stpman Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Mam takie pytanie, które możliwe, że wyda się wam idiotyczne, ale nie umiem znaleźć na nie odpowiedzi. Mianowicie, czy typową pompką do amortyzatora powietrznego można też pompować koło w rowerze? Czy firmowa pompka Rock Shox jest dobra i będzie dobrze się wywiązywać ze swego zadania?
Mod Team sznib Napisano 13 Lutego 2012 Mod Team Napisano 13 Lutego 2012 Napompować oponę się da, ale zajmie to duuuużo dłużej niż zwykła pompką, więc nie ma raczej sensu.
stpman Napisano 13 Lutego 2012 Autor Napisano 13 Lutego 2012 Chodzi mi głównie o to, czy nie uszkodzi to pompki?
Patryke Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Nie uszkodzi się - po prostu więcej się namachasz, ponieważ objętość tłoka jest znacznie mniejsza. A w sumie więcej machnięć to i w jakimś stopniu zawsze większe zużycie elementów pompki - więc to można potraktować jako minus Dodatkowo bardzo przydatny może okazać się sam manometr - można po prostu sprawdzać dokładnie ciśnienie, jak nie masz takowego w normalnej
Sonix Napisano 14 Lutego 2012 Napisano 14 Lutego 2012 Ja osobiscie nie wyobrażam sobie pompować kół pompką do amorków po napompowaniu chyba odeszłaby mi ochota na jazdę. Natomiast ze strony technicznej da się.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.