Tomash Napisano 19 Marca 2012 Napisano 19 Marca 2012 Temat umarł, a ja strasznie jestem ciekaw na czym stanęło! Maroko, możesz zaspokoić moją (i być może nie tylko moją ) ciekawość?
n4k5 Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Nie tylko Ty, po cichu cały czas obserwuję ten temat Szkoda, że nie masz niższego modelu Strive, ubiegłoroczny (bodajże 6.0) był za 1999EUR.
maroko777 Napisano 20 Marca 2012 Autor Napisano 20 Marca 2012 Sprawa wygląda następująco : na polu bitwy został Canyon Strive 7.0 ze względów ekonomicznych ale pojawia się kolejny problem z dostępnością tych rowerów u producenta :/ i bardzo ciężko jest nabyć ten rower przed końcem kwietnia a to jest dla mnie ostateczny termin... i Ibis Mojo HD którego testowałem przez 4 tygodnie i jestem nim zachwycony więc najprawdopodobniej na 90% będzie to rower który zakupię... Ale.. mam jeszcze chwilkę do zastanowienia czyli ok 4 tygodnie, jak tylko podejmę ostateczną decyzję i zakupie rower to będziecie pierwsi którzy go zobaczą
maroko777 Napisano 1 Maja 2012 Autor Napisano 1 Maja 2012 Spoko, rower będzie za ok 2-3 tygodnie. Niestety sprawa zakupu się przeciągnęła... mam nadzieję że teraz pójdzie jak po maśle...
maroko777 Napisano 14 Maja 2012 Autor Napisano 14 Maja 2012 Witam ponownie, w końcu stało się to co nieuniknione ... dokonałem zakupu i rower będzie u mnie w domu za ok 2 do 3 tygodni Canyon Strive ES 7.0 Glacier bo takowy wybrałem ze względów ekonomicznych i w sumie nie tylko. Myślę że jest to wystarczający rower jak dla mnie i spokojnie zaspokoi moje potrzeby i oczekiwania odnośnie pierwszego roweru enduro... fotki niebawem...
MonoVan Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Gratulejszyn! Bardzo jestem ciekawe, jak wypadnie w porówaniu do Gianta.
Obes Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Wiem, że jak się ma niezłą technikę, to zbyt często nie trzeba hamować, jednak w jednozawiasie zawiecha usztywnia się przy hamowaniu, ciekawe na ile to wpływa na jazdę w Canyonie.
Obes Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Ten (Strive) jest jednozawiasem. Der Eingelenk-Hinterbau gewährleistet in Verbindung mit dem großvolumigen Unterrohr einen steifen Unterzug
Obes Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Zbytnio się nie musiałem wysilać, żeby do tego dojść . Tobo gdyby obejrzał specyfikację też by to zauważył
kadargo Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Wystarczyło na fotę spojrzeć... tylko rzucić okiem
Obes Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Fotę jak fotę, za korbą mógł być jeszcze łącznik (patrz np. Lapierre X-flow), ale rama na rysunku na stronie go nie ma ...
tobo Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Wystarczyło na fotę spojrzeć... tylko rzucić okiem No można było, tylko że mi canyon od niepamiętnych czasów kojarzy z czterema zawiasami. Poza tym kolega chciał kupić coś zaawansowanego, ibisa więc nie przypuszczałem że aż tak nisko upadnie
MonoVan Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 No można było, tylko że mi canyon od niepamiętnych czasów kojarzy z czterema zawiasami. Poza tym kolega chciał kupić coś zaawansowanego, ibisa więc nie przypuszczałem że aż tak nisko upadnie święte słowa
maroko777 Napisano 15 Maja 2012 Autor Napisano 15 Maja 2012 Może wam się w domu przelewa ale u mnie jest całkiem inaczej i oprócz zakupu bika mam wiele innych wydatków. Jak dla mnie 5 tysięcy złotych różnicy w cenie to sporo...
MonoVan Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Heh, sam widziałeś mój setup ibisa na początku. Revelation, slx rurki accenta, hample j5. Mi się również nie przelewa, a obecny setup mojego ibisa to nie jest moja burżuazja, tylko okazje które łapałem , gdyby nie brać pod uwagę totema (którego kupiłem nowego) to zdziwiłbyś się ile ibis mnie kosztował Moim zdaniem schodzisz poniżej Gianta, zresztą nie wiem jak można mieć miesiąc ibisa, i kupić canyona. Mimo wszystko powodzenia z canyonem.
rauf Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 To jeszcze nie znaczy, że rama jest słaba do zastosowań enduro...aczkolwiek dziwne, że kolega się tak odgrażał a tu bach...wilgotny kapiszon
Obes Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 5000 złotych to sporo, jednak Canyon z wysyłką po obecnym kursie to ponad 10100 zł. a np. Cube Fritzz SL (bardzo porównywalny zarówno ze wzgledu na geometrię jak wyposażenie oraz wagę, tyle, że Horst) to 12599 zł i na pewno można zbić cenę o 5-10 %,. nie ma problemów z gwarancją gdyby co ...
maroko777 Napisano 15 Maja 2012 Autor Napisano 15 Maja 2012 + 1200zł za sztyce regulowaną która jest jak dla mnie niezbędna... Poza tym jest to dla mnie finalny produkt i nie zamierzam do niego dokładać nic więcej poza inną kierą, pozostanie taki jaki jest fabrycznie. A porównywanie Canyona do Gianta wydaje mi się conajmniej śmieszne... ale to moje osobiste zdanie.
MonoVan Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Giant jest lepszy...? jeśli pomijamy warunki gwarancji. Na pewno zawiecha w Giancie lepiej pracuje. 1 zawiasy to na ogół bardzo żywe rowerki, usztywniające się przy hamowaniu. Istnieje też opcja kopania korb. http://www.horizonbikes.com/bikes/item/commencal/meta-am3.html to jest jeden z nielicznych fajnie pracujących 1 zawiasów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.