Skocz do zawartości

[Rower] nowy rower do enduro - max 14 000zł

maroko777

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Temat umarł, a ja strasznie jestem ciekaw na czym stanęło! Maroko, możesz zaspokoić moją (i być może nie tylko moją ;)) ciekawość?

Napisano

Nie tylko Ty, po cichu cały czas obserwuję ten temat :)

Szkoda, że nie masz niższego modelu Strive, ubiegłoroczny (bodajże 6.0) był za 1999EUR.

Napisano

Sprawa wygląda następująco : na polu bitwy został Canyon Strive 7.0 ze względów ekonomicznych ale pojawia się kolejny problem z dostępnością tych rowerów u producenta :/ i bardzo ciężko jest nabyć ten rower przed końcem kwietnia a to jest dla mnie ostateczny termin... i Ibis Mojo HD którego testowałem przez 4 tygodnie i jestem nim zachwycony :D więc najprawdopodobniej na 90% będzie to rower który zakupię...

Ale.. mam jeszcze chwilkę do zastanowienia czyli ok 4 tygodnie, jak tylko podejmę ostateczną decyzję i zakupie rower to będziecie pierwsi którzy go zobaczą ;)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Spoko, rower będzie za ok 2-3 tygodnie. Niestety sprawa zakupu się przeciągnęła... mam nadzieję że teraz pójdzie jak po maśle... :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam ponownie, w końcu stało się to co nieuniknione ... dokonałem zakupu i rower będzie u mnie w domu za ok 2 do 3 tygodni :D

Canyon Strive ES 7.0 Glacier bo takowy wybrałem ze względów ekonomicznych i w sumie nie tylko. Myślę że jest to wystarczający rower jak dla mnie i spokojnie zaspokoi moje potrzeby i oczekiwania odnośnie pierwszego roweru enduro...

fotki niebawem...

Napisano

Wiem, że jak się ma niezłą technikę, to zbyt często nie trzeba hamować, jednak w jednozawiasie zawiecha usztywnia się przy hamowaniu, ciekawe na ile to wpływa na jazdę w Canyonie.

Napisano

Ten (Strive) jest jednozawiasem.

Der Eingelenk-Hinterbau gewährleistet in Verbindung mit dem großvolumigen Unterrohr einen steifen Unterzug
Napisano

Fotę jak fotę, za korbą mógł być jeszcze łącznik (patrz np. Lapierre X-flow), ale rama na rysunku na stronie go nie ma ...

Napisano

Wystarczyło na fotę spojrzeć... tylko rzucić okiem ;)

No można było, tylko że mi canyon od niepamiętnych czasów kojarzy z czterema zawiasami. Poza tym kolega chciał kupić coś zaawansowanego, ibisa więc nie przypuszczałem że aż tak nisko upadnie :laugh:

Napisano

No można było, tylko że mi canyon od niepamiętnych czasów kojarzy z czterema zawiasami. Poza tym kolega chciał kupić coś zaawansowanego, ibisa więc nie przypuszczałem że aż tak nisko upadnie :laugh:

święte słowa :D

Napisano

Może wam się w domu przelewa ale u mnie jest całkiem inaczej i oprócz zakupu bika mam wiele innych wydatków.

Jak dla mnie 5 tysięcy złotych różnicy w cenie to sporo...

Napisano

Heh, sam widziałeś mój setup ibisa na początku. Revelation, slx rurki accenta, hample j5. Mi się również nie przelewa, a obecny setup mojego ibisa to nie jest moja burżuazja, tylko okazje które łapałem :), gdyby nie brać pod uwagę totema (którego kupiłem nowego) to zdziwiłbyś się ile ibis mnie kosztował :P

Moim zdaniem schodzisz poniżej Gianta, zresztą nie wiem jak można mieć miesiąc ibisa, i kupić canyona.

Mimo wszystko powodzenia z canyonem.

Napisano

To jeszcze nie znaczy, że rama jest słaba do zastosowań enduro...aczkolwiek dziwne, że kolega się tak odgrażał a tu bach...wilgotny kapiszon :icon_cool:

Napisano

5000 złotych to sporo, jednak Canyon z wysyłką po obecnym kursie to ponad 10100 zł. a np. Cube Fritzz SL (bardzo porównywalny zarówno ze wzgledu na geometrię jak wyposażenie oraz wagę, tyle, że Horst) to 12599 zł i na pewno można zbić cenę o 5-10 %,. nie ma problemów z gwarancją gdyby co ...

Napisano

+ 1200zł za sztyce regulowaną która jest jak dla mnie niezbędna...

Poza tym jest to dla mnie finalny produkt i nie zamierzam do niego dokładać nic więcej poza inną kierą, pozostanie taki jaki jest fabrycznie.

A porównywanie Canyona do Gianta wydaje mi się conajmniej śmieszne... ale to moje osobiste zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...