnmany DA16 to nie sadze aby Cie jakos specjalnie zawiodly, to solidna firma! Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Platek Napisano 25 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Ja po prostu na stronie dystrybutora znalzłem info, że takie mają obręcze te modele. I prawdnopodobnie łatwiej by było działac n atych dwóch modelach (większe ustępstwa, niższe koszty). Oczywiście jeśli bedzie trzeba, to biore coś innego Jak najbardziej. A co do ich jakości - trafiłem n ajakąś stronke z opiniami o wienmanach i ktos ostro jechał po nich (po jakims innym modelu). No ale po wszytskim przeciez można jechac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.